Top 4 Perusahaan Mobil Cina Paling gedhe

Kaca kiyé nembé diowahi jam 7, tanggal 2022 September 01

Apa sampeyan pengin ngerti babagan Dhaptar 10 Perusahaan Mobil Cina Paling gedhe adhedhasar turnover [sales]. Perusahaan mobil listrik China ngupayakake ndhisiki tren pangembangan industri, nyepetake inovasi lan transformasi, lan tuwuh saka perusahaan manufaktur tradisional dadi panyedhiya lengkap produk mobil lan layanan mobilitas.

Dhaptar Top 10 Perusahaan Mobil Cina Paling gedhe

Dadi iki Dhaptar 10 Perusahaan Mobil Cina Paling gedhe. SAIC motor minangka perusahaan mobil listrik China paling gedhe.


1. SAIC Motor

Perusahaan mobil Cina paling gedhe, SAIC Motor paling gedhe perusahaan mobil kadhaptar ing pasar A-share China (Kode Simpenan: 600104). Bisnis SAIC Motor nyakup riset, produksi lan dodolan kendaraan penumpang lan komersial.

Iki aktif promosi komersialisasi kendaraan energi anyar lan mobil sing disambungake, lan njelajah riset lan industrialisasi teknologi cerdas kayata nyopir cerdas.

  • Penghasilan: CNY 757 Milyar
  • Pangsa pasar ing China: 23%
  • Penjualan taunan: 6.238 yuta kendaraan

SAIC Motor uga melu R&D, produksi lan dodolan auto parts, layanan sing gegandhengan karo otomatis lan perdagangan internasional, data gedhe lan intelijen buatan. Perusahaan bawahan SAIC Motor kalebu Cabang Kendaraan Penumpang SAIC, SAIC Maxus, SAIC Volkswagen, SAIC General Motors, SAIC-GM-Wuling, NAVECO, SAIC-IVECO Hongyan lan Sunwin.

Ing 2019, SAIC Motor entuk dodolan 6.238 yuta kendaraan, accounting kanggo 22.7 persen pasar Cina, tetep dadi pimpinan ing pasar mobil Cina. Iku adol 185,000 kendaraan energi anyar, nambah taun-on-taun 30.4 persen, lan terus kanggo njaga wutah relatif cepet.

Iku adol 350,000 kendaraan ing ekspor lan dodolan jaban rangkah, mundhak taun-taun 26.5 persen, peringkat pisanan ing antarane grup mobil domestik. Kanthi revenue dodolan gabungan $ 122.0714 milyar, SAIC Motor njupuk papan kaping 52 ing dhaptar Fortune Global 2020 500, peringkat 7 ing antarane kabeh produsen mobil ing dhaptar. Wis kalebu ing dhaptar 100 paling dhuwur sajrone pitung taun berturut-turut.

Nggoleki masa depan, SAIC Motor bakal terus maju karo kemajuan teknologi, evolusi pasar, lan owah-owahan industri nalika nyepetake strategi pangembangan inovatif ing bidang listrik, jaringan cerdas, sharing, lan internasionalisasi.

Read More  Top 4 perusahaan mobil Jepang | Mobil

Ora mung bakal ngupayakake kanggo nambah kinerja nanging uga mbangun rantai inovasi kanggo nganyarke bisnis supaya bisa metu ing ndhuwur ing industri otomotif global restrukturisasi lan nggawe strides kanggo dadi perusahaan mobil kelas donya kanthi daya saing internasional lan pengaruh merek kuwat.


2. BYD Automobiles

BYD minangka perusahaan teknologi dhuwur sing nyedhiyakake inovasi teknologi kanggo urip sing luwih apik. BYD kadhaptar ing Bursa Saham Hong Kong lan Shenzhen, kanthi revenue lan kapitalisasi pasar saben ngluwihi RMB 100 milyar. BYD Automobiles minangka perusahaan mobil listrik China nomer loro

Minangka produsen kendaraan energi anyar (NEV), BYD wis nggawe macem-macem kendharaan penumpang internal (IC), hibrida lan baterei-listrik.
NEVs BYD wis peringkat No.1 ing dodolan global telung taun berturut-turut (wiwit 2015). Ngembangake kendharaan listrik sing cerdas lan nyambung, BYD ngresmikake jaman anyar inovasi otomotif.

  • Penghasilan: CNY 139 Milyar

BYD didegaké ing Februari 1995, lan sawisé luwih saka 20 taun tuwuh kanthi cepet, perusahaan kasebut wis ngadegake luwih saka 30 taman industri ing saindenging jagad lan nduweni peran penting ing industri sing ana hubungane karo elektronik, mobil, energi anyar lan transit sepur. Saka generasi energi lan panyimpenan kanggo aplikasi sawijining, BYD darmabakti kanggo nyediakake solusi energi nol-emisi.


3. China FAW Car (FAW)

China FAW Group Corporation (singkatan saka FAW), biyèné China First Automobile Works, bisa dilacak wiwit tanggal 15 Juli 1953, nalika pabrik perakitan pisanan wiwit dibangun.

FAW minangka salah sawijining pabrik otomotif paling tuwa lan paling gedhe ing China, kanthi modal kadhaptar RMB 35.4 milyar yuan lan total aset saka RMB 457.83 milyar yuan.

FAW berkantor pusat ing kutha Changchun, Provinsi Jilin, China sisih lor, lan pabrik manufaktur dumunung ing provinsi Jilin, Liaoning lan Heilongjiang China sisih lor-wétan, provinsi Shandong lan kotamadya Tianjin China sisih wétan, wilayah otonomi Guangxi Zhuang China kidul lan provinsi Hainan, lan Sichuan China kidul-kulon. provinsi lan provinsi Yunnan.

  • Penghasilan: CNY 108 Milyar
  • Penjualan taunan: 3.464 yuta kendaraan

Grup kasebut kalebu merek Hongqi, Bestune lan Jiefang, lan bisnis inti uga nyakup usaha patungan lan kerjasama eksternal, bisnis sing berkembang, bisnis luar negeri lan ekosistem industri.  

Read More  Dhaptar 20 Bank Paling Dhuwur ing China 2022

Kantor pusat FAW tanggung jawab langsung kanggo operasi lan pangembangan merek premium Hongqi, nalika nindakake manajemen strategis utawa finansial ing bisnis liyane, supaya bisa nggawe sistem operasi lan manajemen sing fokus ing pasar lan pelanggan.

FAW wis nggawe tata letak R&D global lan ngatur tim R&D global kanthi luwih saka 5,000 ahli teknologi top. Sistem R&D katon ing sepuluh wilayah saka patang negara ing donya, fokus ing inovasi lan terobosan ing desain perintis, kendaraan energi anyar, intelijen buatan, aplikasi 5G, bahan lan proses anyar, lan manufaktur cerdas.

Honqi lan Jiefang tansah njaga posisi paling dhuwur ing nilai merek ing mobil penumpang lan komersial China truk pasar mungguh. Limusin seri Hongqi L wis dipilih minangka mobil resmi kanggo perayaan lan acara utama China, nyorot pesona sedan mewah oriental.

Mobil seri Hongqi H wis tuwuh kanthi cepet ing pasar sing ditargetake. Pangsa pasar truk medium & heavy-duty Jiefang uga wis dadi pimpinan ing pasar truk komersial China. Kendaraan energi anyar FAW wis dilebokake ing produksi massal. Hongqi ngluncurake model BEV pertama E-HS3 ing taun 2019.


4. Mobil Kentungan

Changan Automobile minangka perusahaan saka papat klompok mobil utama China. Wis 159 taun sejarah lan 37 taun akumulasi ing manufaktur mobil. Wis 14 basis produksi lan 33 kendaraan, mesin lan pabrik transmisi ing donya. Ing 2014, produksi kumulatif lan dodolan mobil merek Cina Changan ngluwihi 10 yuta.

Ing 2016, dodolan taunan Changan Automobile ngluwihi 3 yuta. Ing wulan Agustus 2020, jumlah kumulatif pangguna merek China Changan ngluwihi 19 yuta, mobil merek China sing unggul. Changan Automobile tansah mbangun kekuatan R&D kelas donya, peringkat pisanan ing industri mobil China sajrone 5 taun berturut-turut. 

Perusahaan iki duwe luwih saka 10,000 insinyur lan teknisi saka 24 negara ing saindenging jagad, kalebu meh 600 ahli senior, peringkat paling ngarep ing industri otomotif China;

Pabrik perusahaan dumunung ing Chongqing, Beijing, Hebei, Hefei, Turin, Italia, Yokohama, Jepang, Birmingham, Inggris, lan Detroit, Amerika Serikat Wis nggawe pola riset lan pangembangan kolaborasi global kanthi "enem negara lan sangang panggonan" kanthi penekanan sing beda karo Munich, Jerman.

  • Penghasilan: CNY 97 Milyar
Read More  Dhaptar 6 Perusahaan Mobil Korea Kidul

Perusahaan uga duwe sistem proses riset lan pangembangan otomotif profesional lan sistem verifikasi tes kanggo mesthekake yen saben produk bisa gawe marem pangguna sajrone 10 taun utawa 260,000 kilometer.

Ing taun 2018, Changan Automobile ngluncurake "Rencana Kewirausahaan-Inovasi lan Kewirausahaan Katelu" kanggo nggedhekake pasar lan rantai nilai sing gegandhengan kanthi basis manufaktur tradisional, ngembangake telung pembalap anyar intelijen, mobilitas, lan teknologi, lan mbangun dadi cerdas. perusahaan teknologi mobilitas , Striding maju menyang kelas donya perusahaan mobil.

Changan Automobile wis ngluncurake seri produk sing laris kaya seri CS, seri Yidong, UNI-T, lan Ruicheng CC. Iku netepi konsep "hemat energi, perlindungan lingkungan, intelijen ilmiah lan teknologi", lan kanthi cepet ngembangake kendaraan energi anyar sing cerdas. 

Ing bidang intelijen, "Proyek Beidou Tianshu" dirilis, lan sekretaris swara cerdas "Xiaoan" digawe kanggo nyedhiyakake platform mobil "papat ati" sing aman, seneng, peduli, lan ora kuwatir. Tindakan "Pengalaman Cerdas, Aliansi Cerdas, lan Ewonan Wong, Atusan Milyar" wis mbantu Changan Automobile kanggo ngowahi saka perusahaan manufaktur mobil tradisional dadi perusahaan teknologi mobilitas sing cerdas. 

Ing bidang energi anyar, "Rencana Shangri-La" dirilis, lan papat tindakan strategis dirumusake: "Aksi Satus Milyar, Sepuluh Ewu Wong Riset lan Pengembangan, Program Kemitraan, lan Pengalaman Utama". Ing taun 2025, adol kendaraan bahan bakar tradisional bakal ditundha lan spektrum produk Elektrifikasi lengkap.

Changan Automobile aktif ngupaya usaha patungan lan kerjasama, nggawe usaha patungan kayata Changan Ford, Changan Mazda, Jiangling Holdings, lan sapiturute, lan ngimpor produk merek Cina menyang perusahaan sing didanai manca kanggo nggawe model kerjasama usaha patungan anyar karo perusahaan mobil Cina .

Changan Automobile njupuk "mimpin peradaban mobil kanggo entuk manfaat kanggo urip manungsa" minangka misi, ngupayakake nyedhiyakake produk lan layanan sing berkualitas tinggi, nggawe lingkungan lan papan pangembangan sing apik kanggo para pelanggan. karyawan, nganggep tanggung jawab luwih akeh kanggo masyarakat, lan ngupayakake "mbangun perusahaan mobil kelas dunia" Saka visi gedhe.


Dadi, iki minangka dhaptar perusahaan mobil paling gedhe ing China adhedhasar turnover lan pangsa pasar ing China.

Informasi terkait

NANGGUNG JAWABAN

Mangga ketikno komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene