Најдобри градежни компании во Германија 2023 година

Еве ја листата на Топ градежни фирми и претпријатија во Германија средено врз основа на вкупната продажба во последната година.

Список на врвни градежни компании во Германија

Значи, еве го списокот на врвни градежни компании во Германија кои се подредени врз основа на продажбата.

HOCHTIEF

HOCHTIEF е глобална инфраструктурна група предводена од инженерството со водечки позиции низ нејзините основни активности на градежништво, услуги и концесии/јавно-приватно партнерство (ЈПП) фокусирани на Австралија, Северна Америка и Европа.

HOCHTIEF нуди услуги за проектирање, изградба и реконструкција на згради низ целиот свет. Тие вклучуваат деловни згради, здравствени имоти, спортски и културни објекти

Пред 150 години, двајца браќа го основаа HOCHTIEF: Балтасар (1848-1896, механичар) и Филип Хелфман (1843-1899, ѕидар). Во 1872 година, Филип Хелфман се преселил во областа Борнхајм во Франкфурт за да започне бизнис како трговец со граѓа, а потоа како градежен изведувач. Неговиот брат Балтасар го следеше во 1873 година, непосредно пред да започне „Грундеркризе“, економската криза по основањето на германскиот Рајх. Во 1874 година, адресарот на Борнхајм првпат ја запишал фирмата како „Браќата Хелфман“.

СТРАБАГ СЕ

СТРАБАГ СЕ е европска технолошка групација за градежни услуги, лидер во иновациите и финансиската моќ. Активностите на компанијата ги опфаќаат сите области на градежната индустрија и го покриваат целиот синџир на градежна вредност.

Компанијата создава додадена вредност за клиентите со гледање од крај до крај на изградбата во текот на целиот животен циклус - од планирање и проектирање до изградба, работење и управување со објекти до повторен развој или уривање.

Фирмата ја обликува иднината на градежништвото и прави значителни инвестиции во портфолиото од повеќе од 250 иновации и 400 проекти за одржливост. Преку напорната работа и посветеноста на нашите околу 79,000 вработени, генерира годишен обем на производство од околу 17 милијарди евра.

Германска компанијаВкупен приход (FY)Тикер
HOCHTIEF AG$ 28,085 милионHOT
СТРАБАГ СЕ$ 18,047 милионXD4
ПОРР АГ$ 5,692 милионABS2
БИЛФИНГЕР СЕ $ 4,235 милионGBF
БАУЕР АГ$ 1,644 милионB5A
БЕРТРАНТ АГ $ 979 милионБДТ
VANTAGE TOWERS AG $ 641 милионVTWR
ENVITEC БИОГАС $ 235 милионЕТГ
VA-Q-TEC AG$ 88 милионVQT
КОМПЛЕО РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ АГ$ 41 милионC0M
Список на Топ градежни компании во Германија

ПОРР АГ

PORR AG е една од водечките градежништво компании во Европа. Ние живееме на нашето мото повеќе од 150 години: интелигентната градба ги поврзува луѓето. На крајот на краиштата, како целосен давател на услуги ги спојуваме високите стандарди на квалитет, иновации, технологија и ефикасност што се бараат од сите вклучени во градежниот проект во една хармонична целина.

Билфингер

Bilfinger е меѓународен давател на индустриски услуги. Целта на активностите на Групацијата е да се зголеми ефикасноста и одржливоста на клиентите во процесната индустрија и да се етаблира како партнер број еден на пазарот за оваа намена. Сеопфатното портфолио на Bilfinger го покрива целиот синџир на вредност од консултантски услуги, инженеринг, производство, монтажа, одржување и проширување на фабриката до пресврт и дигитални апликации.

Компанијата ги испорачува своите услуги во две сервисни линии: инженерство и одржување и технологии. Билфингер е првенствено активен во Европа, Северна Америка и Блискиот Исток. Клиентите на процесната индустрија доаѓаат од сектори кои вклучуваат енергија, хемикалии и петрохемикалии, фармацевтски и биофарма и нафта и гас. Со своите околу 30,000 вработени, Bilfinger ги поддржува највисоките стандарди за безбедност и квалитет и генерира приход од 4.3 милијарди евра во финансиската 2022 година. и поттикнување на оперативната извонредност за подобрување на организациските перформанси.

Групата БАУЕР

Групацијата BAUER е водечки снабдувач на услуги, опрема и производи кои се занимаваат со подземни и подземни води. Групацијата може да се потпре на светска мрежа на сите континенти. Работењето на Групацијата е поделено на три сегменти кои гледаат напред со висок потенцијал за синергија: изградбаопрема   ресурси. Бауер профитира огромно од соработката на своите три деловни сегменти, овозможувајќи и на Групацијата да се позиционира како иновативен, високо специјализиран снабдувач на производи и услуги за тешки проекти во специјализирано инженерство на фондации и сродни пазари.

Затоа Бауер нуди соодветни решенија за најголемите светски предизвици, како што се урбанизацијата, растечките инфраструктурни потреби, животната средина, како и вода. Групацијата БАУЕР е основана во 1790 година и е со седиште во Шробенхаузен, Баварија. Во 2022 година, таа вработи околу 12,000 луѓе и оствари вкупни приходи на Групацијата од 1.7 милијарди евра ширум светот. BAUER Aktiengesellschaft е котирана во Prime Standard на Германската берза.

Бертрант

Компанијата Бертранд е основана во 1974 година како инженерска канцеларија на еден човек во Баден-Виртемберг. Иновативните услуги и стручната компетентност во мобилниот свет го направија Бертранд гаранција за решенија специфични за клиентите. Денес, Групацијата е една од водечките светски инженерски компании.

За авторот

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв