Топ 5 компании за недвижнини во светот 2021 година

Последно ажурирано на 7 септември 2022 година во 01:15 часот

Дали сакате да знаете за најдобрите компании за недвижнини во светот. Овде можете да ја најдете листата на Топ компании за недвижнини во светот 2021 година.

Список на најдобри компании за недвижнини во светот 2021 година

па конечно еве ја листата на врвни компании за недвижнини во светот кои се подредени врз основа на прометот [продажбата].


1. Country Garden Holdings

Како големо групно претпријатие котирано на Главниот одбор на берзата во Хонг Конг (Акции: 2007), Кантри Гарден се рангира меѓу „500-те најголеми јавни компании во светот“ според Форбс. Country Garden не е само развивач и оператор на станбени заедници, туку исто така гради и управува со зелени, еколошки и паметни градови.

 • Нето продажба: 70 милијарди долари
 • Покриени повеќе од 37.47 милиони квадратни метри
 • Шумски град на 2,000 хектари 
 • Над 400 докторати кои работат во Country Garden

Во 2016 година, продажбата на станбен имот на Кантри Гарден надмина 43 милијарди американски долари, покриваше приближно 37.47 милиони квадратни метри и се рангираше меѓу првите три претпријатија за недвижнини на глобално ниво. Компанијата е една од најдобрите компании за недвижнини во светот.

Country Garden постојано се обидуваше да промовира станбена цивилизација. Искористувајќи го професионалниот дух на занаетчија и користејќи научно планирање и дизајн насочен кон човекот, таа има за цел да изгради добро и достапно домување за целиот свет.

Таквото домување обично се одликува со целосни јавни објекти во заедницата, прекрасен дизајн на пејзаж и безбедно и удобно станбено опкружување. Country Garden има развиено повеќе од 700 станбени, комерцијални и урбани градежни проекти на глобално ниво и ги нуди своите услуги на повеќе од 3 милиони сопственици на имот.


2. China Evergrande Group

Evergrande Group е претпријатие на листата на Fortune Global 500 и се базира на недвижен имот за благосостојба на луѓето. Поддржан е од културниот туризам и услугите за здравствена заштита и предводен од нови енергетски возила.

Во моментов, вкупниот средства на Evergrande Group достигна 2.3 трилиони јени, а годишниот обем на продажба надмина 800 милијарди јени, со акумулирано оданочување од повеќе од 300 милијарди јени. Донира повеќе од 18.5 милијарди јени во добротворни цели и создава повеќе од 3.3 милиони работни места секоја година. Има 140,000 вработени и се наоѓа на 152. место на листата на Fortune Global 500.

 • Нето продажба: 69 милијарди долари
 • вработените 140,000
 • проекти 870

Evergrande Real Estate поседува повеќе од 870 проекти во повеќе од 280 градови во Кина и има воспоставено стратешка соработка со повеќе од 860 познати компании ширум светот.

Освен тоа, ги изгради најнапредните светски бази за производство на паметни возила во Шангај, Гуангжу и други градови во согласност со стандардот Индустрија 4.0. Групацијата Evergrande се стреми да стане најголемата и најсилната автомобилска групација во светот за нова енергија за три до пет години, придонесувајќи за трансформацијата на Кина од производител на автомобили во автомобил моќ.

Туристичката група Evergrande гради сеопфатна слика за културниот туризам и се фокусира на два водечки производи кои ја пополнуваат празнината во светот: „Evergrande Fairyland“ и „Evergrande Вода Светот“.

Evergrande Fairyland е уникатен тематски парк инспириран од бајките што обезбедува услуги во затворен простор, за сите временски услови и за сите сезони за деца и тинејџери на возраст од 2 до 15 години. Целокупното уредување на 15-те проекти е завршено, а проектите ќе започнат функционира сукцесивно од 2022 година.

Evergrande Water World ги избра 100-те најпопуларни водени забавни објекти со најразвиени технологии и најнапредна опрема и планира да ги изгради најголемите водни паркови со топли извори во затворен простор, за сите временски услови и за сите сезони.

До крајот на 2022 година, Евергранд ќе добие вкупна актива од 3 трилиони јени, годишна продажба од 1 трилион јени и годишна профит и данок до 150 милијарди јени, од кои сите ќе го потврдат како едно од 100-те најдобри претпријатија во светот.


3. Гренланд холдинг групација

Основана на 18 јули 1992 година со седиште во Шангај, Кина, Гренланд Груп се држеше до принципот на претпријатието „Гренланд, создаде подобар живот“ во изминатите 22 години и го следеше она што владата го застапува и она што го повикува пазарот, формирајќи ја сегашната индустриска дистрибуција која се карактеризира со „истакнување на недвижностите, интегриран развој на релевантните индустрии вклучувајќи ги бизнисот, финансиите и метрото“ преку двонасочен развоен метод на индустриски менаџмент и управување со капитал и рангирање на 268-то место во 2014 година Fortune Global 500, 40-то место на Кинеските претпријатија на копното на листата.

Во 2014 година, нејзиниот деловен оперативен приход изнесуваше 402.1 милијарди јуани, вкупната добивка пред оданочување 24.2 милијарди јуани и вкупната актива 478.4 милијарди јуани на крајот на годината, од кои бизнисот со недвижности имаше површина пред продажба од 21.15 милиони квадратни метри и сума од 240.8 милијарди јуани, и двајцата го освоија светскиот шампион во индустријата.

 • Нето продажба: 62 милијарди долари

Бизнисот со недвижности на Гренланд Груп ја презема водечката позиција на национално ниво во аспектите на нејзината развојна скала, типот на производот, квалитетот и брендот. Тоа е, исто така, далеку понапред во областите на ултра високи згради, проекти за големи урбани комплекси, деловни области на железничка станица со голема брзина и развој на индустриски паркови.

Од сегашните 23 градби со ултра високи урбани знаменитости (некои сè уште се во изградба), 4 влегуваат во првите десет во светот според нивната висина. Проектите за развој на недвижности опфатија 29 провинции и 80 чудни градови со површина во изградба до 82.33 милиони квадратни метри.

Внимателно следејќи го трендот на економска глобализација, Групацијата Гренланд го проширува својот бизнис во странство на стабилен начин во висока опрема, покривајќи 4 континенти, 9 земји вклучувајќи ги и САД, Канада, Велика Британија и Австралија, и 13 градови, и стана врвен носител на глобалните операции на кинеската индустрија за недвижнини.

Покрај обезбедувањето на својата водечка позиција во индустријата за недвижнини, Гренланд Груп активно развива секундарни индустрии, вклучувајќи финансии, бизнис, хотелско работење, инвестиции во метрото и енергетски ресурси, ја презема „Greenland Hong Kong Holdings (00337)“ котираната компанија во Хонг Конг Берза, и го исполнува својот стратешки распоред на интеграција на глобалните ресурси. Го забрзува целокупното темпо на излегување на берзата, поттикнувајќи ја самата пазаризација и интернационализација.

Групацијата Гренланд ќе поттикне повторен раст на повисока почетна точка, ќе се стреми да надмине 800 милијарди деловни приходи и над 50 милијарди профит до 2020 година, рангирајќи се меѓу првите 100 компании во светот.

Во меѓувреме, Гренланд Груп ќе се изгради во респектабилна транснационална компанија со одржлив развој, извонредна корист, глобално работење, плуралистички развој и континуирани иновации и ќе ја заврши значајната трансформација од „Кина Гренланд“ во „Светски Гренланд“.

Основана на 18 јули 1992 година со седиште во Шангај, Кина, Greenland Holding Group Company Limited (позната и како „Гренланд“ или „Група Гренланд“) е разновидна групација на претпријатија со деловно присуство низ целиот свет. Котирано е на берзата А-акции (600606.SH) во Кина додека поседува кластер на котирани компании во Хонг Конг.

Во текот на изминатите 27 години, Гренланд воспостави разновидни деловни модели ширум светот кои се фокусираат на недвижностите како негова главна дејност, додека истовремено развива инфраструктура, финансии, потрошувачка и други индустрии во подем.

Според стратегијата за развој на капитализација, објавување и интернационализација, Гренланд има основано подружници на глобално ниво и започна проекти во над 30 земји на 5 континенти и се рангира меѓу Fortune Global 500 8 последователни години, а во 2019 година го рангираше бр.202 на листата .

Гренланд Груп постојано ги унапредува своите иновации и трансформации и се посветува на градење транснационална компанија со истакната главна дејност, разновиден развој и глобално работење под интегриран развој на индустријата и финансиите, и ги забрзува своите водечки рабови во различни индустрии како што се недвижностите. финансии и инфраструктура итн.

ГЛОБАЛНО ПРОШИРУВАЊЕ

Преземајќи го водечкото место во меѓународната експанзија, Групацијата Гренланд го прошири својот бизнис во Кина, САД, Австралија, Канада, ОК, Германија, Јапонија, Јужна Кореа, Малезија, Камбоџа и Виетнам да ја изградат својата меѓународна репутација и глобалната конкурентност и да предизвикаат голема виталност за трансформација преку учество во глобалниот натпревар.

Во иднина, таа ќе биде посветена да биде претпријатие од светска класа и ќе се стреми да ги постигне бесконечните можности на кинеското претпријатие под економската глобализација.


4. China Poly Group

China Poly Group Corporation Ltd. е големо централно државно претпријатие под надзор и управување на Државната комисија за надзор и администрација на имотот на Државниот совет (САСАК). По одобрение на Државниот совет и Централната воена комисија на НР Кина, Групата беше основана во февруари 1992 година.

 • Нето продажба: 57 милијарди долари

Во текот на изминатите три децении, Poly Group воспостави развоен модел со главен бизнис во повеќе полиња, вклучувајќи меѓународна трговија, развој на недвижнини, истражување и развој на лесната индустрија и инженерски услуги, услуги за управување со суровини и производи за уметност и занаетчиство, бизнис со култура и уметност, цивилни експлозивни материјали и услуги за минирање и финансиски услуги.

Нејзиниот бизнис опфаќа над 100 земји во светот и над 100 градови во Кина. Поли е меѓу најдобрите компании за недвижнини во светот.

Во 2018 година, оперативниот приход на Poly Group надмина 300 милијарди јуани, а вкупниот профит 40 милијарди јуани. До крајот на 2018 година, вкупните средства на групата надминаа еден трилион јуани, рангирајќи се на 312 место меѓу Fortune 500.

Во моментов, Поли Груп има 11 секундарни подружници и 6 котирани холдинг друштва.е.

 • Poly Developments and Holdings Group Co.,Ltd. (SH 600048),
 • Poly Property Group Co., Ltd. (HK 00119),
 • Poly Culture Group Co., Ltd. (HK 03636),
 • Guizhou Jiulian Industrial Explosive Materials Development Co., Ltd. (SZ 002037)),
 • China Haisum Engineering Co. Ltd. (SZ 002116)),
 • Poly Property Services Co., Ltd. (HK06049)

Прочитајте повеќе за Списокот на Топ компании за недвижнини во Индија


5. Кина Ванке

China Vanke Co., Ltd. (во понатамошниот текст „Групата“ или „Компанијата“) е основана во 1984 година. По 30 години развој, таа стана водечки развивач на град и град и давател на услуги во Кина.

Групата се фокусира на трите најживописни економски кругови на национално ниво и клучните градови во Среден Запад Кина. Групата првпат се појави на листата на Fortune Global 500 во 2016 година, рангирајќи се на 356-то место. Оттогаш остана на првенствената табела четири последователни години, рангирајќи се на 307., 332., 254. и 208. соодветно.

 • Нето продажба: 53 милијарди долари

Во 2014 година, Ванке го прошири своето позиционирање како компанија која нуди „добри куќи, добри услуги, добра заедница“ на „интегриран давател на градски услуги“. Во 2018 година, Групацијата дополнително го надгради таквото позиционирање на „развивач на град и град и давател на услуги“ и го прецизираше како четири улоги: да обезбеди услови за убав живот, да придонесе за економијата, да истражува креативни експериментални полиња и да изгради хармоничен екосистем.

Во 2017 година, Shenzhen Metro Group Co., Ltd. (SZMC) стана најголем акционер на Групацијата. SZMC жестоко ја поддржува структурата на мешана сопственост на Vanke, неговата интегрирана стратегија за добавувачи на помошни услуги во градот и механизмот за деловни партнери, а исто така ја поддржува работата и работата на управување што ги презема менаџерскиот тим на Vanke во согласност со однапред одредена стратешка цел, како и продлабочувањето на „ Railway + Property“ развоен модел.

Vanke упорно обезбедува добри производи и добри услуги за пошироката јавност, задоволувајќи ги различните барања на луѓето за добар живот со своите најдобри напори. Досега, екосистемот што го конструираше станува во форма. Во областа на имотот, Ванке отсекогаш ја поддржувал визијата за „изградба на квалитетни станови за да живеат обичните луѓе“.

Додека ги консолидираше постојните предности за развој на станбен имот и услуги за имот, бизнисите на Групацијата се проширени во области како што се комерцијален развој, изнајмување станови, логистика и услуги за складирање, ски-центри и образование. Ова постави цврста основа за Групацијата подобро да ги задоволи потребите на луѓето за добар живот и да постигне одржлив развој.

Во иднина, со „потребите на луѓето за добар живот“ како јадро и готовински тек како основа, Групацијата ќе продолжи да ги „следи основните правила на светот и да се стреми кон најдоброто како тим“ додека ја спроведува стратегијата за „Изгравач на град и град и давател на услуги“. Групацијата постојано ќе создава поголема вистинска вредност и ќе се стреми да биде претпријатие за почит во оваа одлична нова ера.


Така, конечно, ова е Листата на врвни компании за недвижности во светот според приходите.

Прочитај повеќе врвни цементни компании во светот.

За авторот

1 мисла за „Топ 5 компании за недвижнини во светот 2021 година“

 1. извиднички анкети

  Компанија за развој на земјиште во Маратахали. услуги за развој на земјиштето кои се движат од станбени поделби до дестинации од светска класа во целосни размери

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв