Plus500 Ltd | Платформа за тргување

Последно ажурирано на 10 септември 2022 година во 02:48 часот

Plus500 е водечка технолошка платформа за меѓународно тргување со CFD, нудејќи им на своите клиенти повеќе од 2,500 различни основни глобални финансиски инструменти во повеќе од 50 земји и на 32 јазици.

Plus500 има премиум котација на Главниот пазар на Лондонската берза (симбол: PLUS) и е составен дел на индексот FTSE 250.

 • 872.5 милиони долари - приход
 • 434,296 – Активни клиенти

Групацијата ги задржува лиценците за работа и е регулирана во Обединето Кралство, Австралија, Кипар, Израел, Нов Зеланд, Јужна Африка, Сингапур и Сејшелите.

Профил на Plus500 Ltd

Plus500 е основана во 2008 година Платформа за тргување им овозможува на клиентите да тргуваат со движењата на цените на акциите, криптовалутите, индексите, стоките, девизниот курс, ETF и опциите без да мора да го купуваат или продаваат основниот инструмент.

Plus500 Ltd работи со онлајн и мобилна платформа за тргување во рамките на секторот „Договори за разлика“ („CFD“) што и овозможува на својата меѓународна база на клиенти на индивидуални клиенти да тргуваат со CFD на преку 2,500 основни финансиски инструменти на меѓународно ниво.

Групацијата работи преку оперативни подружници регулирани со

 • Управата за финансиско однесување (FCA) во ОК,
 • Австралиска комисија за хартии од вредност и инвестиции (ASIC) во Австралија,
 • Комисија за хартии од вредност на Кипар (CySEC) во Кипар,
 • Израелската управа за хартии од вредност (ISA) во Израел,
 • Управата за финансиски пазари (FMA) во Нов Зеланд,
 • Управа за однесување на финансискиот сектор (FSCA) во Јужна Африка,
 • Монетарната власт на Сингапур (MAS) во Сингапур и
 • Управа за финансиски услуги (FSA) во Сејшелите

Групата нуди CFD референцирани на акции, индекси, стоки, опции, ETF,
криптовалути и девизи. Понудата на Групацијата е достапна на меѓународно ниво со значително присуство на пазарот во ОК, Австралија, Европската економска област (ЕЕА) и Блискиот Исток и има клиенти лоцирани во повеќе од
50 земји.

Прочитај повеќе  Топ 10 платформи за тргување | CFD акции Forex валута

Водечка платформа за тргување во светот

Компанијата има и подружница во Бугарија која обезбедува оперативни услуги на Групацијата. Групацијата е ангажирана во еден оперативен сегмент – тргување со CFD. Адресата на главните канцеларии на Компанијата е зграда 25, МАТАМ, Хаифа 31905, Израел.

Plus500 е една од највисоко оценетите апликации за тргување CFD на App Store на Apple и Google Play бидејќи е разбирлива, но моќна во многуте напредни функции. Plus500 е лидер во индустријата во секторот CFD за мобилни иновации и задоволство на клиентите.

Плус 500 ИПО

На 24 јули 2013 година, акциите на Друштвото беа примени за тргување на пазарот АИМ на Лондонската берза во почетната јавна понуда на Друштвото („ИПО“). На 26 јуни 2018 година, акциите на Друштвото беа примени во сегментот на премиум котација на Официјалната листа на FCA и на тргување на главниот пазар на Лондонската берза за котирани хартии од вредност.

Финансиски инструменти понудени од Plus500

Список на финансиски инструменти понудени од Plus500

 • (а) Преносливи хартии од вредност.
 • (б) Инструменти на пазарот на пари.
 • (в) Удели во друштва за колективни инвестиции.
 • (г) Опции, фјучерси, свопови, договори за форвард стапка и сите други договори за деривати кои се однесуваат на хартии од вредност, валути, каматни стапки или приноси или други деривативни инструменти, финансиски индекси или финансиски мерки кои може да се подмират физички или во готовина.
 • (д) Опции, фјучерси, свопови, договори за форвард стапка и сите други договори за деривати
 • (ѓ) Деривативни инструменти за пренос на кредитен ризик.
 • (е) Финансиски договори за разлики.

За авторот

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв