10 Bank Ndhuwur ing Donya 2022

Kaca kiyé nembé diowahi jam 7, tanggal 2022 September 12

Ing kene sampeyan bisa ndeleng Dhaptar 10 Bank Paling Top ing donya miturut Revenue ing taun anyar. Sebagéyan gedhé bank-bank gedhé asalé saka negara china sing diikuti karo Amerika Serikat.

5 saka 10 bank paling dhuwur ing donya yaiku saka china. ICBC minangka bank paling gedhe lan paling gedhe ing donya.

Dhaptar 10 Bank Paling Dhuwur ing Donya 2020

Dadi iki Dhaptar 10 Bank Paling Top ing donya ing taun sing diurutake adhedhasar Revenue

1. Bank Industri & Komersial China

Bank Industri lan Komersial China diadegaké tanggal 1 Januari 1984. Tanggal 28 Oktober 2005, Bank iki direstrukturisasi kabèh dadi perusahaan winates saham gabungan. Ing tanggal 27 Oktober 2006, Bank kasil kadhaptar ing Bursa Saham Shanghai lan Bursa Saham Hong Kong Limited.

Liwat usaha sing terus-terusan lan pembangunan sing stabil, Bank wis berkembang dadi bank terkemuka ing donya, nduweni basis pelanggan sing apik, struktur bisnis sing maneka warna, kemampuan inovasi sing kuat lan daya saing pasar.

  • Revenue: $ 135 Milyar
  • Ditetepake: 1984
  • Pelanggan: 650 yuta

Bank nganggep layanan minangka dhasar kanggo ngupayakake pangembangan luwih lanjut lan netepi nggawe nilai liwat layanan nalika nyedhiyakake macem-macem produk lan layanan finansial kanggo 8,098 ewu pelanggan perusahaan lan 650 yuta pelanggan pribadi.

Bank wis kanthi sadar nggabungake tanggung jawab sosial karo strategi pangembangan lan kegiatan operasi lan manajemen, lan entuk pangenalan sing akeh ing aspek promosi keuangan inklusif, ndhukung bantuan kemiskinan sing ditargetake, nglindhungi lingkungan lan sumber daya lan melu ing usaha kesejahteraan umum.

Bank tansah mbudidaya misi dhasar kanggo ngawula ekonomi nyata karo bisnis utama, lan bebarengan karo ekonomi nyata makmur, nandhang sangsara lan tuwuh. Nindakake pendekatan adhedhasar risiko lan ora nate ngluwihi dhasar, terus nambah kemampuan kanggo ngontrol lan nyuda risiko.

Kajaba iku, Bank tetep mantep ing pangerten lan tindakake aturan bisnis saka bank komersial kanggo usaha kanggo dadi bank abad-lawas. Uga tetep setya ngupaya kemajuan kanthi inovasi nalika njaga stabilitas, terus nambah strategi mega Toko, manajemen aset mega, perbankan investasi mega uga pembangunan internasional lan komprehensif, lan aktif nganut internet. Bank unswervingly ngirim layanan khusus, lan pionir model bisnis specialized, saéngga nggawe "tukang ing banking gedhe".

Bank kasebut dadi peringkat 1st ing antarane Top 1000 Bank Dunia dening The Banker, peringkat 1st ing Global 2000 sing didaftar dening Forbes lan paling dhuwur ing sub-dhaptar bank komersial Global 500 ing Fortune kanggo taun kapitu berturut-turut, lan njupuk Panggonan 1st ing antarane Top 500 Branding Brands of Brand Finance kanggo taun kaping papat berturut-turut.

2. JPMorgan Chase

JPMorgan Chase (NYSE: JPM) minangka salah sawijining institusi finansial paling tuwa ing Amerika Serikat. Kanthi sejarah wiwit luwih saka 200 taun. JP Morgan Chase minangka 2nd bank paling gedhe lan paling gedhe ing donya adhedhasar Revenue.

Perusahaan kasebut dibangun kanthi dhasar luwih saka 1,200 institusi sadurunge sing wis teka bebarengan ing pirang-pirang taun kanggo mbentuk perusahaan saiki.

  • Revenue: $ 116 Milyar
  • Ditetepake: 1799

Bank kasebut wiwit taun 1799 ing New York City, lan akeh perusahaan warisan sing kondhang kalebu JP Morgan & Co., The Chase Manhattan Bank, Bank One, Manufacturers Hanover Trust Co., Chemical Bank, The First National Bank of Chicago, National Bank of Detroit, The Bear Stearns Companies Inc.,

Robert Fleming Holdings, Cazenove Group lan bisnis angsal ing transaksi Washington Mutual. Saben perusahaan kasebut, ing jamane, raket karo inovasi ing babagan keuangan lan pertumbuhan ekonomi AS lan global.

3. China Construction Bank Corporation

China Construction Bank Corporation, kantor pusat ing Beijing, minangka komersial skala gedhe bank ing China. Pendhudhuke, China Construction Bank, diadegaké ing Oktober 1954. Iki kadhaptar ing Bursa Saham Hong Kong ing Oktober 2005 (kode saham: 939) lan Bursa Saham Shanghai ing September 2007 (kode saham: 601939).

Read More  Dhaptar 20 Bank Paling Dhuwur ing China 2022

Ing pungkasan taun 2019, kapitalisasi pasar Bank kasebut tekan US$217,686 yuta, peringkat kaping lima ing antarane kabeh bank sing kadhaptar ing donya. Grup kasebut rangking nomer loro ing antarane bank-bank global kanthi modal Tier 1.

  • Revenue: $ 92 Milyar
  • Outlet Banking: 14,912
  • Ditetepake: 1954

Bank nyedhiyakake layanan finansial sing komprehensif, kalebu perbankan pribadi, perbankan perusahaan, investasi lan manajemen kekayaan. Kanthi 14,912 outlet perbankan lan 347,156 anggota staf, Bank nglayani atusan yuta pelanggan pribadi lan perusahaan.

Bank kasebut duwe anak perusahaan ing macem-macem sektor, kalebu manajemen dana, leasing finansial, kepercayaan, asuransi, berjangka, pensiun lan perbankan investasi, lan duwe luwih saka 200 entitas luar negeri sing nyakup 30 negara lan wilayah.

Nganut konsep bisnis "oriented pasar, customer-centric", Bank setya ngembangake dhewe dadi grup perbankan kelas donya kanthi kemampuan nggawe nilai paling dhuwur.

Bank ngupayakake keseimbangan antara keuntungan jangka pendek lan jangka panjang, lan antarane tujuan bisnis lan tanggung jawab sosial, supaya bisa ngoptimalake nilai kanggo para pemangku kepentingan kalebu pelanggan, pemegang saham, asosiasi lan masyarakat.

4. Bank Amerika

"Bank of America" ​​minangka jeneng pemasaran kanggo perbankan global lan bisnis pasar global Bank of America Corporation. BOA minangka salah sawijining dhaptar 10 bank paling gedhe ing donya.

Pinjaman, derivatif, lan aktivitas perbankan komersial liyane ditindakake sacara global dening afiliasi perbankan Bank of America Corporation, kalebu Bank of America, NA, Anggota FDIC.

  • Revenue: $ 91 Milyar

Sekuritas, penasehat strategis, lan aktivitas perbankan investasi liyane ditindakake sacara global dening afiliasi perbankan investasi Bank of America Corporation ("Afiliasi Perbankan Investasi"), kalebu, ing Amerika Serikat, BofA Securities, Inc., Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith Incorporated, lan Merrill Lynch Professional Clearing Corp., kabeh iku broker-dealer kadhaptar lan Anggota SIPC, lan, ing yuridiksi liyane, dening entitas kadhaptar lokal.

BofA Securities, Inc., Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith Incorporated lan Merrill Lynch Professional Clearing Corp kadhaptar minangka pedagang komisi berjangka karo CFTC lan dadi anggota NFA.

Tujuan perusahaan minangka aspirasi lan ora njamin utawa janji yen kabeh tujuan bakal kawujud. Statistik lan metrik sing kalebu ing dokumen ESG kita minangka perkiraan lan bisa uga adhedhasar asumsi utawa standar sing berkembang.

5. Tetanèn Bank of China

Pendhudhuk Bank kasebut yaiku Bank Koperasi Pertanian, sing diadegake ing taun 1951. Wiwit pungkasan taun 1970-an, Bank kasebut berkembang saka bank khusus milik negara dadi bank komersial sing diduweni kabeh negara lan banjur dadi bank komersial sing dikontrol negara.

Bank iki direstrukturisasi dadi perusahaan perseroan terbatas saham gabungan ing Januari 2009. Ing Juli 2010, Bank kasebut kadhaptar ing Bursa Saham Shanghai lan Bursa Saham Hong Kong, sing nandhani rampunge transformasi kita dadi bank komersial kepemilikan saham umum.

Minangka salah siji saka terpadu utama panyedhiya layanan finansial ing China, Bank nduweni komitmen kanggo mbangun grup layanan keuangan modern sing multi-fungsi lan terpadu. Kanthi nggunakake portofolio bisnis sing komprehensif, jaringan distribusi ekstensif lan platform IT sing canggih, Bank nyedhiyakake macem-macem produk lan layanan perbankan perusahaan lan ritel kanggo macem-macem pelanggan lan nindakake operasi treasury lan manajemen aset.

  • Revenue: $ 88 Milyar
  • Cabang Domestik: 23,670
  • Ditetepake: 1951

Cakupan bisnis bank uga kalebu, antarane liyane, perbankan investasi, manajemen dana, leasing finansial lan asuransi jiwa. Ing pungkasan 2015, Bank wis total aset saka RMB17,791,393 yuta, silihan lan advances kanggo pelanggan saka RMB8,909,918 yuta lan celengan saka RMB13,538,360 yuta. Rasio kecukupan modal Bank yaiku 13.40%.

Bank entuk net MediaWiki saka RMB180, 774 yuta ing 2015. Bank wis 23,670 cabang domestik ing pungkasan 2015, kalebu Kantor Pusat, Departemen Bisnis Kantor Pusat, telung unit bisnis khusus dikelola dening Kantor Pusat, 37 tier-1 cabang ( kalebu cabang sing dikelola langsung dening Kantor Pusat), 362 cabang tier-2 (kalebu departemen bisnis saka cabang ing provinsi), 3,513 tier-1 sub-cabang (kalebu departemen bisnis ing kotamadya, departemen bisnis saka cabang sing dikelola langsung dening Kantor Pusat lan departemen bisnis saka cabang tier-2), 19,698 cabang tingkat yayasan, lan 55 perusahaan liyane.

Read More  Dhaptar 20 Bank Paling Dhuwur ing China 2022

Cabang-cabang bank ing luar negeri kasebut dumadi saka sangang kantor cabang ing luar negeri lan telung kantor perwakilan ing luar negeri. Bank kasebut duwe patbelas anak perusahaan utama, kalebu sangang anak perusahaan domestik lan limang anak perusahaan ing luar negeri.

Bank kasebut kalebu ing dhaptar Bank Global Systemically Important sajrone rong taun berturut-turut wiwit 2014. Ing taun 2015, Bank kasebut nduwe peringkat nomer 36 ing Fortune's Global 500, lan peringkat No. modal tier 6.

Rating kredit sing ngetokake sekuritas Bank kasebut diwenehi A/A-1 dening Standard & Poor's; ratings simpenan Bank padha diutus A1/P-1 dening Moody kang Investors Service; lan rating standar sing ngetokake sekuritas jangka panjang / jangka pendek diwenehi A / F1 dening Fitch Ratings.

6. Bank of China

Bank of China minangka Bank kanthi operasi terus-terusan paling dawa ing antarane bank-bank China. Bank iki resmi diadegaké ing Februari 1912 sawisé disetujoni saka Dr. Sun Yat-sen.

Saka taun 1912 nganti 1949, Bank kasebut dadi bank sentral negara, bank ijol-ijolan internasional lan bank perdagangan internasional khusus. Nerapake prasetya kanggo nglayani publik lan ngembangake sektor layanan keuangan China, Bank kasebut munggah menyang posisi sing unggul ing industri finansial China lan ngembangake posisi sing apik ing komunitas finansial internasional, sanajan akeh kesulitan lan kemunduran.

Sawise taun 1949, kanthi sejarah dawa minangka bank devisa lan perdagangan khusus sing ditunjuk negara, Bank kasebut dadi tanggung jawab kanggo ngatur operasi ijol-ijolan manca China lan nyedhiyakake dhukungan penting kanggo pangembangan perdagangan manca negara lan infrastruktur ekonomi liwat penawaran pemukiman perdagangan internasional. , transfer dana jaban rangkah lan layanan valuta asing non-dagang liyane.

Sajrone reformasi lan pambukaan periode China, Bank njupuk kesempatan bersejarah sing diwenehake dening strategi pemerintah kanggo kapitalisasi dana manca lan teknologi canggih kanggo ngedongkrak pembangunan ekonomi, lan dadi saluran pembiayaan manca utama negara kanthi mbangun kaluwihan kompetitif ing bisnis ijol-ijolan manca. .

  • Revenue: $ 73 Milyar
  • Ditetepake: 1912

Ing taun 1994, Bank iki diowahi dadi bank komersial milik negara. Ing Agustus 2004, Bank of China Limited digabungake. Bank kasebut kadhaptar ing Bursa Saham Hong Kong lan Bursa Saham Shanghai ing wulan Juni lan Juli 2006, dadi bank komersial Cina pisanan sing ngluncurake penawaran umum perdana A-Share lan H-Share lan entuk listing ganda ing loro pasar kasebut.

Sawise ngladeni Olimpiade Beijing 2008, Bank kasebut dadi mitra perbankan resmi Olimpiade Musim Dingin Olimpiade lan Paralimpiade Beijing 2022 ing 2017, saengga dadi siji-sijine bank ing China sing ngladeni rong Olimpiade. Ing taun 2018, Bank of China ditunjuk maneh minangka Bank Penting Sistemik Global, saengga dadi siji-sijine institusi finansial saka ekonomi berkembang sing bakal ditunjuk minangka Bank Penting Sistemik Global sajrone wolung taun berturut-turut.

Minangka bank paling global lan terintegrasi ing China, Bank of China nduweni jaringan layanan global sing mapan kanthi institusi sing disiyapake ing daratan China uga ing 57 negara lan wilayah.

Wis nggawe platform layanan terpadu adhedhasar pilar perbankan perusahaan, perbankan pribadi, pasar finansial lan bisnis perbankan komersial liyane, sing kalebu perbankan investasi, investasi langsung, sekuritas, asuransi, dana, leasing pesawat lan wilayah liyane, saéngga nyedhiyakake layanan kasebut. pelanggan karo sawetara lengkap saka layanan financial. Kajaba iku, BOCHK lan Cabang Macau dadi bank sing ngetokake cathetan lokal ing pasar masing-masing.

Bank of China wis njunjung semangat "nguber kaunggulan" ing sajarah luwih saka siji abad. Kanthi pemujaan bangsa ing jiwane, integritas minangka penyangga, reformasi lan inovasi minangka dalan maju lan "rakyat luwih dhisik" minangka prinsip panuntun, Bank wis mbangun citra merek sing apik banget sing diakoni sacara luas ing industri lan dening perusahaan. pelanggan.

Read More  Dhaptar 20 Bank Paling Dhuwur ing China 2022

Ing ngadhepi periode kesempatan sajarah kanggo prestasi gedhe, minangka bank komersial gedhe-diduweni negara, Bank bakal tindakake Xi Jinping Thought on Socialism with Chinese Characteristics for a New Era, persistently enable advancement through technology, drive development through innovation, deliver kinerja liwat transformasi lan nambah kekuatan liwat reformasi, ing upaya kanggo mbangun BOC dadi bank kelas donya ing jaman anyar.

Iki bakal menehi kontribusi sing luwih gedhe kanggo ngembangake ekonomi modern lan upaya kanggo mujudake Impian China babagan rejuvenasi nasional lan aspirasi masarakat supaya bisa urip sing luwih apik.

7. HSBC Holdings

HSBC minangka salah sawijining organisasi perbankan lan layanan finansial paling gedhe ing donya. Kita nglayani luwih saka 40 yuta pelanggan liwat bisnis global kita: Wealth and Personal Banking, Commercial Banking, lan Global Banking & Markets. Jaringan kita nyakup 64 negara lan wilayah ing Eropa, Asia, Timur Tengah lan Afrika, Amerika Utara lan Amerika Latin.

  • Revenue: $ 56 Milyar
  • Pelanggan: 40 yuta

Tujuane perusahaan yaiku ing ngendi pertumbuhan kasebut, nyambungake pelanggan menyang kesempatan, supaya bisnis bisa berkembang lan ekonomi makmur, lan pungkasane mbantu wong supaya bisa nggayuh pangarep-arep lan mujudake ambisi. Brand kasebut minangka salah sawijining dhaptar 10 bank paling apik ing donya.

Kadhaptar ing bursa saham London, Hong Kong, New York, Paris lan Bermuda, saham ing HSBC Holdings plc dicekel watara 197,000 pemegang saham ing 130 negara lan wilayah.

8. BNP Paribas

BNP Paribas model bisnis terpadu lan macem-macem adhedhasar kerjasama antarane bisnis Group lan diversifikasi risiko. Model iki nyedhiyakake stabilitas sing dibutuhake kanggo Grup kanggo adaptasi karo owah-owahan lan nawakake solusi inovatif kanggo klien. Grup nglayani meh 33 yuta klien ing saindenging jagad ing jaringan ritel-banking lan BNP Paribas Personal Finance duwe luwih saka 27 yuta pelanggan aktif.

  • Revenue: $ 49 Milyar
  • Pelanggan: 33 yuta

Kanthi jangkauan global kita, garis bisnis sing terkoordinasi lan keahlian sing wis kabukten, Grup nyedhiyakake macem-macem solusi inovatif sing cocog karo kabutuhan klien. Iki kalebu pembayaran, manajemen awis, pendanaan tradisional lan khusus, tabungan, asuransi perlindungan, manajemen kasugihan lan aset uga layanan real-estate. 

Ing babagan perbankan korporasi lan institusional, Grup nawakake solusi khusus kanggo pasar modal, layanan sekuritas, pendanaan, perbendaharaan lan penasehat finansial. Kanthi kehadiran ing 72 negara, BNP Paribas mbantu para klien supaya bisa tuwuh sacara internasional.

9. Mitsubishi UFJ Financial Group

Perusahaan kasebut bakal diarani "Kabushiki Kaisha Mitsubishi UFJ Financial Group" lan
bakal diarani ing basa Inggris "Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc." (sabanjuré diarani "Perusahaan").

  • Revenue: $ 42 Milyar

MUFG ngatur urusan anak-anak perusahaan ing grup lan bisnis grup kanthi sakabehe bebarengan karo kabeh bisnis tambahan sing relevan. Bank kasebut minangka salah sawijining dhaptar 10 bank paling apik ing donya.

10. Credit Agricole Group

Crédit Agricole SA nyedhiyakake akeh dokumentasi sejarah sing kasedhiya kanggo peneliti akademik. Arsip sajarah asalé saka kabeh entitas sing saiki dadi Grup: Caisse Nationale de Crédit Agricole, Banque de l'Indochine, Banque de Suez et de l'Union des mines, Crédit Lyonnais, lan liya-liyane.

  • Revenue: $ 34 Milyar

Arsip Sejarah Crédit Agricole SA mung mbukak kanthi janjian, ing 72-74 rue Gabriel Péri ing Montrouge (Metro line 4, stasiun Mairie de Montrouge). CAG minangka salah sawijining dhaptar 10 bank paling gedhe ing Donya adhedhasar Turnover.


Dadi pungkasane iki minangka dhaptar Top 10 bank paling gedhe ing donya adhedhasar Revenue.

Informasi terkait

1 komentar

  1. Wacan sing apik! Informasi iki penting banget, utamane ing wektu kasebut nalika online penting banget. Matur nuwun kanggo nuduhake informasi sing apik tenan kuwi dear.

NANGGUNG JAWABAN

Mangga ketikno komentar sampeyan!
Mangga ketik jeneng sampeyan ing kene