Топ 10 големи фармацевтски компании во Германија

Листа на Топ 10 големи фармацевтски компании во Германија

Список на Топ 10 големи фармацевтски компании во Германија

па еве ја листата на Топ 10 големи фармацевтски компании во Германија подредени врз основа на продажбата.

1. Баер Аг На 

Баер е глобално претпријатие со основни компетенции во областите на науката за животот на здравствената заштита и исхраната. Нејзините производи и услуги се дизајнирани да им помогнат на луѓето и на планетата да напредуваат со поддршка на напорите за совладување на главните предизвици што ги претставува растечката и стареечка глобална популација.

Баер е посветен на поттикнување на одржливиот развој и генерирање позитивно влијание со своите бизниси. Во исто време, Групацијата има за цел да ја зголеми својата заработка моќ и создаваат вредност преку иновации и раст. Брендот Баер се залага за доверба, доверливост и квалитет низ целиот свет. Во фискалната 2022 година, Групацијата вработуваше околу 101,000 луѓе и имаше продажба од 50.7 милијарди евра. Трошоците за истражување и развој пред посебни ставки изнесуваат 6.2 милијарди евра.

2. Мерк Кгаа 

Мерк, водечка научна и технолошка компанија, работи во науката за животот, здравството и електрониката.

Повеќе од 64,000 вработени работете на тоа да направите позитивна разлика во животите на милиони луѓе секој ден преку создавање порадосни и одржливи начини на живеење. Од обезбедување производи и услуги кои го забрзуваат развојот и производството на лекови, како и откривање уникатни начини за лекување на најпредизвикувачките болести до овозможување интелигенција на уредите – компанијата е насекаде. Во 2022 година, Мерк оствари продажба од 22.2 милијарди евра во 66 земји.

S / Nиме на компанијаВкупен приход (FY)Број на вработени
1Баер Аг На $ 50,655 милион99538
2Мерк Кгаа $ 21,454 милион58096
3Dermapharm Hldg Inh $ 971 милион 
4Evotec Se Inh $ 613 милион3572
5Биотест Аг Св $ 592 милион1928
6Хемато Аг Инх $ 292 милион 
7Фармасгп Холдинг Се $ 77 милион67
8Апонтис Фарма. Аг Инх На$ 48 милион 
9Пајон ВКЛ$ 24 милион43
10Магфорс Аг$ 1 милион29
11Mph Health Care Inh ON- 11 милиони долари 
Список на Топ 10 големи фармацевтски компании во Германија

Значи, ова е листата на Топ 11 големи фармацевтски компании во Германија

3. Dermapharm Hldg Inh

Дермафарм е брзорастечки производител на брендирани фармацевтски производи. Основана во 1991 година, компанијата е со седиште во Грунвалд во близина на Минхен. Интегрираниот деловен модел на компанијата се состои од внатрешен развој, производство и дистрибуција на производи од бренд од страна на обучена фармацевтска продажна сила. Покрај главната локација во Брена во близина на Лајпциг, Дермафарм оперира и други локации за производство, развој и дистрибуција во Европа (првенствено во Германија) и во САД.

Во сегментот „Брендирани фармацевтски производи и други производи за здравствена заштита“, Дермафарм има повеќе од 1,200 овластувања за маркетинг со повеќе од 380 активни фармацевтски состојки. Портфолиото на фармацевтски производи, медицински помагала и додатоци во исхраната на Дермафарм е прилагодено на избрани терапевтски области во кои компанијата е лидер на пазарот, особено во Германија.

Во сегментот „Екстракти од билки“, Дермафарм може да ја искористи експертизата на Шпанска компанија Euromed SA, водечки глобален производител на билни екстракти и растителни активни состојки за фармацевтските, хранливите производи, прехранбените производи и козметичката индустрија. Од почетокот на 2022 година, сегментот е надополнет со германската групација C³, која развива, произведува и продава природни и синтетички канабиноиди. Групацијата C³ е лидер на пазарот за дронабинол во Германија и Австрија.

Бизнис моделот на Дермафарм го вклучува и сегментот „Паралелен увозен бизнис“ кој работи под брендот „axicorp“. Врз основа на приходите, axicorp беше меѓу првите пет компании за паралелен увоз во Германија во 2021 година.

Со конзистентна стратегија за истражување и развој и бројни успешни аквизиции на производи и компании и со засилување на напорите за интернационализација, Дермафарм континуирано го оптимизираше својот бизнис во изминатите 30 години и бараше можности за надворешен раст покрај органскиот раст. Дермафарм е цврсто посветен да продолжи со ова профитабилни курс на раст во иднина.

4. Evotec Se Inh 

Evotec работи на глобално ниво со повеќе од 4,500 висококвалификувани луѓе на 17 локации во шест земји низ Европа и САД.

Локациите на компанијата во Хамбург (HQ), Келн, Гетинген, Хале/Вестфалија и Минхен (Германија), Лион и Тулуз (Франција), Абингдон и Алдерли Парк (Велика Британија), Модена и Верона (Италија), Орт (Австрија), како и во Бранфорд, Принстон, Редмонд, Сиетл и Фрамингем (САД) нудат високо синергистички технологии и услуги и функционираат како комплементарни кластери на извонредност.

За авторот

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв