Топ 3 најдобри алатки за платформи за е-пошта маркетинг

Последно ажурирано на 7 септември 2022 година во 12:51 часот

Овде можете да го видите списокот на Топ 3 најдобри алатки за маркетинг платформи за е-пошта во светот врз основа на уделот на пазарот и бројот на клиенти на платформата. Топ 2 брендови доминираат во платформите за е-пошта маркетинг, кои имаат пазарен удел од повеќе од 90% во сегментот.

Еве го списокот на најдобрите [популарни платформи за е-пошта маркетинг] платформи за автоматизација на е-пошта во светот. Mailchimp е најдобрата услуга за маркетинг преку е-пошта базирана на уделот на пазарот.

Список на најдобрите најдобри платформи и алатки за е-пошта маркетинг

па еве ја листата на најдобрата е-мејл маркетинг платформа во светот врз основа на уделот на пазарот и бројот на задоволни клиенти во платформите за е-пошта маркетинг.

Mailchimp е една од најголемите алатки за е-пошта маркетинг и е се-во-едно маркетинг платформа за мали бизниси. Платформите им овозможуваат на милиони клиенти ширум светот да започнат и да ги развиваат своите бизниси со нашата паметна маркетинг технологија, наградуваната поддршка и инспиративна содржина.

1. Маркетинг платформа MailChimp

Основана во 2001 година и со седиште во Атланта со дополнителни канцеларии во Бруклин, Оукленд и Ванкувер, Mailchimp е 100% во сопственост на основачот и високо профитабилни. MailChimp е најголемиот софтвер за е-пошта маркетинг.

Пред околу 20 години, Бен Честнат и Ден Курзиус основаа агенција за веб дизајн наречена Rocket Science Group. Нивниот фокус беше на големи, корпоративни клиенти, но од страна, тие создадоа прекрасна услуга за маркетинг преку е-пошта за малите бизниси.

  • Активни клиенти на MailChimp: 12,328,937
  • Пазарен удел: 69%
  • Веб-сајтови Сервирање: 1,50,000

Mailchimp маркетинг услугите за е-пошта беа дизајнирани како алтернатива на преголемиот, скап софтвер за е-пошта од раните 2000-ти. Тоа им овозможи на сопствениците на мали бизниси на кои им недостигаа алатките и ресурсите од високата класа на нивните поголеми конкуренти пристап до технологијата што ги овластуваше и им помогна да растат.

Прочитај повеќе  Топ 4 најдобри партнерски мрежи во светот 2024 година

Бен и Ден сакаа да им служат на овие корисници, бидејќи разбирањето на малите бизниси е во нивната ДНК: Бен порасна помагајќи ѝ на мајка си околу нејзиниот фризерски салон што таа го водеше од нивната семејна кујна, а родителите на Ден водеа пекара.

Со Mailchimp маркетинг услугите за е-пошта, тие открија дека работата за мали бизниси им дава слобода да бидат покреативни и брзо да се приспособат на нивните потреби. Така, во 2007 година, Бен и Ден одлучија да ја затворат агенцијата за веб дизајн и да се фокусираат исклучиво на Mailchimp.

Додека новата компанија започна како алатка за маркетинг преку е-пошта, клиентите на компанијата постојано бараа од нас да ја шириме магијата на Mailchimp на други канали. Тие нè научија дека ветувањето за брендот на Mailchimp е да им помогне на малите бизниси „да изгледаат професионално и да растат“, без разлика на каналот.

Во текот на изминатите неколку години, компанијата лансираше голем број нови канали и функционалности: дигитални реклами за објавување социјални мрежи, маркетинг CRM, целни страници за купување, разгледници, веб-страници, алатки за паметна содржина, напредни автоматизации и многу повеќе. Платформите повеќе не се само алатка за маркетинг преку е-пошта - се-во-едно маркетинг платформа. Како што производот и тимот продолжуваат да растат, една работа останува иста: мисијата на Бен и Ден да го зајакнат аутсајдерот.

2. Софтвер за маркетинг на постојан контакт со е-пошта

Constant Contact е доверлив партнер во помагањето на малите бизниси, непрофитните организации и поединците да работат попаметно. Constant Contact е второ место на листата на врвни платформи за е-пошта маркетинг во светот, а исто така и најдобра услуга за е-пошта маркетинг.

Услуги за маркетинг преку е-пошта Со сите алатки што ви се потребни за да ги пласирате вашите идеи, алатките го олеснуваат брзото и достапно создавање на професионален бренд на интернет, привлекување клиенти и продавање повеќе производи - помагајќи ви да постигнете вистински резултати. Constant Contact е вториот најголем софтвер за е-пошта маркетинг.

  • Пазарен удел: 6%
  • Веб-страници кои служат: 95,000
Прочитај повеќе  Топ 4 најдобри партнерски мрежи во светот 2024 година

Алатките за е-пошта на Constant Contact овозможуваат лесно да се истакнете додека го добивате зборот. Користете бесплатен Изградувач на шаблони за е-пошта или прелистувајте стотици шаблони оптимизирани за мобилни телефони за секоја намена - од промоција на продажба до лансирање на нов производ. Приспособете колку што сакате со лесни за употреба алатки за уредување. Потоа следете го вашиот успех со известување во реално време и робусна аналитика.

Топ споделени хостинг компании во светот

3. Платформа за е-пошта MailJet

MailJet Email Platform е лесна за користење и се во една платформа за е-пошта со трансакциско и маркетинг решение за е-пошта и во оваа платформа полесно е да ги добивате вашите е-пошта во Inbox. Mail Jet е една од листата на најдобрите алатки за е-пошта маркетинг во светот.

Услугите за е-пошта маркетинг на Mailjet се на третото место на листата на врвни платформи за е-пошта маркетинг во светот врз основа на уделот на пазарот и бројот на клиенти. Во моментов Mailjet е водечко европско маркетинг решение за е-пошта во светот со над 3 илјади клиенти во повеќе од 130 земји.

  • Пазарен удел: 2.5%
  • Веб-страници кои служат: 35,000

Интуитивните и колаборативните алатки на компанискиот маркетинг услуги за е-пошта ви овозможуваат да се фокусирате на создавање атрактивни, успешни кампањи кои ќе ја ангажираат вашата листа на е-пошта, додека платформата се грижи за испраќање на вашите е-пошта до нивното сандаче со докажан пакет алатки за доставување. Таа е една од најдобрите е-пошта маркетинг платформа во светот.

Конечно, ова е списокот на најдобрите популарни платформи за е-пошта маркетинг во светот врз основа на бројот на клиенти и уделот на пазарот во сегментот и, исто така, најдобрата услуга за е-пошта маркетинг.

За авторот

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв