Топ 10 платформи за тргување | CFD акции Forex валута

Последно ажурирано на 10 септември 2022 година во 02:47 часот

Овде можете да ја најдете листата на Топ 10 платформи за тргување во светот

Список на Топ 10 платформи за тргување

Значи, еве ја листата на Топ платформи за тргување во светот врз основа на прометот на компанијата

1. Robinhood Markets, Inc

Robinhood Markets е најголемата брокерска компанија во светот врз основа на прометот. Robinhood е основан на верувањето дека секој треба да биде добредојден да учествува во финансискиот систем.

Компанијата создава модерна платформа за финансиски услуги за секого, без оглед на нивното богатство, приход или потекло.

 • Приход: над 1 милијарда долари
 • Месечни активни корисници (MAU) од 21.3 милиони

Компанијата е пионер во тргувањето без провизија без минимум на сметката, што им овозможува на помалите инвеститори пристап до финансиските пазари. Многу од клиентите започнуваат со помалку, што често значи дека тргуваат со помал број акции.

Наместо да се заработува приход од фиксни провизии за тргување кои, пред Робинхуд да го воведе бесплатното тргување со провизии, често се движеа од 8 до 10 долари по трговија, најголемиот дел од приходите се приходи засновани на трансакции заработени од опција за рутирање, криптовалути и нарачки на капитал до креаторите на пазарот.

2. ИГ Група

ИГ Груп е глобален лидер во онлајн трговија и инвестиции и е една од најголемите брокерски компании во светот. ИГ Груп е основана во 1974 година како прва светска обложувачка компанија за ширење, а сега е глобален лидер во онлајн тргувањето и добитник на повеќе награди. 

Компанијата Со операции во 20 земји, брендот треба да ја развие најдобрата технологија, платформи, производи и размени во светот – отворајќи поширок опсег на трговски и инвестициски можности за амбициозните луѓе ширум светот.

 • Приход: над 1 милијарда долари

Компанијата обезбедува трговски и инвестициски услуги за клиенти ширум светот и има операции во 20 земји низ Европа, Африка, Азија-Пацифик, Блискиот Исток и Северна Америка. Седиштето на компанијата е во градот Лондон.

Прочитај повеќе  eToro Group Limited | Брокерско друштво

3. ДОБИВАЊЕ Капитал

GAIN Capital е основан во 1999 година со јасна мисија: да им обезбеди на трговците евтин пристап до девизните пазари. Оттогаш, компанијата ја прошири понудата на производи и глобалниот досег, и сега обезбедува 140,000+ мало и институционалните инвеститори со пристап до преку шалтер и пазарите со кои се тргува преку берза.

 • Приход: 743 милиони долари

Компанијата сега е дел од StoneX Group Inc. (NASDAQ: SNEX) и бизнисите на компанијата вклучуваат глобални брендови CFD и FX FOREX.com и City Index; и фјучерс групација, која обезбедува пристап до главните светски стоки и деривати кои тргуваат на преку 30 глобални берзи.

GAIN Capital е со седиште во Бедминстер, Њу Џерси и има глобално присуство со над 800 вработени низ Северна Америка, Европа и Азија Пацифик. Компанијата има три главни брендови во трговијата

 • Forex.com
 • Градски индекс
 • Даниелс тргување

FOREX.com е глобален лидер во тргување со девизен курс и CFD, посветен на испорака на ултра-конкурентни цени, сигурно извршување на трговијата и иновативни алатки за да им помогне на нашите клиенти да тргуваат на глобалните пазари.

Градски индекс е водечки снабдувач на глобално ширење на обложување, девизни и CFD тргување со повеќе од 30 години искуство обезбедувајќи им на трговците пристап до над 12,000 пазари преку forex, индекси, акции и стоки.

Даниелс тргување се наоѓа во срцето на финансиската област на Чикаго. Основана од познатиот трговец со стоки Енди Даниелс во 1995 година, Daniels Trading е изградена врз култура на доверба. Брендот се наоѓа во срцето на финансиската област на Чикаго, Daniels Trading им нуди на поединци и институции пристап до преку 30 глобални берзи преку самонасочени трговски сметки со помош на брокер.

4. Plus500

Plus500CY Limited е овластен и регулиран од Кипарската комисија за хартии од вредност („CySEC“) како Кипарска инвестициска фирма („CIF“).

Прочитај повеќе  Plus500 Ltd | Платформа за тргување

Plus500 е водечки снабдувач на договори за разлика (CFD), кој обезбедува трговски објекти на акции, девизен курс, стоки, криптовалути, ETF, опции и индекси, заедно со иновативната технологија за тргување.

Трговската платформа Plus500 ја нуди Plus500CY Ltd. Затоа, Plus500CY Ltd е издавач и продавач на финансиските производи опишани или достапни на оваа . Plus500CY Ltd е компанија со седиште во Кипар со своите канцеларии лоцирани во Лимасол.

 • Приход: 655 милиони долари

Plus500 е водечка технолошка платформа за меѓународно тргување со CFD, нудејќи им на своите клиенти повеќе од 2,500 различни основни глобални финансиски инструменти во повеќе од 50 земји и на 32 јазици. Plus500 има премиум оглас на
Главниот пазар на Лондонската берза (симбол: PLUS) и е составен дел на индексот FTSE 250.

Компанијата е брзо растечки провајдер на CFD и моментално нуди портфолио од над 2000 инструменти. Plus500CY Ltd е подружница на Plus500 Ltd; компанија котирана на Главниот пазар на котирани компании на Лондонската берза и со седиште во Хаифа.

5. eToro

eToro е една од најдобрите компании за тргување со акции која им помага на инвеститорите ширум светот. Компанијата е водечка светска мрежа за социјална трговија, со милиони регистрирани корисници и низа иновативни алатки за тргување и инвестиции.

 • Приход: $ 605M

eToro е водечка светска платформа за социјално тргување, која нуди широк спектар на алатки за инвестирање на пазарите на капитал и портфолио со криптовалути, акции, стоки, ETF и многу повеќе.

eToro (Европа) Ltd., Друштво за финансиски услуги овластено и регулирано од Комисијата за берза на хартии од вредност на Кипар (CySEC) според лиценцата # 109/10. eToro (Велика Британија) Ltd, компанија за финансиски услуги овластена и регулирана од Органот за финансиско однесување (FCA) според лиценцата FRN 583263.

Прочитај повеќе  FXTM ForexTime Leverage и маргина по номинална вредност

eToro AUS Capital Limited е овластен од страна на Австралиската комисија за хартии од вредност и инвестиции (ASIC) да обезбедува финансиски услуги според австралиската лиценца за финансиски услуги 491139. eToro (Сејшели) Ltd. е лиценциран од Управата за финансиски услуги Сејшели („FSAS“) да обезбедува услуги за брокер-дилер според Законот за хартии од вредност од 2007 година, лиценца #SD076

6. BinckBank

BinckBank обезбедува услуги за приватни клиенти, компании/правни лица и независни менаџери со средства. BinckBank нуди услуги за тргување, инвестирање и заштеда, користејќи европска база на ИТ платформа.

BinckBank има канцеларии во Холандија, Белгија, и Италија и ги нуди своите услуги под брендот Binck. BinckBank ужива водечка брокерска позиција во Холандија и Белгија.

 • Приход: 228 милиони долари

Важна карактеристика на онлајн брокерската услуга е стабилна платформа која им овозможува на корисниците пристап до важни финансиски пазари, професионални трговски капацитети и алатки за анализа. Онлајн платформата Binck Fundcoach им олеснува на луѓето да инвестираат во инвестициски фондови и ETF преку обезбедување вести, мислења, колумни и детални информации за фондовите.

Binck Forward, Binck Comfort и Binck Select се онлајн производи за дискреционо управување што клиентите можат да ги користат за да го овластат BinckBank да ги инвестира нивните пари.

7 CMC пазари

CMC Market е една од водечките трговски компании во светот и производите вклучуваат CFD, Forex, Stocks, Crypto итн. Компанијата има тридецениско искуство во брокерската индустрија.

 • Приход: 154 милиони долари

Од лансирањето во 1989 година, платформата за тргување стана еден од водечките светски CFD и провајдери на обложување. Меѓу пионерите на индустријата и со 30-годишно искуство, можете да бидете сигурни дека кога тргувате со компанијата, тргувате со експерти.

Така, конечно, ова е списокот на топ платформи за тргување во светот со производи како CFD Stocks Forex валута.

За авторот

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв