Најдобра компанија за лаптоп во светот 2021 година

Последно ажурирано на 7 септември 2022 година во 01:21 часот

Овде можете да ја најдете листата на најдобрите компании за лаптопи во светот. Топ 3 брендови за лаптопи има пазарен удел од повеќе од 70% од уделот на пазарот на лаптоп компјутери, а компанијата број еден има пазарен удел од повеќе од 25%.

Список на Најдобрите лаптоп компании во светот

Значи, еве го списокот на најдобрите компании за лаптоп во светот кои се подредени врз основа на уделот на пазарот во светот.

1. HP [Hewlett-Packard]

HP е водечки глобален снабдувач на персонални компјутери и други уреди за пристап и најдобра компанија за лаптоп, производи за сликање и печатење и сродни технологии, решенија и услуги. HP е не 1 бренд на лаптоп во светот по удел на пазарот.

Компанијата продава на индивидуални потрошувачи, мали и средни бизниси („SMBs“) и големи претпријатија, вклучувајќи клиенти во државниот, здравствениот и образовниот сектор.

Сегментот персонални системи нуди комерцијални и потрошувачки десктоп и преносни персонални компјутери („ПС“), работни станици, тенки клиенти, комерцијални уреди за мобилност, мало системи, дисплеи и други поврзани додатоци, софтвер, поддршка и услуги за продажни места („POS“).

Personal Systems нуди комерцијални и потрошувачки десктоп и преносни компјутери, работни станици, тенки клиенти, комерцијални уреди за мобилност, мало ПОС системи, дисплеи и други поврзани додатоци, софтвер, поддршка и услуги.

  • Удел на пазарот: 26.4%

Групацијата комерцијални тетратки, комерцијални десктоп компјутери, комерцијални услуги, комерцијални уреди за мобилност, комерцијални монтажни и конвертибилни уреди, работни станици, мало POS системи и тенки клиенти во комерцијални персонални компјутери и потрошувачки преносни компјутери, потрошувачки десктоп компјутери, услуги за потрошувачи и потрошувачки уреди кои се одвојуваат во потрошувачки компјутери кога се опишуваат перформансите на овие пазари.

Овие системи вклучуваат HP Spectre, HP Envy, HP Pavilion, HP Chromebook, HP Stream, Omen by HP линии на преносни компјутери и хибриди и HP Envy, HP Pavilion десктоп компјутери и линии сè-во-едно и Omen од HP десктоп компјутери.

И комерцијалните и потрошувачките компјутери одржуваат мултиоперативен систем, стратегии со повеќе архитектура користејќи Microsoft Windows, Google Chrome, оперативни системи Андроид и користат претежно процесори од Intel Corporation („Intel“) и Advanced Micro Devices, Inc. („AMD“) .

Комерцијалните компјутери се оптимизирани за употреба од страна на претпријатијата, јавниот сектор кој вклучува образование и клиенти за мали и средни претпријатија, со фокус на робустен дизајн, безбедност, услужливост, поврзување, доверливост и управливост во мрежни и средини базирани на облак.

Комерцијалните компјутери ги вклучуваат линиите на преносни компјутери HP ProBook и HP EliteBook, конвертибилни и монтажни уреди, линиите на деловни десктоп компјутери HP Pro и HP Elite и сè-во-едно, малопродажни POS системи, HP Thin Clients, HP Pro таблет компјутери и HP тетратки, десктоп и Chromebook системи.

Комерцијалните компјутери, исто така, вклучуваат работни станици кои се дизајнирани и оптимизирани за апликативни околини со високи перформанси и тешки, вклучувајќи Z работни станици, Z сè-во-едно и Z мобилни работни станици.

2. Леново

Приказната за Леново започна пред повеќе од три децении со тим од единаесет инженери во Кина и најдобрата компанија за лаптопи. Денес, компанијата е разновидна група на напредни мислители и иноватори во повеќе од 180 земји, кои постојано ја премислуваат технологијата за да го направат светот поинтересен и да ги решаваат тешките глобални предизвици.

  • Удел на пазарот: 21.4%

Компанијата е посветена на трансформирање на искуството на клиентите со технологијата. Компанијата има докажана историја на резултати со приход од 43 милијарди долари, стотици милиони клиенти и четири продадени уреди во секунда.

3. Dell

Dell ѝ дава на денешната работна сила она што им е потребно за безбедно поврзување, производство и соработка; каде било во секое време и најдобра компанија за лаптоп.

  • Удел на пазарот: 14.8%

Наградувани десктоп компјутери, лаптопи, 2-во-1 и тенки клиенти; моќни работни станици и цврсти уреди направени за специјализирани средини, како и монитори, решенија и услуги за безбедност на приклучоците и крајните точки, работниците го добиваат токму она што им е потребно за да работат како што сакаат.

4. Асус

ASUS е мултинационален компјутерски хардвер и потрошувач со седиште во Тајван компанија за електроника која е основана во 1989 година и е една од најдобрите лаптопи компании во светот. Посветен на создавање производи за денешниот и утрешниот паметен живот, ASUS е светски бренд број 1 за матична плоча и игри, како и топ-три продавач на преносни компјутери.

ASUS стана широко познат во Северна Америка кога ја револуционизираше индустријата за компјутери во 2007 година со својот Eee PC™.

Удел на пазарот: 9%

Денес, компанијата е пионер во новите мобилни трендови со серијата ASUS ZenFone™ и брзо развива производи за виртуелна и проширена реалност, како и IOT уреди и технологии за роботика. Неодамна, ASUS го претстави Zenbo, паметен домашен робот дизајниран да обезбедува помош, забава и дружење на семејствата.

Во 2015 и 2016 година, магазинот Fortune го препозна ASUS како една од светските компании со најмногу восхит, а во последните четири години Interbrand го рангираше највредниот меѓународен бренд на ASUS Тајван.

Компанијата има повеќе од 17,000 вработени, вклучувајќи тим за истражување и развој од светска класа. Воден од иновациите и посветен на квалитетот, ASUS освои 4,385 награди и заработи приближно 13.3 милијарди американски долари приход во 2016 година.

5.Acer

Acer е организиран во два главни бизниси. Тие вклучуваат Новиот Основен бизнис, кој е посветен на истражување, дизајн, маркетинг, продажба и поддршка на ИТ производи и Новиот бизнис за создавање вредност, кој го опфаќа неговиот Изгради го своето Облак (BYOC™) и е-бизнис операции.

  • Удел на пазарот: 7.7%

Без оглед на нивните посебни области на фокус, и двете групи работат на заедничка мисија за кршење на бариерите меѓу луѓето и технологијата. Во исто време двете групи исто така работат кон заедничка визија отелотворена во концептот на BeingWare.

Концептот е дефиниран со вертикални деловни модели со интелигентни поврзани уреди и вкоренет во стремежот на Acer да создаде Интернет на суштества (IoB), што е човечкоцентрична мрежа базирана на колективна интелигенција и додадена вредност за да се направат роеви паметни уреди. позначајно.

кој е најдобриот бренд за лаптоп во светот?

Врз основа на пазарниот удел и испорака, HP е најдобриот бренд за лаптоп во светот.

За авторот

6 размислувања за „Топ најдобра компанија за лаптоп во светот 2021 година“

  1. Неверојатно објавување ова е од вас. Навистина и навистина сум воодушевен што ја читам оваа прекрасна објава. Навистина ме импресиониравте денес. Се надевам дека ќе продолжиш така!

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв