Top 10 Perusahaan Minyak lan Gas ing Donya

Kaca kiyé nembé diowahi jam 7, tanggal 2022 September 12

Ing kene sampeyan bisa ndeleng Dhaptar 10 Perusahaan minyak lan gas paling dhuwur ing saindenging jagad. Sinopec minangka perusahaan minyak lan gas paling gedhe ing donya adhedhasar Turnover diikuti dening Royal Dutch.

Dhaptar 10 Perusahaan Minyak lan Gas Paling Top ing saindenging jagad

Dadi ing ngisor iki dhaptar 10 Perusahaan minyak lan gas paling dhuwur ing donya sing diurutake adhedhasar Total Sales. (Perusahaan Minyak lan Gas)

1. Sinopec [Perusahaan Petrokimia China]

Perusahaan Petrokimia China (Sinopec Group) minangka grup perusahaan petroleum lan petrokimia super-gedhe, diadegaké déning negara ing Juli 1998 ing basis saka mantan China Petrochemical Corporation, lan luwih digabung minangka perusahaan tanggung jawab winates ing Agustus 2018.

Klompok petroleum lan petrokimia sing paling gedhe, perusahaan kasebut duwe modal kadhaptar 326.5 milyar yuan karo ketua dewan Sinopec Group sing dadi wakil legal. Perusahaan iki minangka Perusahaan Minyak lan Gas paling gedhé ing donya.

  • Total Penjualan: $ 433 Milyar
  • Negara: China

Iku ngleksanani hak investor kanggo negara sing gegandhengan aset diduweni dening anak perusahaan lengkap, perusahaan sing dikontrol lan perusahaan sing nyekel saham, kalebu nampa pengembalian aset, nggawe keputusan utama lan milih manajer. Iki ngoperasikake, ngatur lan ngawasi aset negara miturut hukum sing gegandhengan, lan tanggung jawab sing cocog kanggo njaga lan nambah nilai aset negara.

Sinopec Group punika supplier produk lenga lan petrokimia paling gedhe lan produser lenga lan gas paling gedhé kaloro ing China, ing perusahaan panyulingan paling gedhe lan nomer telu paling gedhe perusahaan kimia ing donya. Jumlah total stasiun bensin ana ing peringkat nomer loro ing donya. Sinopec Group rangking ing 2nd ing Fortune's Global 500 Dhaptar ing taun 2019.

2. Kerang Walanda

Royal Dutch Shell minangka grup global perusahaan energi lan petrokimia kanthi rata-rata 86,000 karyawan ing luwih saka 70 negara. Perusahaan nduweni teknologi canggih lan njupuk pendekatan inovatif kanggo mbantu mbangun masa depan energi sing lestari.

  • Total Penjualan: $ 382 Milyar
  • Negara: Inggris

Ing taun 1833, Marcus Samuel mutusake kanggo ngembangake bisnis London. Dheweke wis adol barang-barang antik nanging mutusake kanggo nyoba adol kerang oriental uga, kanthi nggunakake popularitas ing industri desain interior nalika iku. Perusahaan kasebut minangka perusahaan minyak lan gas paling gedhe nomer loro ing Donya.

Panjaluk kasebut akeh banget, mula dheweke wiwit ngimpor cangkang saka Timur Jauh, nggawe dhasar kanggo bisnis ekspor-impor sing pungkasane bakal dadi salah sawijining perusahaan energi terkemuka ing donya. Royal Dutch minangka perusahaan Minyak lan Gas paling gedhe nomer 2 ing Donya.

Read More  Perusahaan Minyak lan Gas Utama ing Rusia (Daftar Perusahaan Minyak Rusia)

3. Saudi Aramco

Saudi Aramco iku sawijining prodhusèn utama energi lan kimia sing nyurung perdagangan global lan ningkatake urip saben dinane wong ing ndonya. Saudi Aramco nglacak wiwitan nganti 1933 nalika Perjanjian Konsesi ditandatangani antarane Arab Saudi lan Perusahaan Minyak Standar California (SOCAL).

  • Total Penjualan: $ 356 Milyar
  • Negara: Arab Saudi

Anak perusahaan, California Arabian Standard Oil Company (CASOC), digawe kanggo ngatur perjanjian kasebut. Adhedhasar dodolan kasebut minangka perusahaan minyak lan gas nomer telu paling gedhe ing Globe.

Saka kapabilitas hulu sing wis kabukten lan jaringan hilir global sing terintegrasi kanthi strategis, nganti teknologi kelestarian sing canggih, perusahaan wis nggawe mesin nilai sing ora bisa ditandingi sing ndadekake kita ana ing kategori kabeh.

4. PetroChina

PetroChina Company Limited ("PetroChina") minangka produsen lan distributor minyak lan gas paling gedhe, nduwe peran dominan ing industri minyak lan gas ing China. Iku ora mung salah siji saka perusahaan karo revenue dodolan paling gedhe ing China, nanging uga salah siji saka perusahaan lenga paling gedhe ing donya.

  • Total Penjualan: $ 348 Milyar
  • Negara: China

PetroChina diadegaké minangka perusahaan saham gabungan kanthi tanggung jawab winates dening China National Petroleum Corporation miturut Undang-Undang Perusahaan lan Peraturan Khusus babagan Penawaran Luar Negeri lan Daftar Saham dening Perusahaan Gabungan Saham Terbatas tanggal 5 November 1999.

Saham American Depositary (ADS) lan saham H saka PetroChina kadhaptar ing Bursa Saham New York tanggal 6 April 2000 (kode saham: PTR) lan Bursa Saham Hong Kong Limited tanggal 7 April 2000 (kode saham: 857) mungguh. Iki kadhaptar ing Bursa Saham Shanghai tanggal 5 November 2007 (kode saham: 601857).

5. BP

BP minangka bisnis energi terpadu kanthi operasi ing Eropa, Amerika Utara lan Kidul, Australasia, Asia lan Afrika. BP minangka 5th ing Dhaptar perusahaan Minyak lan gas paling dhuwur ing Donya.

  • Total Penjualan: $ 297 Milyar
  • Negara: Inggris

Wiwit taun 1908 kanthi panemuan lenga ing Persia, crita tansah babagan transisi - saka batu bara menyang lenga, saka lenga menyang gas, saka daratan menyang jero. banyu, lan saiki terus menyang campuran anyar sumber energi nalika donya pindhah menyang mangsa karbon luwih murah.

BP minangka perusahaan minyak lan Gas paling gedhe ing Inggris.

6. Exxon Mobil

ExxonMobil, salah siji saka panyedhiya energi perdagangan publik paling gedhe ing donya lan pabrikan kimia, ngembangake lan ngetrapake teknologi generasi sabanjure kanggo mbantu kanthi aman lan tanggung jawab nyukupi kabutuhan energi lan bahan kimia sing saya tambah akeh ing donya.

  • Total Penjualan: $ 276 Milyar
  • Negara: Amerika Serikat
Read More  Exxon Mobil Corporation | ExxonMobil

Akses menyang energi ndhukung kenyamanan manungsa, mobilitas, kamakmuran ekonomi lan kemajuan sosial. Iku ndemek meh kabeh aspek gesang modern. Sajrone sejarah dawa luwih saka siji abad, ExxonMobil wis ngalami évolusi saka pemasar minyak tanah regional dadi inovator energi lan kimia sing canggih, lan salah sawijining perusahaan perdagangan publik paling gedhé ing donya.

Exxon minangka perusahaan minyak lan gas paling gedhe ing AS. Ing saindenging jagad, ExxonMobil pasar bahan bakar lan pelumas miturut papat merek: 

  • Esso, 
  • Exxon, 
  • Mobil lan 
  • ExxonMobil Chemical.

Pimpinan industri ing meh kabeh aspek bisnis manufaktur energi lan kimia, Perusahaan ngoperasikake fasilitas utawa produk pasar ing umume negara ing donya, njelajah minyak lan gas alam ing enem bawana, lan riset lan ngembangake teknologi generasi sabanjure kanggo mbantu ketemu. tantangan dual kanggo nyurung ekonomi global nalika ngatasi risiko owah-owahan iklim.

7. total

Perusahaan Minyak lan Gas Digawe ing 1924 kanggo ngaktifake France kanggo muter peran tombol ing ngulandara lenga lan gas gedhe, Total Group wis mesthi wis mimpin dening roh pionir asli. Wis nemokake sawetara lapangan paling produktif ing donya.

Kilang-kilang kasebut nggawe produk sing saya canggih lan jaringan distribusi sing akeh wis ngluncurake macem-macem layanan sing terus berkembang. Total minangka perusahaan minyak lan Gas paling gedhe ing Prancis.

  • Total Penjualan: $ 186 Milyar
  • Negara: Prancis

Minangka kanggo budaya Group, wis palsu ing lemah, underpinned dening prasetya unwavering kanggo safety lan kinerja. Bakat kasebut yaiku bisa nggabungake kekuwatane nglawan pesaing. Kuwi tantangan utama konco penggabungan saka 1999. Padha nuwuhake munggah menyang papat utama lenga, klompok dibangun ing kasugihan saka expertise lan pengalaman.

Sadawane sejarah sing dawa, Total kerep nyabrang dalan karo rong perusahaan minyak liyane, siji Prancis - Elf Aquitaine - lan Belgia liyane - Petrofina. Kadhangkala saingan, kadhangkala mitra, padha mboko sithik sinau kerja bareng.

8. Tulang iwak

Pendahulu Chevron, Pacific Coast Oil Co., yaiku diadegaké ing 1879 ing San Francisco. Logo pisanan ngemot jeneng perusahaan ing latar mburi derricks kayu sing disetel ing antarane Pagunungan Santa Susana sing ana ing Pico Canyon. Iki minangka situs lapangan Pico No. 4 perusahaan, panemuan minyak komersial paling wiwitan ing California. (Foto Chevron)

  • Total Penjualan: $ 157 Milyar
  • Negara: Amerika Serikat

Perusahaan kasebut nduweni sejarah sing dawa lan kuat, sing diwiwiti nalika klompok penjelajah lan pedagang ngedegake Pacific Coast Oil Co. ing 10 September 1879. Wiwit iku, jeneng perusahaan wis diganti luwih saka sepisan, nanging tetep semangat pendiri. , grit, inovasi lan ketekunan.

Read More  Daftar Perusahaan Minyak & Gas ing Timur Tengah

Perusahaan iki nomer loro paling gedhe ing dhaptar perusahaan minyak lan gas paling dhuwur ing Amerika Serikat.

9. Rosneft

Rosneft minangka pimpinan sektor minyak Rusia lan perusahaan minyak perusahaan minyak lan gas umum global paling gedhe. Perusahaan Minyak Rosneft fokus ing eksplorasi lan penilaian lapangan hidrokarbon, produksi minyak, gas lan kondensat gas, proyek pangembangan lapangan lepas pantai, pangolahan bahan baku, penjualan minyak, gas lan produk olahan ing wilayah Rusia lan luar negeri.

  • Total Penjualan: $ 133 Milyar
  • Negara: Rusia

Perusahaan kasebut kalebu ing dhaptar perusahaan strategis Rusia. Pemegang saham utama (40.4% saham) yaiku ROSNEFTEGAZ JSC, sing 100% diduweni dening negara, 19.75% saham diduweni dening BP, 18.93% saham diduweni dening QH Oil Investments LLC, siji saham diduweni dening Federasi Rusia. diwakili dening Badan Federal kanggo Manajemen Properti Negara.

Rosneft minangka Minyak lan Gas paling gedhe Perusahaan ing Rusia. 70% tingkat lokalisasi manufaktur peralatan asing ing wilayah RF diramalake ing taun 2025. Perusahaan Minyak lan Gas

  • 25 negara operasi
  • 78 wilayah operasi ing Rusia
  • 13 kilang ing Rusia
  • 6% saham ing produksi minyak global
  • 41% saham ing produksi minyak ing Rusia

Rosneft minangka perusahaan energi global kanthi aset utama ing Rusia lan portofolio macem-macem ing wilayah sing njanjeni bisnis minyak lan gas internasional. Perusahaan beroperasi ing Rusia, Venezuela, Republik Kuba, Canada, USA, Brazil, Norway, Jerman, Italia, Mongolia, Kirghizia, China, Vietnam, Myanmar, Turkmenistan, Georgia, Armenia, Belarus, Ukraina, Mesir, Mozambik, Irak, lan Indonesia.

10. Gazprom

Gazprom minangka perusahaan energi global sing fokus ing eksplorasi geologi, produksi, transportasi, panyimpenan, pangolahan lan dodolan gas, kondensat gas lan lenga, penjualan gas minangka bahan bakar kendaraan, uga produksi lan pemasaran panas lan listrik. daya.

  • Total Penjualan: $ 129 Milyar
  • Negara: Rusia

Tujuan strategis Gazprom yaiku kanggo nguatake posisi utama ing antarane perusahaan energi global kanthi macem-macem pasar penjualan, njamin keamanan energi lan pembangunan sing lestari, ningkatake efisiensi operasi lan ngrampungake potensial ilmiah lan teknis.

Gazprom nduwe cadangan gas alam paling gedhe ing donya. Panggabungan Perusahaan ing cadangan gas global lan Rusia masing-masing 16 lan 71 persen. Perusahaan iki nomer loro paling gedhe ing dhaptar minyak lan Gas paling dhuwur Perusahaan ing Rusia.


Dadi pungkasane iki dhaptar 10 Perusahaan Minyak lan Gas Paling Top ing Donya adhedhasar Turnover, Penjualan lan Pendapatan.

About Author The

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top