Alibaba Group Holding Ltd | Anak perusahaan 2022

Kaca kiyé nembé diowahi jam 7, tanggal 2022 September 11

Ing kene sampeyan bakal ngerti babagan Profil Grup Alibaba, pendiri grup Alibaba, Anak perusahaan, E-commerce, Toko, Layanan Logistik, Cloud, lan kegiatan Bisnis liyane.

Alibaba Group didegaké ing taun 1999 dening 18 individu saka latar mburi beda, dipimpin déning mantan guru Inggris saka Hangzhou, China - Jack Ma.

Pendiri grup Alibaba - Jack Ma

Kanthi semangat lan kepinginan kanggo juara bisnis cilik, pangadeg Jack Ma banget pitados bilih Internet bakal dadi daya pendorong tombol kanggo tingkat lapangan playing kanggo kabeh, dening nguatake bisnis cilik karo teknologi lan inovasi, supaya padha bisa tuwuh lan saingan luwih efektif ing ekonomi domestik lan global.

Grup Alibaba Holding Limited

Alibaba Group Holding Ltd nyedhiyakake infrastruktur teknologi lan jangkauan pemasaran kanggo mbantu para pedagang, merek lan bisnis liyane kanggo nggunakake daya teknologi anyar kanggo melu karo pangguna lan pelanggan lan operate kanthi cara sing luwih efisien.

Perusahaan Alibaba Group Holding Ltd kalebu perusahaan

  • Perdagangan inti,
  • komputasi awan,
  • Media digital lan Hiburan,
  • lan inisiatif inovasi.

Kajaba iku, Ant Group, pihak sing gegandhengan sing ora digabung, nyedhiyakake layanan pembayaran lan nawakake layanan finansial kanggo konsumen lan pedagang ing platform. Ekonomi digital wis dikembangake ing sekitar platform lan bisnis sing kalebu konsumen, pedagang, merek, pengecer, panyedhiya layanan pihak katelu, mitra aliansi strategis lan bisnis liyane.

Anak perusahaan Alibaba Group

sawetara anak perusahaan utama Alibaba.

Bisnis Alibaba
Bisnis Alibaba

Ekonomi digital Alibaba ngasilake RMB7,053 milyar (US$1 triliun) ing GMV sajrone rolas wulan sing rampung tanggal 31 Maret 2020, sing utamane kalebu GMV RMB6,589 milyar (US$945 milyar) sing ditransaksikake liwat pasar ritel China, uga GMV transaksi liwat pasar ritel internasional lan layanan konsumen lokal.

Bisnis Inti Perdagangan Alibaba

Bisnis perdagangan inti Alibaba Group Holding Ltd kalebu bisnis ing ngisor iki: (Anak perusahaan Alibaba)
• Perdagangan eceran - China;
• Perdagangan Grosir - China;
• Perdagangan eceran - lintas wates lan global;
• Perdagangan Grosir - lintas-wates lan global;
• Layanan logistik; lan
• Layanan konsumen.

Dadi iki dhaptar anak perusahaan grup Alibaba

Anak perusahaan Alibaba Group
Anak perusahaan Alibaba Group

Dadi iki dhaptar anak perusahaan utama Alibaba.

Perdagangan Eceran - China


Alibaba Group punika eceran paling gedhe bisnis dagang ing donya ing syarat-syarat GMV ing rolas sasi rampung 31 Maret 2020, miturut Analysys. Ing taun fiskal 2020, Perusahaan ngasilake kira-kira 65% saka revenue saka bisnis perdagangan ritel ing China.

Perusahaan ngoperasikake pasar ritel China, kalebu Pasar Taobao, tujuan dagang seluler paling gedhe ing China kanthi komunitas sosial sing akeh lan akeh, lan Tmall, platform dagang online lan seluler pihak katelu paling gedhe ing donya kanggo merek lan pengecer, ing saben kasus ing babagan GMV ing rolas wulan rampung tanggal 31 Maret 2020, miturut Analysys.

Perdagangan Grosir - China

1688.com, pasar grosir domestik terintegrasi ing China ing taun 2019 kanthi asil, miturut Analysys, nyambungake para panuku lan penjual grosir ing macem-macem kategori. Lingshoutong (零售通) nyambung FMCG manufaktur merek lan
distributor langsung menyang pengecer cilik ing China kanthi nggampangake digitalisasi operasi pengecer cilik, sing uga bisa menehi pilihan produk sing luwih akeh marang para pelanggan.

Perdagangan Eceran - Lintas-wates lan Global

Perusahaan ngoperasikake Lazada, platform e-commerce terkemuka lan berkembang cepet ing Asia Tenggara kanggo UKM, merek regional lan global. Lazada nyedhiyakake konsumen kanthi akses menyang macem-macem penawaran, nglayani luwih saka 70 yuta konsumen unik ing
rolas sasi rampung tanggal 31 Maret 2020. Perusahaan uga percaya Lazada mbukak salah sawijining jaringan logistik e-commerce paling gedhe ing wilayah kasebut.

Luwih saka 75% bingkisan Lazada ngliwati fasilitas dhewe utawa armada jarak pertama sajrone wektu sing padha. AliExpress, salah sawijining pasar ritel global, ngidini para konsumen saka sak ndonya tuku langsung saka produsen lan distributor ing China lan ing saindenging jagad.

Perusahaan uga ngoperasikake Tmall Taobao World, platform e-commerce ing basa Tionghoa, kanggo ngidini konsumen Tionghoa ing jaban rangkah tuku langsung saka merek lan pengecer domestik Tiongkok. Kanggo perdagangan impor, Tmall Global ngidini merek lan pengecer ing jaban rangkah tekan konsumen China, lan minangka platform e-commerce impor paling gedhe ing China adhedhasar GMV sajrone rolas wulan rampung tanggal 31 Maret 2020, miturut Analysys.

Ing September 2019, Perusahaan entuk Kaola, platform e-commerce impor ing China, kanggo luwih nggedhekake penawaran lan nguatake kepemimpinan kita ing perdagangan eceran lintas wates lan inisiatif globalisasi. Kita uga operate Trendyol, anjog
platform e-commerce ing Turki, lan Daraz, platform e-commerce anjog ing Asia Kidul karo pasar utama ing Pakistan lan Bangladesh.

Perdagangan Grosir - Lintas-wates lan Global

Perusahaan kasebut ngoperasikake Alibaba.com, pasar grosir online internasional terintegrasi paling gedhe ing China ing taun 2019 kanthi revenue, miturut Analysys. Sajrone taun fiskal 2020, para panuku ing Alibaba.com sing entuk kesempatan bisnis utawa ngrampungake transaksi ana ing udakara 190 negara.

Alibaba Group Logistics Services

Perusahaan ngoperasikake Cainiao Network, a Logistik platform data lan jaringan pemenuhan global sing utamane nggunakake kapasitas lan kemampuan mitra logistik. Cainiao Network nawakake layanan logistik siji-stop-shop domestik lan internasional lan solusi manajemen rantai pasokan, nyukupi macem-macem kabutuhan logistik para pedagang lan konsumen kanthi skala, nglayani ekonomi digital lan liya-liyane.

Perusahaan nggunakake wawasan lan teknologi data Cainiao Network kanggo nggampangake digitalisasi kabeh proses warehousing lan pangiriman, saéngga ningkatake efisiensi ing rantai nilai logistik.

Contone, perusahaan nyedhiyakake akses data wektu nyata kanggo para pedagang supaya bisa ngatur inventaris lan gudang sing luwih apik, kanggo konsumen nglacak pesenan, lan kanggo perusahaan kurir ekspres kanggo ngoptimalake rute pangiriman.

Salajengipun, konsumen bisa njupuk paket ing Cainiao Post, solusi pangiriman lingkungan sing ngoperasikake jaringan stasiun komunitas, stasiun kampus lan loker pickup cerdas. Konsumen uga bisa nggawe jadwal njupuk paket kanggo pangiriman sajrone rong jam ing aplikasi Cainiao Guoguo.

Kajaba iku, perusahaan ngoperasikake Fengniao Logistics, jaringan pangiriman on-demand lokal Ele.me, kanggo ngirim panganan, omben-omben lan sembako kanthi pas wektune, ing antarane produk liyane.

Layanan Pelanggan

Perusahaan nggunakake teknologi seluler lan online kanggo ningkatake efisiensi, efektifitas lan penak layanan konsumen kanggo panyedhiya layanan lan pelanggan. Perusahaan nggunakake teknologi iki ing Ele.me, platform pangiriman ondemand utama lan layanan lokal, supaya konsumen bisa pesen panganan lan sembako kapan lan ing ngendi wae.

Koubei, platform panuntun restoran lan layanan lokal sing misuwur kanggo konsumsi ing toko, nyedhiyakake alat pemasaran lan operasi digital lan analytics kanggo para pedagang lan ngidini konsumen nemokake konten layanan lokal.

Fliggy, platform perjalanan online sing unggul, nyedhiyakake layanan lengkap kanggo nyukupi kabutuhan lelungan konsumen.

Cloud Computing

Alibaba Group minangka Infrastruktur paling gedhe nomer telu ing donya lan Asia Pasifik minangka panyedhiya Layanan kanthi revenue ing taun 2019 ing dolar AS, miturut laporan Gartner April 2020 (Sumber: Gartner, Pangsa Pasar: Layanan IT, 2019, Dean Blackmore et al., April 13, 2020) (Asia Pasifik nuduhake Asia Mature/Pasifik, Greater China, Emerging Asia/Pasifik lan Jepang, lan pangsa pasar nuduhake Infrastruktur minangka Layanan lan Layanan sing Diurus lan Layanan Infrastruktur Cloud).

Alibaba Group uga minangka panyedhiya layanan awan publik paling gedhe ing China kanthi revenue ing 2019, kalebu Platform minangka Layanan, utawa layanan PaaS, lan IaaS, miturut IDC (Sumber: IDC Semiannual Public Cloud Services Tracker, 2019).

Alibaba Cloud, bisnis komputasi awan, nawakake layanan awan lengkap, kalebu komputasi elastis, database, panyimpenan, layanan virtualisasi jaringan, komputasi skala gedhe, keamanan, layanan manajemen lan aplikasi, analytics data gedhe, platform pembelajaran mesin lan layanan IoT , nglayani ekonomi digital lan liya-liyane. Sadurunge festival blanja global 11.11 ing 2019, Alibaba Cloud ngaktifake migrasi sistem inti bisnis e-commerce menyang awan umum.

Media Digital lan Hiburan

Media lan hiburan digital minangka ekstensi alami saka strategi kita kanggo njupuk konsumsi ngluwihi bisnis dagang inti. Wawasan sing dipikolehi saka bisnis dagang inti lan teknologi data kepemilikan ngidini kita ngirim media digital lan konten hiburan sing cocog kanggo konsumen.

Sinergi iki menehi pengalaman hiburan sing unggul, nambah kasetyan pelanggan lan ngasilake investasi kanggo perusahaan, lan nambah monetisasi kanggo panyedhiya konten ing ekonomi digital.

Youku, paling gedhé katelu online long-form video platform ing China babagan pangguna aktif saben wulan ing Maret 2020, miturut QuestMobile, dadi platform distribusi utama kanggo media digital lan konten hiburan.

Kajaba iku, Alibaba Pictures minangka platform terpadu sing didhukung Internet sing nyakup produksi konten, promosi lan distribusi, lisensi properti intelektual lan manajemen terpadu, manajemen tiket bioskop lan layanan data kanggo industri hiburan.

Youku, Alibaba Pictures lan platform konten liyane, kayata feed warta, sastra, lan musik, ngidini pangguna nemokake lan nggunakake konten lan uga sesambungan.

Informasi terkait

1 komentar

NANGGUNG JAWABAN

Mangga ketikno komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene