Top 10 Perusahaan FMCG Paling gedhe ing Donya

Kaca kiyé nembé diowahi jam 7, tanggal 2022 September 11

Ing kene Sampeyan bisa ndeleng Dhaptar 10 Perusahaan FMCG Paling gedhe ing Donya. Nestle minangka merek FMCG paling gedhe ing Globe diikuti P&G, PepsiCo adhedhasar turnover perusahaan.

Iki minangka dhaptar 10 merek FMCG paling apik ing saindenging jagad.

Dhaptar 10 Perusahaan FMCG Paling gedhe ing Donya

Iki minangka Dhaptar 10 Perusahaan FMCG Paling gedhe ing saindenging jagad sing diurutake adhedhasar penghasilan.

1. Nestle

Nestle minangka panganan paling gedhe ing donya lan perusahaan wedang. Perusahaan duwe luwih saka 2000 merek wiwit saka lambang global nganti favorit lokal, lan saiki ana ing 187 negara ing saindenging jagad. Paling gedhe ing dhaptar merek fmcg ndhuwur.

  • Revenue: $ 94 Milyar
  • Negara: Swiss

Sajarah manufaktur Nestle fmcg diwiwiti ing taun 1866, kanthi dhasarSwiss Perusahaan Susu Kental. Nestle minangka Perusahaan FMCG paling gedhe ing donya.

Henri Nestlé ngembangake panganan bayi sing terobosan ing taun 1867, lan ing taun 1905 perusahaan sing diadegake gabung karo Anglo-Swiss, kanggo mbentuk sing saiki dikenal minangka Grup Nestlé. Sajrone periode iki kutha tuwuh lan railways lan steamships nyuda biaya komoditas, spurring perdagangan internasional barang konsumen.

2. Procter & Gamble Company

Perusahaan Procter & Gamble (P&G) iku sawijining perusahaan barang konsumen multinasional Amérika sing kantor pusaté ing Cincinnati, Ohio, didegaké ing taun 1837 déning William Procter lan James Gamble. Antarane merek fmcg paling dhuwur ing donya.

  • Revenue: $ 67 Milyar
  • Negara: Amerika Serikat

Manufaktur FMCG duwe spesialisasi ing macem-macem kesehatan pribadi / kesehatan konsumen, lan produk perawatan lan kebersihan pribadi; produk iki diatur dadi sawetara perangan kalebu Beauty; dandan; Kesehatan; Kain & Perawatan Ngarep; lan Perawatan Bayi, Wanita, & Kulawarga. Merk FMCG paling gedhe nomer loro ing planet iki.

Sadurunge adol Pringles menyang Kellogg's, portofolio produke uga kalebu panganan, cemilan, lan omben-omben. P&G digabungake ing Ohio. Perusahaan kasebut minangka salah sawijining perusahaan fmcg paling gedhe ing AS.

3. PepsiCo

Produk PepsiCo dinikmati dening konsumen luwih saka siji milyar kaping dina ing luwih saka 200 negara lan wilayah ing saindenging jagad. PepsiCo minangka merek FMCG paling gedhe nomer telu adhedhasar Revenue

PepsiCo ngasilake bathi net luwih saka $67 milyar ing taun 2019, didorong portofolio panganan lan minuman pelengkap sing kalebu Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker lan Tropicana.

  • Revenue: $ 65 Milyar
  • Negara: Amerika Serikat
Read More  JBS SA Stock - Perusahaan Pangan paling gedhé kaloro ing Donya

Ing taun 1965, Donald Kendall, CEO Pepsi-Cola, lan Herman Lay, CEO saka Frito-Lay, ngakoni apa sing diarani "perkawinan sing digawe ing swarga," perusahaan siji sing ngirim cemilan asin sing disajikake bebarengan karo cola paling apik ing. bumi. sesanti mimpin kanggo apa cepet dadi salah siji saka pangan anjog ing donya lan perusahaan wedang: PepsiCo.

Portofolio produk PepsiCo kalebu macem-macem fmcg sing nggawe panganan lan omben-omben sing nyenengake, kalebu 23 merek sing ngasilake luwih saka $1 milyar saben taun. Toko dodolan. Perusahaan iki nomer telu ing dhaptar perusahaan fmcg paling gedhe ing AS adhedhasar dodolan.

4. Unilever

Unilever wis dadi pionir, inovator lan produsen masa depan luwih saka 120 taun. Dina iki, 2.5 milyar wong bakal nggunakake produk Perusahaan kanggo aran apik, katon apik lan entuk manfaat saka urip. Antarane dhaptar merek FMCG ndhuwur.

  • Revenue: $ 60 Milyar
  • Negara: Inggris

Lipton, Knorr, Dove, Rexona, Hellmann's, Omo - iki mung sawetara saka 12 merek Unilever kanthi omzet taunan luwih saka €1 milyar. Antarane fmcg ndhuwur perusahaan manufaktur ing donya.

Perusahaan beroperasi liwat telung divisi. Ing 2019:

  • Beauty & Personal Care ngasilake omzet € 21.9 milyar, accounting kanggo 42% saka turnover kita lan 52% saka operasi MediaWiki
  • Panganan & Refreshment ngasilake omzet € 19.3 milyar, kanthi 37% saka omzet lan 32% bathi operasi
  • Home Care ngasilake omzet € 10.8 milyar, nyathet 21% saka omzet lan 16% bathi operasi

Perusahaan manufaktur fmcg duwe 400 + merek Unilever digunakake dening konsumen donya lan 190 Negara sing didol merek. Perusahaan wis € 52 milyar saka turnover ing 2019.

5. JBS SA

JBS SA minangka perusahaan multinasional Brasil, sing diakoni minangka salah sawijining pimpinan industri panganan ing saindenging jagad. Kantor pusat ing Sao Paulo, Perusahaan saiki ana ing 15 negara. Perusahaan iki nomer 5 ing dhaptar merek FMCG paling dhuwur.

  • Revenue: $ 49 Milyar
  • Negara: Brasil

JBS nduweni portofolio produk sing maneka warna, kanthi pilihan saka daging seger lan beku nganti panganan sing disiapake, dikomersialake liwat merek sing diakoni ing Brasil lan negara liya, kayata Friboi, Swift, Seara, Pilgrim's Pride, Plumrose, Primo, lan liya-liyane.

Perusahaan uga beroperasi karo bisnis sing ana hubungane, kayata Kulit, Biodiesel, Kolagen, Casing Alami kanggo potongan dingin, Hygiene & Cleaning, Metal. Packaging, Transportasi, lan solusi manajemen sampah padat, operasi inovatif sing uga ningkatake kelestarian kabeh rantai nilai bisnis.

Read More  Dhaptar 10 perusahaan minuman paling gedhe

6. British American Tobacco

British American Tobacco minangka perusahaan FTSE sing misuwur kanthi kredensial internasional. Nyebar ing enem bawana, wilayah kita yaiku Amerika Serikat; Amerika lan Afrika Sub-Sahara; Eropah lan Afrika Lor; lan Asia-Pasifik lan Timur Tengah.

  • Revenue: $ 33 Milyar
  • Negara: Inggris

Sawetara perusahaan barang konsumen bisa ngaku luwih saka 150 yuta interaksi konsumen saben dina lan distribusi menyang 11 yuta titik adol ing luwih saka 180 pasar. Ing antarane dhaptar merek FMCG paling apik.

Ana luwih saka 53,000 wong BAT ing saindenging jagad. Akeh kita adhedhasar ing kantor, pabrik, pusat teknologi lan pusat R&D. Merek kasebut nomer 6 ing dhaptar perusahaan manufaktur fmcg paling apik ing donya.

7. Perusahaan Coca-Cola

Ing tanggal 8 Mei 1886, Dr. John Pemberton njabat ing Coca-Cola pisanan ing donya ing Farmasi Jacobs 'ing Atlanta, Ga. Saka siji ombenan apik, Company évolusi dadi perusahaan wedang total. 

Ing taun 1960, perusahaan entuk Minute Maid. Iki minangka langkah pisanan kanggo dadi perusahaan minuman total. Perusahaan kepengin banget babagan omben-omben ing 200+ negara, kanthi luwih saka 500 merek — saka Coca-Cola, nganti klapa Zico banyu, kanggo kopi Costa.

  • Revenue: $ 32 Milyar
  • Negara: Amerika Serikat

Wong Perusahaan maneka warna kaya komunitas, kanthi luwih saka 700,000 karyawan antarane perusahaan lan mitra botol. Salah sawijining dhaptar perusahaan manufaktur fmcg paling dhuwur ing AS. Perusahaan iki nomer 7 ing dhaptar merek FMCG paling dhuwur.

8. L'Oréal

Saka pewarna rambut L'Oréal pisanan sing diprodhuksi ing taun 1909 nganti produk lan layanan Beauty Tech sing inovatif saiki, Perusahaan iki wis dadi pemain lan pimpinan ing sektor kecantikan ing saindenging jagad sajrone pirang-pirang dekade.

  • Revenue: $ 32 Milyar
  • Negara: France

Merek Perusahaan asale saka kabeh budaya. Campuran sampurna antarane Eropa, Amerika, Cina, Jepang, korean, merek Brasil, India lan Afrika. Perusahaan wis nggawe koleksi merek paling multi-budaya sing isih unik ing industri.

Perusahaan nawakake macem-macem pilihan produk ing macem-macem rega lan ing kabeh kategori: perawatan kulit, make-up, perawatan rambut, warna rambut, wewangen lan liya-liyane, kalebu kebersihan. Salah sawijining merek FMCG paling apik.

  • 1st klompok kosmetik ing saindenging jagad
  • 36 merek
  • 150 negara
  • 88,000 karyawan
Read More  JBS SA Stock - Perusahaan Pangan paling gedhé kaloro ing Donya

Merek Perusahaan terus-terusan diciptakake maneh supaya tansah cocog karo preferensi konsumen. Kita terus nambah koleksi iki saben taun kanggo ngrampungake segmen lan geografi anyar lan nanggapi panjaluk konsumen anyar.

9. Philip Morris International

Philip Morris International mimpin transformasi ing industri rokok kanggo nggawe masa depan bebas rokok lan pungkasane ngganti rokok nganggo produk bebas rokok kanggo entuk manfaat saka wong diwasa sing bakal terus ngrokok, masyarakat, perusahaan lan para pemegang saham.

  • Revenue: $ 29 Milyar
  • Negara: Amerika Serikat

Portofolio merek Perusahaan dipimpin dening Marlboro, rokok internasional paling laris ing donya. Perusahaan produk sing nyuda resiko, IQOS, biasane dipasarake karo unit tembakau sing digawe panas miturut jeneng merek HEETS or Marlboro HeatSticks. Adhedhasar kekuwatan portofolio merek, nikmati rega sing kuat daya.

Kanthi fasilitas manufaktur 46 ing saindenging jagad, perusahaan kasebut duwe jejak pabrik sing seimbang. Kajaba iku, FMCG Brands duwe perjanjian karo 25 pabrikan pihak katelu ing 23 pasar lan 38 operator gulung tangan rokok pihak katelu ing Indonesia, pasar rokok paling gedhe ing njaba China.

10. Danone

Perusahaan wis dadi pimpinan donya ing papat bisnis: Susu Penting lan Produk Berbasis Tanduran, Nutrisi Awal, Nutrisi Medis lan Banyu. Merek kasebut minangka nomer 10 ing dhaptar merek fmcg paling dhuwur ing ndonya.

Perusahaan nawakake produk susu seger uga produk lan omben-omben adhedhasar tanduran, rong pilar sing béda nanging saling melengkapi. Diwiwiti ing taun 1919 kanthi nggawe yogurt pisanan ing apotek ing Barcelona, ​​produk susu seger (utamane yogurt) minangka bisnis asli Danone. Padha alam, seger, sehat lan lokal.

  • Revenue: $ 28 Milyar
  • Negara: Prancis

Garis produk lan omben-omben adhedhasar tanduran sing teka karo akuisisi WhiteWave ing April 2017 nggabungake omben-omben alami utawa rasa sing digawe saka soya, almond, klapa, beras, gandum, lan sapiturute, uga alternatif adhedhasar tanduran kanggo yogurt lan krim ( produk masak).

Liwat akuisisi iki, Danone ngupaya ngembangake lan promosi kategori tanduran ing saindenging jagad. Perusahaan kasebut minangka salah sawijining dhaptar merek FMCG paling apik ing Donya. (Perusahaan FMCG)

Dadi pungkasane iki dhaptar 10 Perusahaan FMCG Paling gedhe ing Donya adhedhasar total dodolan.

About Author The

1 mikir babagan "10 Perusahaan FMCG Paling gedhe ing Donya"

  1. Matur nuwun kanggo nuduhake kiriman informatif babagan dhaptar perusahaan FMCG sing ana ing Dubai, umume keraguanku wis jelas sawise maca postingan informatif iki saka blog sampeyan.

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top