Список на малопродажни компании во светот 2022 година

Последно ажурирано на 7 септември 2022 година во 07:32 часот

Овде можете да ја најдете листата на Топ малопродажни компании во светот кои се подредени врз основа на вкупните продажби (приходи) во минатата година. Волмарт АД е најголемата компанија за малопродажба во САД и во светот со приход од 559 милијарди долари, а потоа следи Amazon.

Список на врвни малопродажни компании во светот

Значи, тука е списокот на врвни малопродажни компании во светот по приходи (вкупни продажби).

С.Н.Компанија за малопродажбаВкупниот приход ДржаваВработениИндустријаДолг кон капитал Враќање на капиталотОперативна маргина 
1Walmart АД 559 милијарди долариСоединети Држави2300000Трговија на мало со храна0.69.80%5%
2Amazon.com, Inc. 386 милијарди долариСоединети Држави1298000Интернет мало1.125.80%6%
3Здравствена корпорација CVS 269 милијарди долариСоединети Држави300000Синџири за аптеки1.110.60%5%
4Корпорација за трговија на големо со Costco 196 милијарди долариСоединети Држави288000Стоковни куќи0.531.00%4%
5Walgreens Boots Alliance, Inc. 133 милијарди долариСоединети Држави315000Синџири за аптеки1.49.40%3%
6Kroger Company (The) 132 милијарди долариСоединети Држави465000Трговија на мало со храна2.210.20%2%
7Home Depot, Inc. (The) 132 милијарди долариСоединети Држави504800Синџири за подобрување на домот43.71240.30%15%
8JD.COM INC 108 милијарди долариКина314906Интернет мало0.214.10%0%
9Alibaba Group Holding Limited 106 милијарди долариКина251462Интернет мало0.113.80%11%
10Целна корпорација 94 милијарди долариСоединети Држави409000Специјализирани продавници1.150.00%9%
11KONINKLIJKE AHOLD DELHAIZE NV 91 милијарди долариХоландија414000Трговија на мало со храна1.512.20%3%
12Lowe's Companies, Inc. 90 милијарди долариСоединети Држави340000Синџири за подобрување на домот-19.6655.30%13%
13КАРЕФУР 88 милијарди долариФранција322164Трговија на мало со храна1.510.30%3%
14TESCO PLC ORD 6 1/3P 81 милијарди долариОбединето Кралство365765Трговија на мало со храна1.29.00%4%
15AEON CO LTD 81 милијарди долариЈапонија155578Трговија на мало со храна1.6-0.90%2%
16Компаниите Албертсонс, Inc. 70 милијарди долариСоединети Држави300000Трговија на мало со храна8.241.60%2%
17SEVEN & I HOLDINGS CO LTD 54 милијарди долариЈапонија58975Трговија на мало со храна17.80%6%
18АЛИМЕНТАЦИЈА КАУЧ-ТАРД 49 милијарди долариКанада124000Трговија на мало со храна0.720.80%7%
19Best Buy Co., Inc. 47 милијарди долариСоединети Држави102000Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.963.20%6%
20Џорџ Вестон ООД 43 милијарди долариКанада220000Трговија на мало со храна1.58.30%8%
21WOOLWORTHS GROUP LIMITED 42 милијарди долариАвстралија210067Трговија на мало со храна8.630.90%5%
22LOBLAWS COMPANIES LIMITED 41 милијарди долариКанада220000Трговија на мало со храна1.513.30%6%
23SAINSBURY (J) PLC ORD 28 4/7P 41 милијарди долариОбединето Кралство Трговија на мало со храна14.10%3%
24ФОНСИЕРЕ ЕУРИС 40 милијарди долариФранција Трговија на мало со храна4.3 5%
25МИТИНГ 39 милијарди долариФранција Специјализирани продавници3.9 5%
26CASINO GUICHARD 39 милијарди долариФранција Трговија на мало со храна3.2-5.20%5%
27SUNING COM 38 милијарди долариКина45598Продавници за електроника / апарати за домаќинство1.2-15.90%-9%
28WAL-MART DE MEXICO SAB DE CV 35 милијарди долариМексико231271Продавници со попуст0.425.50%8%
29CK HUTCHISON HOLDINGS LIMITED 34 милијарди долариХонг Конг300000Специјализирани продавници0.77.00%13%
30Долар општа корпорација 34 милијарди долариСоединети Држави158000Продавници со попуст2.337.10%10%
31TJX Companies, Inc. (The) 32 милијарди долариСоединети Држави320000Трговија на мало со облека/обувки244.40%9%
32COLES GROUP LIMITED. 29 милијарди долариАвстралија120000Трговија на мало со храна3.537.00%5%
33Дрво дрво, Inc. 26 милијарди долариСоединети Држави199327Продавници со попуст1.319.40%7%
34WESFARMERS LIMITED 25 милијарди долариАвстралија114000Трговија на мало со храна125.00%10%
35CECONOMY AG ST ON 25 милијарди долариГерманија Стоковни куќи3.837.00%0%
36CHINA GRAND AUTOMOTIVE SERVICES GROUP CO., LTD 24 милијарди долариКина43902Специјализирани продавници1.54.50%3%
37Корпорејтска помош 24 милијарди долариСоединети Држави50000Синџири за аптеки13.6-31.00%1%
38J.MARTINS, SGPS 24 милијарди долариПортугалија118210Трговија на мало со храна1.220.10%4%
39EMPIRE CO 23 милијарди долариКанада Трговија на мало со храна1.516.00%4%
40HENNES & MAURITZ AB, H & M SER. Б 22 милијарди долариШведска Трговија на мало со облека/обувки115.10%6%
41ZHONGSHENG GROUP HOLDINGS LIMITED 21 милијарди долариКина31460Специјализирани продавници0.926.80%4%
42МАГНИТ 21 милијарди долариРуската Федерација316001Трговија на мало со храна3.522.50%6%
43Penske Automotive Group, Inc. 20 милијарди долариСоединети Држави23000Специјализирани продавници1.531.20%5%
44AutoNation, Inc. 20 милијарди долариСоединети Држави21600Специјализирани продавници1.839.80%7%
45ЕМАРТ 20 милијарди долариЈужна Кореа25214Продавници со попуст0.715.00%1%
46БРЗО МАЛО СО ООД 19 милијарди долариЈапонија55589Трговија на мало со облека/обувки0.716.40%12%
47CarMax Inc 19 милијарди долариСоединети Држави26889Специјализирани продавници3.626.00%2%
48Мејсис Ин 18 милијарди долариСоединети Држави75711Стоковни куќи2.232.30%8%
49КП СИТЕ ЈАВНИ ДРУШТВА ЛИМИТИД 18 милијарди долариТајланд Трговија на мало со храна3.511.90%1%
50KINGFISHER PLC ORD 15 5/7P 17 милијарди долариОбединето Кралство80190Синџири за подобрување на домот0.412.50%9%
51Корпорација Кол 16 милијарди долариСоединети Држави110000Стоковни куќи1.420.10%8%
52YAMADA HOLDINGS CO LTD 16 милијарди долариЈапонија24300Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.49.70%5%
53BJ's Wholesale Club Holdings, Inc. 15 милијарди долариСоединети Држави32000Специјализирани продавници5.2105.70%4%
54PAN PACIFIC INTL HLDGS CORP 15 милијарди долариЈапонија16838Продавници со попуст1.713.80%4%
55ICA GRUPPEN AB 15 милијарди долариШведска23000Трговија на мало со храна0.612.50%4%
56ЛОТЕ ШОПИНГ 15 милијарди долариЈужна Кореа22791Стоковни куќи1.3-2.60%2%
57Vipshop Holdings Limited 15 милијарди долариКина7567Интернет мало0.120.30%4%
58SUN ART RETAIL GROUP LIMITED 15 милијарди долариХонг Конг123449Трговија на мало со храна0.33.70%1%
59AutoZone, Inc. 15 милијарди долариСоединети Држави100000Специјализирани продавници-3.8 20%
60ЦЕНКОСУД СА 14 милијарди долариЧиле117638Специјализирани продавници0.78.00%11%
61METRO INC 14 милијарди долариКанада90000Трговија на мало со храна0.713.10%7%
62CURRYS PLC ORD 0.1P 14 милијарди долариОбединето Кралство35046Специјализирани продавници0.51.10%1%
63YONGHUI СУПЕРПРОДАВНИЦИ 14 милијарди долариКина120748Трговија на мало со храна3-14.50%-2%
64Либерти интерактивна корпорација – Серија А на QVC Група Заеднички акции 14 милијарди долариСоединети Држави22200Интернет мало2.233.30%11%
65Wayfair Inc. 14 милијарди долариСоединети Држави16122Интернет мало-2.6 2%
66ЖАРДИНА C&C 14 милијарди долариСингапур240000Специјализирани продавници0.56.70%8%
67Gap, Inc. (The) 14 милијарди долариСоединети Држави117000Трговија на мало со облека/обувки2.319.60%6%
68ФАЛАБЕЛА СА 13 милијарди долариЧиле96111Стоковни куќи0.9  
69Lithia Motors, Inc. 13 милијарди долариСоединети Држави14538Специјализирани продавници0.930.70%7%
70КЕСКО КОРПОРАЦИЈА А 13 милијарди долариФинска17650Трговија на мало со храна123.90%6%
71MARKS AND SPENCER GROUP PLC ORD 1P 13 милијарди долариОбединето Кралство69577Стоковни куќи1.61.10%2%
72Ross Stores, Inc. 13 милијарди долариСоединети Држави93700Трговија на мало со облека/обувки1.445.50%12%
73Coupang, Inc. 12 милијарди долариЈужна Кореа Интернет мало0.8 -7%
74Bath & Body Works, Inc. 12 милијарди долариСоединети Држави92300Трговија на мало со облека/обувки-3.6 23%
75SHOPRITE HOLDINGS LTD 12 милијарди долариЈужна Африка Трговија на мало со храна1.623.00%6%
76CANADIAN ГОРИ ООД 12 милијарди долариКанада31786Специјализирани продавници1.124.30%12%
77КОЛРУЈТ 12 милијарди долариБелгија31189Трговија на мало со храна0.313.80%3%
78O'Reilly Automotive, Inc. 12 милијарди долариСоединети Држави77827Специјализирани продавници-41.8717.40%22%
79Марфи САД АД. 11 милијарди долариСоединети Држави9900Специјализирани продавници2.740.60%4%
80Група 1 Automotive, Inc. 11 милијарди долариСоединети Држави12337Специјализирани продавници133.30%6%
81Нордстром, Inc. 11 милијарди долариСоединети Држави62000Трговија на мало со облека/обувки13.63.60%2%
82Компанија за снабдување со трактори 11 милијарди долариСоединети Држави42500Специјализирани продавници1.946.80%11%
83МЛЕЧНА ФАРМА УСД 10 милијарди долариХонг Конг220000Трговија на мало со храна3.715.50%-1%
84eBay Inc. 10 милијарди долариСоединети Држави12700Интернет мало0.927.80%27%
85Однапред Авто делови АД 10 милијарди долариСоединети Држави68000Специјализирани продавници1.118.60%9%
86CHINA YONGDA AUTOMOBILES SER 10 милијарди долариКина16177Специјализирани продавници0.919.40%3%
87P.ACUCAR-CBDON NM 10 милијарди долариБразил112131Трговија на мало со храна1.1  
88Sonic Automotive, Inc. 10 милијарди долариСоединети Држави8100Специјализирани продавници234.80%4%
89ЗАЛАНДО СЕ 10 милијарди долариГерманија14194Интернет мало0.713.30%4%
90Корпорацијата ODP 10 милијарди долариСоединети Држави37000Специјализирани продавници0.63.10%3%
91Dick's Sporting Goods Inc 10 милијарди долариСоединети Држави50100Специјализирани продавници1.259.90%16%
92INCHCAPE PLC ORD 10P 9 милијарди долариОбединето Кралство14843Специјализирани продавници0.56.50%4%
93ШТАЈНХОФ ИНТ HLDGS NV 9 милијарди долариЈужна Африка91519Специјализирани продавници-3.5  
94Бања за кревет и отаде 9 милијарди долариСоединети Држави37600Специјализирани продавници3.4-14.50%1%
95ПРЕТСЕДАТЕЛ синџир на продавници CORP 9 милијарди долариТајван Трговија на мало со храна2.126.70%4%
96ФНАК ДАРТИ 9 милијарди долариФранција25028Продавници за електроника / апарати за домаќинство1.412.90%4%
97WELCIA HOLDINGS CO LTD 9 милијарди долариЈапонија11708Синџири за аптеки0.214.20%4%
98Caseys General Stores, Inc. 9 милијарди долариСоединети Држави37205Специјализирани продавници0.814.90%4%
99ENDEAVOR GROUP LIMITED 9 милијарди долариАвстралија28000Специјализирани продавници1.613.10%47%
100Pinduoduo Inc. 9 милијарди долариКина7986Интернет мало0.2-0.40%-2%
101JD SPORTS FASHION PLC ORD 0.05P 8 милијарди долариОбединето Кралство61053Трговија на мало со облека/обувки1.126.80%11%
102DISTRIBUIDORA INTERNACIONAL DE ALIMENTACION, SA 8 милијарди долариШпанија39583Продавници со попуст-2.8 -2%
103TSURUHA HOLDINGS INC 8 милијарди долариЈапонија10810Синџири за аптеки0.18.70%5%
104SONAE 8 милијарди долариПортугалија46210Трговија на мало со храна0.99.80%2%
105ГС МАЛО 8 милијарди долариЈужна Кореа6961Трговија на мало со храна0.726.40%2%
106ОРГАНИЗАЦИЈА SORIANA SAB DE CV 8 милијарди долариМексико86087Специјализирани продавници0.46.20%5%
107SM INVESTMENTS CORPORATION 8 милијарди долариФилипини Стоковни куќи0.88.70%12%
108BIC CAMERA INC. 8 милијарди долариЈапонија9466Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.86.20%2%
109Foot Locker, Inc. 8 милијарди долариСоединети Држави51252Трговија на мало со облека/обувки1.130.50%12%
110БИМ МАГАЗАЛАР 7 милијарди долариТурција60663Продавници со попуст1.151.60%7%
111ISETAN MITSUKOSHI HOLDINGS LTD 7 милијарди долариЈапонија11588Стоковни куќи0.4-2.50%-2%
112GRUPO COMERCIAL CHEDRAUI SAB DE CV 7 милијарди долариМексико52149Стоковни куќи1.913.30%5%
113СИАМ МАКРО ЈАВНО ДРУШТВО ЛИМИТИД 7 милијарди долариТајланд Трговија на мало со храна0.731.70%4%
114K'S HOLDINGS CORPORATION 7 милијарди долариЈапонија6894Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.211.60%6%
115Chewy, Inc. 7 милијарди долариСоединети Држави18500Интернет мало6.1225.90%0%
116Asbury Automotive Group Inc. 7 милијарди долариСоединети Држави7900Специјализирани продавници1.345.50%7%
117ЖИВОТНА КОРПОРАЦИЈА 7 милијарди долариЈапонија6576Трговија на мало со храна0.517.00%3%
118EDION CORP 7 милијарди долариЈапонија9007Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.37.10%3%
119АССАИ НА НМ 7 милијарди долариБразил46409Трговија на мало со храна4.8  
120UNITED SUPER MARKETS HLDGS INC 7 милијарди долариЈапонија7313Трговија на мало со храна0.33.20%2%
121Вилијамс-Сонома, Inc. 7 милијарди долариСоединети Држави21000Специјализирани продавници0.970.10%17%
122EAGERS AUTOMOTIVE LIMITED 7 милијарди долариАвстралија6500Специјализирани продавници2.238.00%5%
123АВТОМОБИЛ СИНОМАХ 7 милијарди долариКина7815Специјализирани продавници0.63.60%1%
124NITORI HOLDINGS CO LTD 7 милијарди долариЈапонија18400Специјализирани продавници0.213.60%16%
125JB HI-FI LIMITED 7 милијарди долариАвстралија13200Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.541.90%9%
126H2O RETAILING CORP 7 милијарди долариЈапонија8983Стоковни куќи0.8-2.70%-1%
127COSMOS PHARMACEUTICAL CORP 7 милијарди долариЈапонија4872Синџири за аптеки015.80%4%
128B&M EUROPEAN VALUE RETAIL SA ORD 10P (DI) 7 милијарди долариЛуксембург36483Продавници со попуст2.547.90%13%
129HORNBACH HOLD.ST ON 7 милијарди долариГерманија23279Синџири за подобрување на домот0.810.30%5%
130VALOR HOLDINGS CO LTD 7 милијарди долариЈапонија8661Трговија на мало со храна0.76.90%3%
131AXFOOD AB 7 милијарди долариШведска14058Трговија на мало со храна1.747.40%5%
132Sprouts Farmers Market, Inc. 6 милијарди долариСоединети Држави33000Трговија на мало со храна1.531.10%6%
133TOURIST MART(GROUP) CO.,LTD од ШАНГАЈ ЈУЈУАН 6 милијарди долариКина11648Специјализирани продавници1.111.90%7%
134GOME RETAIL HOLDINGS LTD 6 милијарди долариХонг Конг29734Продавници за електроника / апарати за домаќинство17.1-82.50%-6%
135ТАКАШИМАЈА СО 6 милијарди долариЈапонија7550Стоковни куќи0.7-3.40%-1%
136LAWSON INC 6 милијарди долариЈапонија10385Трговија на мало со храна1.48.30%7%
137PICK N PAY STORES LTD 6 милијарди долариЈужна Африка90000Трговија на мало со храна7.935.50%3%
138HORNBACH BAUMARKT AG ON 6 милијарди долариГерманија22136Синџири за подобрување на домот1.310.60%5%
139Big Lots, Inc. 6 милијарди долариСоединети Држави37000Продавници со попуст1.719.60%5%
140БИДВЕСТ ДООЕЛ 6 милијарди долариЈужна Африка121344Специјализирани продавници1.215.80%9%
141Ulta Beauty, Inc. 6 милијарди долариСоединети Држави37000Специјализирани продавници0.945.20%15%
142GRUPO ELEKTRA SAB DE CV 6 милијарди долариМексико71278Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.415.00%17%
143LENTA IPJSC 6 милијарди долариРуската Федерација Трговија на мало со храна1.213.60%4%
144ЦЕНТРАЛНА МАЛОГРАДСКА КОРПОРАЦИЈА ЈАВНО ДРУШТВО 6 милијарди долариТајланд Стоковни куќи2.4-2.20%-7%
145MASSMART HOLDINGS LTD 6 милијарди долариЈужна Африка45776Стоковни куќи11-51.00%3%
146EL PUERTO DE LIVERPOOL SAB DE CV 6 милијарди долариМексико72549Стоковни куќи0.48.90%11%
147Burlington Stores, Inc. 6 милијарди долариСоединети Држави55959Трговија на мало со облека/обувки6.388.30%8%
148Таписерија, Inc. 6 милијарди долариСоединети Држави16400Трговија на мало со облека/обувки1.129.20%19%
149SUNDRUG CO LTD 6 милијарди долариЈапонија5634Синџири за аптеки011.90%6%
150БГФ МАЛО 6 милијарди долариЈужна Кореа2637Трговија на мало со храна019.20%3%
151Академија за спорт и отворено, Inc. 6 милијарди долариСоединети Држави22000Специјализирани продавници1.452.60%13%
152WOOLWORTHS HOLDINGS LTD 6 милијарди долариЈужна Африка Трговија на мало со облека/обувки3.551.80%8%
153SUGI HOLDINGS CO.LTD. 6 милијарди долариЈапонија6710Синџири за аптеки09.10%5%
154M ВИДЕО 6 милијарди долариРуската Федерација Продавници за електроника / апарати за домаќинство4.332.30%5%
155МАГАЗИН ЛУИЗА НА Н.М 6 милијарди долариБразил Стоковни куќи0.57.90%3%
156Карвана копродукции 6 милијарди долариСоединети Држави10400Специјализирани продавници5.6-26.80%-1%
157ПРЕКУ НА Н.М 6 милијарди долариБразил Специјализирани продавници2.50.20%6%
158ЛАГАРДЕРЕ СА 5 милијарди долариФранција27535Продавници со попуст6.8-43.70%-5%
159Camping World Holdings, Inc. 5 милијарди долариСоединети Држави11947Специјализирани продавници8.9201.20%12%
160Victorias Secret & Co. 5 милијарди долариСоединети Држави Трговија на мало со облека/обувки10.7107.40%14%
161САМБЕР ALFARIA TRIJAYA TBK 5 милијарди долариИндонезија68320Трговија на мало со храна0.420.50%2%
162ASOS PLC ORD 3.5P 5 милијарди долариОбединето Кралство Интернет мало0.813.90%5%
163ШАНГАЈ БАИЛИЈАН ГРУПА 5 милијарди долариКина32409Стоковни куќи0.75.20% 
164MAXVALU NISHINIHON 5 милијарди долариЈапонија5744Трговија на мало со храна0.55.00%1%
165ТОПСПОРС МЕЃУНАРОДЕН ОДРЖИ 5 милијарди долариХонг Конг40348Трговија на мало со облека/обувки0.427.00%11%
166ARCS COMPANY LIMITED 5 милијарди долариЈапонија5393Трговија на мало со храна0.17.20%3%
167Signet Jewelers Limited 5 милијарди долариБермудски21700Специјализирани продавници0.738.00%11%
168PEPKOR HOLDINGS LTD 5 милијарди долариЈужна Африка Стоковни куќи0.48.80%12%
169ШИМАМУРА СО 5 милијарди долариЈапонија3110Трговија на мало со облека/обувки08.10%8%
170GRAND BAOXIN AUTO GROUP LTD 5 милијарди долариКина6953Специјализирани продавници1.46.50%0%
171GameStop корпорација 5 милијарди долариСоединети Држави12000Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.4-14.70%-3%
172LOOKERS PLC ORD 5P 5 милијарди долариОбединето Кралство6594Специјализирани продавници0.825.10%3%
173MATSUKIYOCOCOKARA & CO 5 милијарди долариЈапонија6692Синџири за аптеки0.19.10%6%
174FRASERS GROUP PLC ORD 10P 5 милијарди долариОбединето Кралство Трговија на мало со облека/обувки0.8-1.90%8%
175Ingles Markets, Incorporated 5 милијарди долариСоединети Држави26000Трговија на мало со храна0.627.70%7%
176Petco Health and Wellness Company, Inc. 5 милијарди долариСоединети Држави Интернет мало1.49.30%4%
177NEXT PLC ROD 10P 5 милијарди долариОбединето Кралство25491Стоковни куќи2.588.30%18%
178GRUPO CARSO SAB DE CV 5 милијарди долариМексико76251Стоковни куќи0.38.50%10%
179ШУФЕРСАЛ 5 милијарди долариИзраел16734Трговија на мало со храна2.415.90%5%
180NOJIMA CORP 5 милијарди долариЈапонија6910Специјализирани продавници0.519.60%5%
181Раш претпријатија, Inc. 5 милијарди долариСоединети Држави6307Специјализирани продавници0.616.20%5%
182МОБИЛНА СВЕТСКА ИНВЕСТИЦИЈА КОРПОРАЦИЈА 5 милијарди долариВиетнам68097Специјализирани продавници125.20%5%
183PEPCO 5 милијарди долариОбединето Кралство Специјализирани продавници1.717.50% 
184ALMACENES EXITO SA 5 милијарди долариКолумбија Трговија на мало со храна0.46.30%5%
185ЈАОКО СО ООД 5 милијарди долариЈапонија3804Трговија на мало со храна0.812.80%5%
186HELLOFRESH SE INH ON 5 милијарди долариГерманија Интернет мало0.651.30%9%
187Dillard's, Inc. 4 милијарди долариСоединети Држави29000Стоковни куќи0.441.30%14%
188DCM HOLDINGS CO LTD 4 милијарди долариЈапонија4059Синџири за подобрување на домот0.57.20%6%
189lululemon athletica inc. 4 милијарди долариКанада25000Интернет мало0.336.10%21%
190Корпорација Ралф Лорен 4 милијарди долариСоединети Држави20300Трговија на мало со облека/обувки1.214.90%13%
191ШИНСЕГАЕ 4 милијарди долариЈужна Кореа Стоковни куќи0.87.40%5%
192Море ограничено 4 милијарди долариСингапур33800Интернет мало0.5-45.80%-22%
193GRANDVISION 4 милијарди долариХоландија Специјализирани продавници1.433.70%12%
194PANG DA АВТОМОБИЛИ ТРГОВИЈА 4 милијарди долариКина12801Специјализирани продавници0.610.10%1%
195КОНАН ШОЈИ 4 милијарди долариЈапонија4037Продавници со попуст1.112.10%6%
196HEIWADO CO LTD 4 милијарди долариЈапонија5442Трговија на мало со храна0.26.40%3%
197INRETAIL PERU CORP 4 милијарди долариПеру Трговија на мало со храна2.34.50%9%
198Weis Markets, Inc. 4 милијарди долариСоединети Држави24000Трговија на мало со храна0.29.00%3%
199LOJAS AMERICON N1 4 милијарди долариБразил23786Продавници со попуст16.20%7%
200ЈОШИН ДЕНКИ СО 4 милијарди долариЈапонија4024Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.49.10%3%
201Капри Холдингс Лимитед 4 милијарди долариОбединето Кралство13800Трговија на мало со облека/обувки1.217.30%16%
202ГРУПА ДИТЕРЕН 4 милијарди долариБелгија Специјализирани продавници011.20%4%
203MercadoLibre, Inc. 4 милијарди долариУругвај15546Интернет мало25.48.20%6%
204ARKO Corp. 4 милијарди долариСоединети Држави10380Трговија на мало со храна5.717.00%2%
205Sally Beauty Holdings, Inc. (Името ќе се смени од Sally Holdings, Inc.) 4 милијарди долариСоединети Држави29000Специјализирани продавници6.9162.00%11%
206МИГРОС ТИКАРЕТ 4 милијарди долариТурција38458Трговија на мало со храна34.8183.30%4%
207RAIADROGASILON NM 4 милијарди долариБразил44631Синџири за аптеки1.116.70%6%
208ASKUL CORP 4 милијарди долариЈапонија3297Интернет мало0.415.10%3%
209LIANHUA SUPERMARKET HLDGS CO LTD 4 милијарди долариКина31368Трговија на мало со храна3.9-21.60%-10%
210PENDRAGON PLC ORD 5P 4 милијарди долариОбединето Кралство5536Специјализирани продавници1.629.80%3%
211AT-GROUP CO. LTD. 4 милијарди долариЈапонија6646Специјализирани продавници0.24.80%3%
212American Eagle Outfitters, Inc. 4 милијарди долариСоединети Држави37000Трговија на мало со облека/обувки1.330.20%13%
213ЛОТЕ ХИМАРТ 4 милијарди долариЈужна Кореа3915Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.40.50%3%
214POU SHENG INTL (HOLDINGS) LIMITED 4 милијарди долариХонг Конг33300Трговија на мало со облека/обувки0.611.90%4%
215КОСКО КАПИТАЛ, ИНЦ. 4 милијарди долариФилипини11373Трговија на мало со храна0.48.40%8%
216CORPORATIVA FRAGUA SAB DE CV 4 милијарди долариМексико Специјализирани продавници0.215.80%3%
217БИЛИЈА АБ СЕР. А 4 милијарди долариШведска4646Специјализирани продавници1.234.10%6%
218PriceSmart, Inc. 4 милијарди долариСоединети Држави10400Продавници со попуст0.311.10%4%
219IDOM INC 4 милијарди долариЈапонија4629Специјализирани продавници1.611.70%4%
220VERTU MOTORS PLC ORD 10P 4 милијарди долариОбединето Кралство5751Специјализирани продавници0.517.70%2%
221PUREGOLD PRICE CLUB, INC. 4 милијарди долариФилипини Трговија на мало со храна0.612.40%6%
222КОМЕРИ КО ДООЕЛ 3 милијарди долариЈапонија4463Синџири за подобрување на домот0.29.00%7%
223Urban Outfitters, Inc. 3 милијарди долариСоединети Држави19000Трговија на мало со облека/обувки0.718.80%9%
224MAXVALU TOKAI CO LTD 3 милијарди долариЈапонија2801Трговија на мало со храна0.16.60%3%
225Авенија SUPERMARTS 3 милијарди долариИндија47044Специјализирани продавници011.40%6%
226AEON KYUSHU CO LTD 3 милијарди долариЈапонија5235Стоковни куќи0.917.90%1%
227SMU SA 3 милијарди долариЧиле28336Трговија на мало со храна1.39.20%6%
228UNIEURO SPA UNIEURO ORD SHS 3 милијарди долариИталија5346Продавници за електроника / апарати за домаќинство456.60%3%
229Чонгкинг стоковна продавница CO.,LTD. 3 милијарди долариКина18228Стоковни куќи0.915.10% 
230AEON HOKKAIDO CORPORATION 3 милијарди долариЈапонија2933Стоковни куќи0.47.50%2%
231KOBE BUSSAN CO LTD 3 милијарди долариЈапонија Трговија на мало со храна0.428.50%8%
232DOLLARAMA INC 3 милијарди долариКанада21475Продавници со попуст188.6439.40%21%
233ROBINSONS RETAIL HOLDINGS, INC 3 милијарди долариФилипини20447Трговија на мало со храна0.45.00%3%
234Grocery Outlet Holding Corp. 3 милијарди долариСоединети Држави774Трговија на мало со храна1.48.50%3%
235Компанијата Abercrombie & Fitch 3 милијарди долариСоединети Држави34000Трговија на мало со облека/обувки1.431.80%8%
236HARVEY NORMAN HOLDINGS LIMITED 3 милијарди долариАвстралија6183Стоковни куќи0.423.00%26%
237OCADO GROUP PLC ORD 2P 3 милијарди долариОбединето Кралство18618Интернет мало0.8-10.50%-7%
238CREATE SD HOLDINGS CO LTD 3 милијарди долариЈапонија4209Синџири за аптеки012.70%5%
239ТАЈВАН FAMILYMART CO 3 милијарди долариТајван8612Трговија на мало со храна5.124.40%2%
240ИСПОРАКА HERO SE NAMENS-AKTIEN НА 3 милијарди долариГерманија35528Специјализирани продавници0.5-46.30%-30%
241Carter's, Inc. 3 милијарди долариСоединети Држави18000Трговија на мало со облека/обувки1.536.00%14%
242J FRONT TAILING CO LTD 3 милијарди долариЈапонија6528Стоковни куќи1.5-1.90%3%
243HYUNDAI GREEN FOOD 3 милијарди долариЈужна Кореа5694Трговија на мало со храна0.14.40%2%
244GEO HOLDINGS CORP 3 милијарди долариЈапонија5304Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.8-1.70%1%
245ФУЏИ КО (ТОКИО) 3 милијарди долариЈапонија3289Трговија на мало со храна0.35.40%2%
246MARSHALL MOTOR HOLDINGS PLC ORD 64P 3 милијарди долариОбединето Кралство3691Специјализирани продавници0.423.40%3%
247CHINA MEIDONG AUTO HOLDINGS LIMITED 3 милијарди долариКина5085Специјализирани продавници0.631.30%6%
248ИНТЕРПАРК 3 милијарди долариЈужна Кореа1145Интернет мало0.2-8.50%-1%
249ДАФРИ Н 3 милијарди долариШвајцарија17795Специјализирани продавници10.9-169.10%-70%
250FILA HOLDINGS 3 милијарди долариЈужна Кореа61Трговија на мало со облека/обувки0.415.60%14%
251СОК МАРКЕТЛЕР TICARET 3 милијарди долариТурција35665Трговија на мало со храна5.9164.80%5%
252KEIO CORPORATION 3 милијарди долариЈапонија13542Стоковни куќи1.2-4.40%-2%
253RH 3 милијарди долариСоединети Држави5000Специјализирани продавници3.5103.00%24%
254KUSURI NO AOKI HOLDINGS CO LTD 3 милијарди долариЈапонија3990Трговија на мало со храна0.713.30%5%
255CLICKS GROUP LTD 3 милијарди долариЈужна Африка15871Синџири за аптеки0.638.30%7%
256CNOVA 3 милијарди долариХоландија Дистрибуција на каталог/специјалност-2.8 2%
257AIN HOLDINGS INC 3 милијарди долариЈапонија9019Синџири за аптеки0.16.50%4%
258ДИНОПЛ 3 милијарди долариПолска25840Трговија на мало со храна0.531.60%8%
259KOJIMA CO LTD 3 милијарди долариЈапонија2824Продавници за електроника / апарати за домаќинство0.311.20%3%
260BELC CO LTD 3 милијарди долариЈапонија2206Продавници со попуст0.310.70%4%
261ПЕКИНГ ОБЕДИНЕТИ ИНФОРМАТИЧКА ТЕХНОЛОГИЈА CO.,LTD. 3 милијарди долариКина806Интернет мало0.617.40%2%
262OKUWA CO LTD 3 милијарди долариЈапонија2074Трговија на мало со храна0.23.70%2%
263AUTOCANADA INC 3 милијарди долариКанада Специјализирани продавници2.732.00%4%
264ГЛОБАЛЕН ТОП Е-COMME 3 милијарди долариКина2510Интернет мало0.3-93.30%-20%
265CAWACHI LIMITED 3 милијарди долариЈапонија2703Синџири за аптеки0.25.70%3%
266Overstock.com, Inc. 3 милијарди долариСоединети Држави1750Интернет мало0.125.80%4%
267ГРУПА НА ЈАЏИЈАЈУЕ 3 милијарди долариКина27049Трговија на мало со храна2.28.00% 
268ContextLogic Inc. 3 милијарди долариСоединети Држави Интернет мало0 -31%
269НИХОН ЧУЗАИ СО ООД 3 милијарди долариЈапонија5221Синџири за аптеки1.26.70%3%
270САМО ЈАДЕТЕ TAKEAWAY.COM NV 2 милијарди долариХоландија Специјализирани продавници0.2-5.30%-10%
271ЈАРИР МАРКЕТИНГ СО. 2 милијарди долариСаудиска Арабија Специјализирани продавници0.459.10%11%
272КИНА ZHENGTONG AUTO SVCS HLDGS LTD 2 милијарди долариКина7997Специјализирани продавници4.2-128.60%-52%
273BOOHOO GROUP PLC ORD 1P 2 милијарди долариОбединето Кралство3621Трговија на мало со облека/обувки0.213.30%5%
274Floor & Decor Holdings, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави8790Синџири за подобрување на домот1.126.50%12%
275INAGEYA CO LTD 2 милијарди долариЈапонија2805Трговија на мало со храна0.14.80%2%
276MOMO COM INC 2 милијарди долариТајван Дистрибуција на каталог/специјалност0.242.00%4%
277ПОДОБАР ЖИВОТ КОМЕР 2 милијарди долариКина24335Трговија на мало со храна1.61.50% 
278ГРУПО МАТЕУСОН Н.М 2 милијарди долариБразил Трговија на мало со храна0.217.30%7%
279LUYAN PHARMA CO LT 2 милијарди долариКина5163Синџири за аптеки1.911.90%3%
280THE FOSCHINI GROUP LIMITED 2 милијарди долариЈужна Африка34891Трговија на мало со облека/обувки0.8-6.50%6%
281AXIAL RETAILING INC 2 милијарди долариЈапонија2653Трговија на мало со храна010.40%4%
282NEXTAGE CO LTD 2 милијарди долариЈапонија3009Специјализирани продавници1.427.10%5%
283МАЛО ПАРТНЕРИ СО ООД 2 милијарди долариЈапонија1824Трговија на мало со храна0.24.40%3%
284Designer Brands Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави11400Трговија на мало со облека/обувки2.71.60%4%
285THG PLC ORD GBP0.005 2 милијарди долариОбединето Кралство Интернет мало0.5-53.70%-15%
286ЗООПЛУС АГ 2 милијарди долариГерманија Интернет мало1-4.50%0%
287CHINA HARMONY AUTO HOLDING LTD 2 милијарди долариКина4206Специјализирани продавници0.47.70%3%
288АКЦИОНЕРСКО ДРУШТВО ЛАНЏИ АПТЕКИ ЛБХ 2 милијарди долариКина27212Синџири за аптеки1.515.60%7%
289NAFCO CO LTD 2 милијарди долариЈапонија1385Специјализирани продавници0.15.10%5%
2901-800-FLOWERS.COM, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави4800Интернет мало0.626.10%7%
291Newegg Commerce, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави1789Интернет мало0.422.20%2%
292RIPLEY CORP SA 2 милијарди долариЧиле21714Стоковни куќи2.1-2.10%1%
293HC GROUP INC 2 милијарди долариКина1658Дистрибуција на каталог/специјалност0.3-13.10%-1%
294Stitch Fix, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави11260Трговија на мало со облека/обувки0.4-4.50%-2%
295ОДДЕЛЕНИЕ НА ХЈУНДАИ 2 милијарди долариЈужна Кореа2960Стоковни куќи0.43.60%8%
296MarineMax, Inc. (FL) 2 милијарди долариСоединети Држави2666Специјализирани продавници0.329.50%10%
297СТОКОВНА ПРОДАВНИЦА КИНТЕТСУ 2 милијарди долариЈапонија2246Стоковни куќи0.5-2.70%-2%
298Village Super Market, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави7268Трговија на мало со храна1.16.80%2%
299ДАИКОКУТЕНБУСАН CO 2 милијарди долариЈапонија1632Продавници со попуст0.112.80%4%
300РАМИ ЛЕВИ 2 милијарди долариИзраел7354Трговија на мало со храна339.40%5%
301СИНЏИР АПТЕКИ YIFENG 2 милијарди долариКина28655Синџири за аптеки0.813.90%9%
302ЦЕНТАР ЗА ДОМАШНИ ПРОИЗВОДИ ЈАВНО ДРУШТВО 2 милијарди долариТајланд Синџири за подобрување на домот0.925.40%8%
303ZHONGBAI HOLDINGS 2 милијарди долариКина20625Стоковни куќи1.4-1.50%1%
304GRUPO SANBORNS SAB DE CV 2 милијарди долариМексико41754Стоковни куќи0.12.40%3%
305HYUNDAIHOMESHOP 2 милијарди долариЈужна Кореа960Специјализирани продавници0.18.30%7%
306Пет долу, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави19000Продавници со попуст1.329.50%13%
307АМЕРИКАНЦИ НА НМ 2 милијарди долариБразил11521Интернет мало1.10.60%4%
308ЧОУ САНГ САНГ ХЛДГС ИНТЛ 2 милијарди долариХонг Конг10109Специјализирани продавници0.27.40%6%
309DETSKY MIR PUBLIC 2 милијарди долариРуската Федерација Трговија на мало со облека/обувки-32.2  
310ЈИКСИНТАН ФАРМАЦИЈА 2 милијарди долариКина30129Синџири за аптеки0.616.00%7%
311SAN-A CO LTD 2 милијарди долариЈапонија1773Трговија на мало со храна04.60%4%
312БЕЛУНА СО 2 милијарди долариЈапонија3320Дистрибуција на каталог/специјалност0.710.30%7%
313Партија Сити Холдко АД 2 милијарди долариСоединети Држави17298Специјализирани продавници22.5-69.90%2%
314NORTH WEST COMPANY INC 2 милијарди долариКанада6939Специјализирани продавници0.729.80%9%
315DUNELM GROUP PLC ORD 1P 2 милијарди долариОбединето Кралство11084Стоковни куќи156.70%13%
316WICKES GROUP PLC ORD GBP0.10 2 милијарди долариОбединето Кралство Специјализирани продавници5.752.90%7%
317XEBIO HOLDINGS CO LTD 2 милијарди долариЈапонија2647Трговија на мало со облека/обувки0.11.60%2%
318SERIA CO LTD 2 милијарди долариЈапонија470Продавници со попуст018.10%11%
319Ollie's Bargain Outlet Holdings, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави9800Стоковни куќи0.314.00%14%
320VT HOLDINGS CO LTD 2 милијарди долариЈапонија3667Специјализирани продавници1.224.10%4%
321RAINBOW DIGITAL CO 2 милијарди долариКина17229Стоковни куќи4.27.10%3%
322HALFORDS GROUP PLC ORD 1P 2 милијарди долариОбединето Кралство Специјализирани продавници0.713.90%9%
323FIELMANN AG ON 2 милијарди долариГерманија21853Специјализирани продавници0.618.60%15%
324МЕБЕЛ НА ЛЕОН 2 милијарди долариКанада8531Специјализирани продавници0.520.60%11%
325ДИС-ХЕМ АПТЕКИ ДООЕЛ 2 милијарди долариЈужна Африка18800Синџири за аптеки1.427.60%5%
326Aarons Holdings Company, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави9400Специјализирани продавници0.4 10%
327ПЕКИНГ JINGKELONG COMPANY LIMITED 2 милијарди долариКина5300Трговија на мало со храна22.80%2%
328ADASTRIA CO LTD 2 милијарди долариЈапонија5701Трговија на мало со облека/обувки0.13.00%2%
329Etsy, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави1414Интернет мало4.480.10%23%
330ARC LAND САКАМОТО 2 милијарди долариЈапонија3279Синџири за подобрување на домот1.621.80%5%
331National Vision Holdings, Inc. 2 милијарди долариСоединети Држави12792Специјализирани продавници117.00%11%
332MINISTOP CO LTD 2 милијарди долариЈапонија2070Трговија на мало со храна0.3-20.70%-2%
333MYER HOLDINGS LIMITED 2 милијарди долариАвстралија10000Стоковни куќи7.923.10%5%
334Dingdong (Cayman) Limited 2 милијарди долариКина Интернет мало2.5  
335UNITED ELECTRONICS CO. 2 милијарди долариСаудиска Арабија Продавници за електроника / апарати за домаќинство1.746.80%7%
336ПОПУСТ ИНВ 2 милијарди долариИзраел35Трговија на мало со храна3.1-10.60%4%
337МИЛЕНИЦИ ДОМА ГРУПА PLC ОРД 1P 2 милијарди долариОбединето Кралство15000Специјализирани продавници0.512.80%11%
338SUNFONDA GROUP HOLDINGS LIMITED 2 милијарди долариКина3217Специјализирани продавници115.00%1%
339RIZAP GROUP INC 2 милијарди долариЈапонија5641Трговија на мало со храна2.114.20%3%
340MONOTARO CO.LTD 2 милијарди долариЈапонија765Дистрибуција на каталог/специјалност0.232.60%13%
341Children's Place, Inc. (The) 2 милијарди долариСоединети Држави13300Трговија на мало со облека/обувки2.2104.10%13%
342МАЈЗОНИ ДУ МОНДЕ 2 милијарди долариФранција8577Специјализирани продавници1.36.40%11%
343НИШИМАТСУЈА СИНЏИР CO 1 милијарди долариЈапонија713Трговија на мало со облека/обувки011.90%7%
344MR PRICE GROUP LTD 1 милијарди долариЈужна Африка19262Трговија на мало со облека/обувки0.628.90%15%
345ТРИ верверички ВО 1 милијарди долариКина5144Дистрибуција на каталог/специјалност0.322.10%5%
346YIWU HUADING NAYLON CO.,LTD. 1 милијарди долариКина4925Интернет мало0.3-1.80%-2%
347AUTOSPORTS GROUP LIMITED. 1 милијарди долариАвстралија Специјализирани продавници1.410.50%4%
348G-7 HOLDINGS INC 1 милијарди долариЈапонија1962Специјализирани продавници0.422.90%4%
349ALLEANZA HOLDINGS CO LTD 1 милијарди долариЈапонија1762Синџири за подобрување на домот0.817.20%4%
350MCCOLL'S RETAIL GROUP PLC ORD GBP0.001 1 милијарди долариОбединето Кралство Трговија на мало со храна20.3-37.90% 
351QOL HOLDINGS CO LTD 1 милијарди долариЈапонија5517Синџири за аптеки0.712.70%6%
352АРАМИС ГРУПА 1 милијарди долариФранција Интернет мало0.3-9.90%0%
353AOYAMA TRADING CO 1 милијарди долариЈапонија7538Трговија на мало со облека/обувки0.7-17.70%-5%
354ПЕКИНГВАЛСКИ ХИПЕРМАРКЕТ С.О., ООД 1 милијарди долариКина15068Стоковни куќи2.8-7.00%2%
3555I5J ХОЛДИНГ ГРУПА 1 милијарди долариКина48488Стоковни куќи0.55.20%7%
356Sportsman's Warehouse Holdings, Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави7000Специјализирани продавници1.337.10%8%
357ЛОЈАС РЕНЕРОН ЕЈ Н.М 1 милијарди долариБразил24757Трговија на мало со облека/обувки0.67.70%9%
358Озон Холдингс PLC 1 милијарди долариКипар14834Интернет мало2-206.00%-28%
359Barnes & Noble Education, Inc 1 милијарди долариСоединети Држави4095Специјализирани продавници1.7-34.70%-7%
360Lands 'End, Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави5300Трговија на мало со облека/обувки0.912.40%6%
361HALOWS CO LTD 1 милијарди долариЈапонија1178Трговија на мало со храна0.313.70%5%
362NINGBO PEACEBIRD FASHION 1 милијарди долариКина12081Трговија на мало со облека/обувки0.625.10%10%
363Hibbett, Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави10700Специјализирани продавници0.953.20%14%
364Групон, Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави4159Интернет мало2.883.30%4%
365ЗА ВАС ДА СЕ ДРЖИШ SE 1 милијарди долариГерманија885Трговија на мало со облека/обувки0  
366MONDE NISSIN CORPORATION 1 милијарди долариФилипини4846Трговија на мало со храна0.3 15%
367PAN GERMAN UNIVERSAL MOTORS LTD 1 милијарди долариТајван Специјализирани продавници0.312.50%4%
368ЦГК 1 милијарди долариПолска11893Трговија на мало со облека/обувки3.1  
369Conn's, Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави4260Продавници за електроника / апарати за домаќинство1.321.10%12%
370IAA, Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави3640Специјализирани продавници7.4195.60%26%
371CHENGDU HONGQI CHA 1 милијарди долариКина16632Трговија на мало со храна0.513.00%5%
372BINDAWOOD HOLDING CO. 1 милијарди долариСаудиска Арабија Трговија на мало со храна1.719.70%8%
373MINISO Group Holding Limited 1 милијарди долариКина Специјализирани продавници0.117.20%6%
374Врум, АД 1 милијарди долариСоединети Држави944Специјализирани продавници1-26.00%-11%
375EASYHOME НОВ РЕТАИ 1 милијарди долариКина11239Стоковни куќи1.412.70%30%
376Leslie's, Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави3700Специјализирани продавници-4.7 16%
377ЗОЗО ИНЦ 1 милијарди долариЈапонија1297Интернет мало0.577.50%31%
378IMP Y EX PATAGONIA 1 милијарди долариАргентина Трговија на мало со храна0.4-4.20% 
379ЖОЛТА КАПА ДООЕЛ 1 милијарди долариЈапонија3711Специјализирани продавници09.30%9%
380ДАЛЕЧЕН ИСТОК СТАВКИ ДООЕЛ 1 милијарди долариТајван Стоковни куќи1.45.30%9%
381Chico's FAS, Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави12500Трговија на мало со облека/обувки3.3-19.50%0%
382GRUPO PALACIO DE HIERRO SAB DE CV 1 милијарди долариМексико10258Стоковни куќи0.40.70%3%
383СТРАНИЦА МЕНИ НА NM 1 милијарди долариБразил Синџири за аптеки1.19.30%5%
384GRUPO GIGANTE SAB DE CV 1 милијарди долариМексико Специјализирани продавници0.76.30%6%
385ТОКМАНИ ГРУПА ОЈЈ 1 милијарди долариФинска4056Стоковни куќи241.20%10%
386AOKI HOLDINGS INC 1 милијарди долариЈапонија3487Трговија на мало со облека/обувки0.5-4.90%2%
387AEON STORES (ХОнг КОНГ) CO 1 милијарди долариХонг Конг9600Стоковни куќи8.3-37.40%-4%
388GENKY DRAGSTORES CO LTD 1 милијарди долариЈапонија1501Синџири за аптеки0.915.40%4%
389Baozun Inc. 1 милијарди долариКина6076Интернет мало0.60.40%2%
390ДЕЦА БАРААТ ДЕЦА 1 милијарди долариКина13272Трговија на мало со облека/обувки1.5 5%
391 LIQUN КОМЕРЦИЈАЛНА ГРУП CO., LTD.  1 милијарди долариКина7733Трговија на мало со храна1.64.30%3%
392NISSAN TOKYO SALES HLDG 1 милијарди долариЈапонија3082Специјализирани продавници0.25.60%3%
393ДОМАН ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ ГРУП ДООЕЛ 1 милијарди долариКанада Синџири за подобрување на домот1.726.00%8%
394COM7 ЈАВНО ДРУШТВО ЛИМИТИД 1 милијарди долариТајланд Продавници за електроника / апарати за домаќинство159.40%6%
395РАДОСНА ХОНДА СО ООД 1 милијарди долариЈапонија2029Синџири за подобрување на домот0.28.00%8%
396MRMAX HOLDINGS LTD 1 милијарди долариЈапонија717Продавници со попуст0.811.10%4%
397OneWater Marine Inc. 1 милијарди долариСоединети Држави1785Специјализирани продавници1.245.30%12%
398МАМИ МАРТ КОРП 1 милијарди долариЈапонија908Трговија на мало со храна0.314.30%4%
399ГРУПА ВАНГФУЈИНГ 1 милијарди долариКина11634Стоковни куќи0.86.90% 
400SHINSEGAE INTERNATIONAL 1 милијарди долариЈужна Кореа Трговија на мало со облека/обувки0.522.50%6%
Список на врвни малопродажни компании во светот

Прочитај повеќе  Walmart Inc | US Segment and International

За авторот

1 мисла на „Список на малопродажни компании во светот 2022 година“

  1. Оваа статија е полна со некои добро истражени информации. Ви благодариме што споделивте информации за врвната компанија за малопродажба во светот.

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв