Dhaptar 20 Bank Paling Dhuwur ing China 2022

Kaca kiyé nembé diowahi jam 7, tanggal 2022 September 01

Kene sampeyan bisa nemokake Dhaptar Top bank-bank ing China 2021 sing diurutake adhedhasar revenue. Umume bank-bank Top ing donya saka negara china.

Dhaptar 20 Bank Paling Dhuwur ing China 2021

dadi iki Dhaptar ndhuwur 20 bank ing china kang diurutake metu adhedhasar Turnover ing

20. Zhongyuan Bank Co

Zhongyuan Bank Co., Ltd, bank perusahaan provinsi pisanan ing Provinsi Henan, didegaké ing Desember 23, 2014 karo markas dumunung ing Zhengzhou City, ibukutha Provinsi Henan, RRC.

  • Revenue: $ 4.8 Milyar
  • Ditetepake: 2014

Bank ngoperasikake 18 cabang lan 2 cabang langsung kanthi total 467 outlet. Minangka promotor utama, ngadegake 9 bank kabupaten lan 1 konsumen perusahaan finansial ing Provinsi Henan lan 1 perusahaan leasing keuangan ing njaba Provinsi Henan.

Zhongyuan Bank kadhaptar ing Papan Utama Bursa Saham Hong Kong tanggal 19 Juli 2017.

19. Bank Harbin

HarbinBank didegaké ing Februari 1997 lan kantor pusaté ing Harbin. HarbinBank rangking 207th ing 1,000 bank global paling dhuwur ing taun 2016 sing dirating dening majalah The Banker Inggris, lan papan kaping 31 ing antarane bank-bank Cina ing dhaptar kasebut.

HarbinBank wis ngadegake 17 cabang ing Tianjin, Chongqing, Dalian, Shenyang, Chengdu, Harbin, Daqing lan liya-liyane, lan wis ngadegake kanthi sponsor 32 bank desa (kalebu 8 sing lagi disiapake) ing 14 provinsi.

  • Revenue: $ 4.8 Milyar
  • Ditetepake: 1997

Miturut 31 Desember 2016, HarbinBank duwe 355 institusi bisnis lan afiliasi sing disebarake ing pitung wilayah administratif China. Ing tanggal 31 Maret 2014, HarbinBank kasil kadhaptar ing papan utama SEHK (kode saham: 06138.HK), minangka bank komersial kutha katelu saka Daratan Cina sing mlebu ing pasar modal Hong Kong lan bank komersial pisanan sing kadhaptar ing China Timur Laut.

Miturut 31 Desember 2016, HarbinBank wis total aset saka RMB539,016.2 yuta, silihan pelanggan lan kemajuan RMB201,627.9 yuta lan simpenan pelanggan RMB343,151.0 yuta.

HarbinBank entuk rong hadiah ing antarane pilihan "Chinese Stars" saka 2016 saka majalah Global Finance saka AS: Iku terus-terusan entuk hadiah "Best Urban Commercial Bank" kaping telune, lan minangka bank komersial kutha Cina sing unik. pakurmatan gedhe ngandika; lan, wis pakurmatan kanggo njaluk hadiah saka "Best Small Enterprise Credit Bank" kanggo pisanan.

HarbinBank rangking 416th ing "Top 500 Enterprises of China in 2016" sing diterbitake dening Fortune (versi Cina). HarbinBank kalebu ing "Program Bellwether" saka bank komersial kutha sing diluncurake dening Komisi Regulasi Perbankan China, dadi salah siji saka 12 "bellwethers".

Read More  Top 4 perusahaan semikonduktor Cina paling gedhe

18. Jiangsu Zhangjiagang Rural Commercial Bank

Jiangsu Zhangjiagang Rural Commercial Bank minangka bank paling gedhe nomer 18 ing china adhedhasar Revenue.

  • Revenue: $ 5.7 Milyar

17. Guangzhou Rural Commercial Bank

Bank komersial pedesaan terkemuka ing China, peringkat pertama ing Guangdong, kanthi kaluwihan geografis.

Penghasilan: $ 5.9 milyar

Kantor Pusat Bank dumunung ing Pearl River New Town District Tianhe, Guangzhou. Ing tanggal 30 September 2016, bank kasebut duwe total 624 outlet lan 7,099 full-time. karyawan.

16. Chongqing Rural Commercial Bank

Chongqing Rural Commercial Bank Co., Ltd. dumunung ing Chongqing, Chongqing, China lan minangka bagéan saka Industri Bank & Credit Union.

Chongqing Rural Commercial Bank Co., Ltd. nduwe 15,371 karyawan ing kabeh lokasi lan ngasilake dodolan $3.83 milyar (USD). Ana 1,815 perusahaan ing kulawarga perusahaan Chongqing Rural Commercial Bank Co., Ltd.

15. Bank Shengjing

Kantor pusat ing Kutha Shenyang, Provinsi Liaoning, Bank Shengjing biyen dikenal minangka Bank Komersial Shenyang. Ing Februari 2007, iki diganti jeneng Bank Shengjing kanthi disetujoni saka China Banking Regulatory Commission lan entuk operasi lintas-regional. Iku bank markas kuat ing Northeast. 

Tanggal 29 Desember 2014, Shengjing Bank kasil kadhaptar ing papan utama Bursa Saham Hong Kong (kode saham: 02066). Bank Shengjing saiki duwe 18 cabang ing Beijing, Shanghai, Tianjin, Changchun, Shenyang, Dalian lan kutha-kutha liyane, kanthi total luwih saka 200 institusi operasi, lan wis entuk jangkoan efektif ing wilayah Beijing-Tianjin-Hebei, Delta Kali Yangtze. lan wilayah Timur Laut. 

Bank Shengjing duwe institusi operasi khusus kayata Shengyin Consumer Finance Co., Ltd., pusat kertu kredit, pusat operasi ibukutha, lan pusat layanan finansial bisnis cilik kanggo nyukupi kabutuhan layanan finansial lengkap perusahaan, institusi, lan pelanggan individu.

14. Huishang Bank

Didegaké tanggal 28 Desember 2005, Huishang Bank kantor pusaté ing Hefei, Provinsi Anhui. Iki digabungake dening 6 bank komersial kutha lan 7 koperasi kredit kutha ing Provinsi Anhui. Huishang Bank saiki dadi bank komersial kutha paling gedhe ing China Tengah adhedhasar skala total aset, total utangan lan total simpenan.

Huishang Bank wis njupuk oyod ing ekonomi lokal lan njabat kanggo UKM ing wilayah iki. Bank kasebut nduweni dhasar pelanggan UKM sing kuat lan ekstensif lan jaringan bisnis sing wis digawe ing ekonomi regional.

Saiki, Bank iki duwe 199 cabang, kalebu 16 kutha sing dikelola provinsi ing Anhui lan Nanjing ing Provinsi Jiangsu sing cedhak.

13. Bank Shanghai

Didegaké tanggal 29 Desember 1995, Bank of Shanghai Co., Ltd. (sabanjuré diarani Bank of Shanghai), kantor pusat ing Shanghai, minangka perusahaan sing kadhaptar ing papan utama Bursa Saham Shanghai, kanthi kode saham 601229.

Read More  Perusahaan Internet Cina Utama (Paling gedhe)

Kanthi visi strategis nyediakake layanan perbankan butik lan nilai-nilai inti saka ketulusan lan iman sing apik, Bank of Shanghai duwe spesialisasi operasi, kanggo nyedhiyakake layanan sing luwih dhuwur ing inklusif, lan keuangan online.

12. Bank Huaxia

Huaxia Bank Co., Ltd. minangka bank komersial umum ing China. Iki adhedhasar ing Beijing lan didegaké ing taun 1992. 

11. China Everbright Bank (CEB)

China Everbright Bank (CEB), diadegaké ing Agustus 1992 lan kantor pusaté ing Beijing, minangka bank komersial saham gabungan nasional sing disetujoni dening Dewan Negara China lan Bank Rakyat China.

CEB kadhaptar ing Bursa Saham Shanghai (SSE) ing Agustus 2010 (kode saham 601818) lan Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX) ing Desember 2013 (kode saham 6818).

Ing pungkasan taun 2019, CEB wis ngadegake 1,287 cabang lan outlet ing saindenging negoro, nyakup kabeh wilayah administratif provinsi lan ngluwihi jangkauan bisnis menyang 146 kutha pusat ekonomi ing saindenging negara.

10. China Minsheng Banking Corporation Limited

China Minsheng Banking Corporation Limited ("China Minsheng Bank" utawa "Bank") resmi diadegaké ing Beijing tanggal 12 Januari 1996. Iki minangka bank komersial saham gabungan nasional pisanan ing China sing diwiwiti lan didegaké utamané déning perusahaan non-negara (NSOEs). ). 

Tanggal 19 Desember 2000, Bank kasebut kadhaptar ing Bursa Saham Shanghai (Kode saham: 600016). Ing tanggal 26 November 2009, Bank kacathet ing Bursa Efek Hong Kong (kode saham H: 01988). 

Ing pungkasan Juni 2020, total aset grup China Minsheng Bank (Bank lan anak perusahaan) udakara RMB7,142,641 yuta. Ing separo pisanan 2020, grup kasebut nyathet pendapatan operasional RMB96,759 yuta, net MediaWiki diatribusikan kanggo pemegang saham ekuitas Bank berjumlah RMB28,453 yuta.

Ing pungkasan Juni 2020, Bank kasebut duwe 42 cabang ing 41 kutha ing China, kanthi 2,427 toko perbankan lan luwih saka 55 ewu karyawan. Ing pungkasan Juni 2020, rasio non-performing loan (NPL) grup kasebut yaiku 1.69%, lan tunjangan kanggo NPL yaiku 152.25%.

9. China CITIC Bank

China CITIC Bank International (CNCBI) minangka bagéan saka franchise perbankan komersial lintas-wates CITIC Group ing Beijing. Bebarengan karo bank China CITIC Bank, kita bakal mbangun franchise perbankan komersial CITIC dadi merek terkemuka ing donya.

8. Bank Pembangunan Shanghai Pudong

Shanghai Pudong Development Bank Co., Ltd. (disingkat "SPD Bank") didegaké tanggal 28 Agustus 1992 kanthi idin saka People's Bank of China lan wiwit operasi tanggal 9 Januari 1993. 

Minangka bank komersial gabungan saham nasional sing adhedhasar ing Shanghai, iki kadhaptar ing Bursa Saham Shanghai ing taun 1999 (Kode Saham: 600000). Ibukutha kadhaptar Bank dumunung ing RMB 29.352 milyar. Kanthi rekor kinerja sing luar biasa lan integritas sing misuwur, SPD Bank wis dadi perusahaan kadhaptar sing misuwur ing pasar sekuritas China.

Read More  Top 10 Perusahaan Baja Cina 2022

7. Bank Industri

Industrial Bank Co., Ltd. (sabanjuré diarani Bank Industri) diadegaké ing Kutha Fuzhou, Provinsi Fujian ing taun 1988 kanthi modal kadhaptar 20.774 milyar yuan lan kadhaptar ing Bursa Saham Shanghai ing taun 2007 (kode saham: 601166). Iki minangka salah sawijining bank komersial saham gabungan pisanan sing disetujoni dening Dewan Negara lan Bank Rakyat China, lan uga minangka Bank Khatulistiwa pisanan ing China.

Saiki wis berkembang dadi grup perbankan komersial utama kanthi perbankan minangka bisnis utama lan macem-macem lapangan kayata kepercayaan, sewa finansial, dana, berjangka, manajemen aset, keuangan konsumen, riset lan konsultasi, lan keuangan digital sing dijamin, peringkat ing antarane 30 paling dhuwur. bank ing donya lan Fortune Global 500.

Miwiti saka Fuzhou ing sisih kidul-wétan China, Bank Industri netepi konsep layanan "oriented pelanggan", promosi tata letak multi-saluran lan multi-pasar, lan terus-terusan ngembangake layanan lan njelajah konotasi. Saiki, ana 45 cabang tingkat siji (kalebu cabang Hong Kong) lan 2032 lembaga cabang.

6. China Merchants Bank

Ing pungkasan taun 2018, kanthi luwih saka 70,000 karyawan, CMB wis nyiyapake jaringan layanan sing dumadi saka luwih saka 1,800 cabang ing saindenging jagad, kalebu enem cabang ing luar negeri, telung kantor perwakilan ing luar negeri, lan toko layanan sing ana ing luwih saka 130 kutha ing daratan China.

Ing daratan China, CMB duwe rong anak perusahaan, yaiku CMB Financial Leasing (dimiliki kabeh) lan China Merchants Fund (kanthi saham kontrol), lan loro usaha patungan, yaiku CIGNA & CMB Life Insurance (50% ing saham) lan Merchants Union Consumer Finance. Perusahaan (50% ing saham).

Ing Hong Kong, dheweke duwe loro anak perusahaan, yaiku CMB Wing Lung Bank lan CMB International Capital. CMB wis berkembang dadi klompok perbankan lengkap sing dilengkapi lisensi finansial saka perbankan komersial, leasing finansial, manajemen dana, asuransi jiwa lan perbankan investasi luar negeri.

5. Bank Komunikasi

Founded in 1908, Bank of Communications Co., Ltd. ("BoCom" utawa "Bank") minangka salah sawijining bank kanthi sejarah paling dawa lan salah sawijining bank sing ngetokake cathetan pisanan ing China. Tanggal 1 April 1987, BoCom dibukak manèh sawisé reorganisasi lan kantor pusaté ana ing Shanghai. BoCom kadhaptar ing Bursa Saham Hong Kong ing wulan Juni 2005 lan Bursa Saham Shanghai ing Mei 2007.

Ing taun 2020, BoCom dijenengi perusahaan "Fortune Global 500" kanggo taun kaping 12 berturut-turut, peringkat ing 162 saka segi penghasilan operasi, lan taun kaping papat peringkat 11 ing "Bank Dunia 1000 Paling Top" miturut peringkat Modal Tier 1. dening "The Banker". 

TopBank Top ing ChinaRevenue ing yuta
1ICBC$1,77,200
2China Construction Bank$1,62,100
3Tetanèn Bank of China$1,48,700
4Bank of China$1,35,400
Dhaptar Bank Top ing China

About Author The

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top