Top 10 Perusahaan Otomotif ing Donya 2022

Kaca kiyé nembé diowahi jam 7, tanggal 2022 September 12

Ing kene Sampeyan bisa ndeleng Dhaptar 10 Perusahaan Otomotif Paling Top ing Donya (10 merek mobil paling dhuwur). Perusahaan Otomotif NO 1 ing saindenging jagad duwe bathi luwih saka $ 280 Milyar sing duwe pangsa pasar 10.24% lan diikuti nomer 2 kanthi bathi $ 275 milyar.

Iki minangka dhaptar merek mobil paling apik ing donya ( 10 merek mobil paling dhuwur )

Dhaptar 10 Perusahaan Otomotif ing saindenging jagad

Iki minangka dhaptar 10 Perusahaan Otomotif ing Donya. Toyota minangka perusahaan otomotif paling gedhe ing donya adhedhasar Turnover.


1 Toyota

Toyota iku salah siji saka manufaktur kendaraan paling gedhe, lan salah sawijining perusahaan sing paling misuwur, ing donya saiki. Ing pungkasan abad kaping XNUMX, Sakichi Toyoda nemokaké sing pisanan ing Jepang daya tenun, revolutionizing negara kang textile industri. Perusahaan iki paling gedhé ing daftar merek mobil paling dhuwur ing donya.

Toyota minangka perusahaan mobil nomer 1 ing donya. Pembentukan Toyoda Automatic Loom Works diterusake ing 1926. Kiichiro uga dadi inovator, lan kunjungan menyang Eropa lan Amerika Serikat ing taun 1920-an ngenalake dheweke menyang industri otomotif. Toyota minangka salah sawijining merek mobil paling dhuwur ing donya.

  • Revenue: $ 281 Milyar
  • Pangsa Pasar: 10.24 %
  • Kendaraan Diprodhuksi: 10,466,051 Unit
  • Negara: Jepang

Kanthi £100,000 sing ditampa Sakichi Toyoda amarga adol hak paten mesin tenun otomatis, Kiichiro nggawe dhasar toyota motor corporation, kang diadegaké ing 1937. Toyota punika paling gedhé ing Dhaptar Top 10 Perusahaan Automobile ing Donya.

Salah sawijining warisan paling gedhe sing ditinggalake dening Kiichiro Toyoda, kajaba TMC dhewe, yaiku Sistem Produksi Toyota. Filosofi "just-in-time" Kiichiro - mung ngasilake jumlah sing tepat saka barang sing wis dipesen kanthi minimal sampah - minangka faktor kunci ing pangembangan sistem. Secara progresif, Sistem Produksi Toyota wiwit diadopsi dening industri otomotif ing saindenging jagad.


2. Volkswagen

The merek Volkswagen iku salah siji saka produsen mobil volume paling sukses ing donya. Merek inti Grup njaga fasilitas ing 14 negara, ing kana ngasilake kendaraan kanggo pelanggan ing luwih saka 150 negara. Volkswagen Passenger Cars ngirim rekor 6.3 yuta kendaraan ing saindenging jagad ing taun 2018 (+0.5%). Perusahaan iki kalebu merek mobil paling dhuwur ing donya.

Visi Volkswagen Passenger Cars yaiku "Ngobahake wong lan nyopir maju". Strategi "TRANSFORM 2025+" mula fokus ing inisiatif model global sing merek kasebut ngarahake inovasi, teknologi lan kualitas ing segmen volume. 2nd Paling gedhe ing dhaptar Top 10 Perusahaan Otomotif.

  • Revenue: $ 275 Milyar
  • Pangsa Pasar: 7.59 %
  • Kendaraan Diprodhuksi: 10,382,334 Unit
  • Negara: Jerman

Ing International Motor Show (IAA) ing Frankfurt, merek Volkswagen Passenger Cars mbukak desain merek anyar sing nggawe pengalaman merek global anyar. Iki fokus ing logo anyar, sing nduweni desain rong dimensi sing rata lan dikurangi dadi unsur penting kanggo panggunaan sing luwih fleksibel ing aplikasi digital.

Kanthi desain merek anyar, Volkswagen nampilake luwih modern, luwih manungsa lan luwih asli. Iki minangka tandha wiwitan jaman anyar kanggo Volkswagen, aspek produk sing diwakili dening ID kabeh-listrik.3. Minangka model pisanan ing ID. baris produk, mobil nul emisi Highly efisien lan disambungake kanthi lengkap adhedhasar Modular Electric Drive Toolkit (MEB) lan bakal ing dalan saka 2020. Volkswagen announced ing 2019 sing pengin uga MEB kasedhiya kanggo manufaktur liyane.

Read More  Dhaptar perusahaan mobil Eropa Top (Truk Mobil dll)

T-Roc Cabriolet sing berorientasi gaya urip ngembangake macem-macem model silang sing populer ing taun laporan. Luwih saka patang puluh taun, Golf wis dadi mobil Eropa sing paling sukses. Paling laris generasi kaping wolu diluncurake ing pungkasan taun laporan: digitalisasi, disambungake lan intuisi kanggo operate. Ora kurang saka limang versi hibrida sing electrifying kelas kompak. Nyopir dibantu kasedhiya nganti kacepetan 210 km/j.


3. Daimler AG

Perusahaan iki minangka salah sawijining produsen mobil premium paling gedhe lan produsen kendaraan komersial paling gedhe ing donya kanthi jangkauan global. Perusahaan uga nyedhiyakake pembiayaan, leasing, manajemen armada, asuransi lan layanan mobilitas inovatif. 3 paling gedhe ing dhaptar perusahaan otomotif paling dhuwur ing donya

  • Revenue: $ 189 Milyar

Daimler AG minangka salah sawijining perusahaan otomotif paling gedhe ing donya. Telung perusahaan saham independen sing sah beroperasi ing sangisore perusahaan induk Daimler AG: Mercedes-Benz AG iku salah siji saka prodhusèn paling gedhe saka mobil premium lan van. Kabeh kegiatan Truk & Bus Daimler ditindakake ing Daimler Truk AG, produsen kendaraan komersial paling gedhe ing donya kanthi jangkauan global.

Saliyane bisnis sing wis suwe karo pembiayaan kendaraan lan manajemen armada, Daimler Mobility uga tanggung jawab kanggo layanan mobilitas. Pendiri perusahaan, Gottlieb Daimler lan Carl Benz, nggawe sejarah kanthi panemuan mobil ing taun 1886. Salah sawijining perusahaan mobil paling apik ing donya.


4. Renault

Ford Motor Company (NYSE: F) iku sawijining perusahaan global adhedhasar ing Dearborn, Michigan. Ford makaryakke udakara 188,000 karyawan ing saindenging jagad. Ford minangka nomer 4 ing Dhaptar 10 Perusahaan Otomotif Paling Top ing Donya.

Perusahaan ngrancang, nggawe, pasar lan layanan baris lengkap mobil Ford, truk, SUV, kendaraan listrik lan kendaraan mewah Lincoln, nyedhiyakake layanan finansial liwat Ford Motor Credit Company lan nggayuh posisi kepemimpinan ing elektrifikasi; solusi mobilitas, kalebu layanan nyopir; lan layanan sing disambungake.

  • Revenue: $ 150 Milyar
  • Pangsa Pasar: 5.59 %
  • Kendaraan Diprodhuksi: 6,856,880 Unit
  • Negara: Amerika Serikat

Wiwit taun 1903, Ford Motor Company nduwe roda ing jagad iki. Saka baris Déwan obah lan $ 5 workday, kanggo kursi umpluk soy lan aluminium awak truk, Ford wis warisan dawa kemajuan. Sinau luwih lengkap babagan mobil, inovasi lan manufaktur sing nggawe oval biru dikenal ing saindenging jagad.


5 Honda

Honda miwiti operasi bisnis Automobile ing 1963 karo T360 truk mini lan ing S500 model mobil sport cilik. Umume produk Honda disebarake miturut merek dagang Honda ing Jepang lan/utawa ing pasar jaban rangkah. Merek kasebut nomer 5 minangka dhaptar perusahaan otomotif Top ing donya.

  • Revenue: $ 142 Milyar

Ing fiskal 2019, kira-kira 90% unit motor Honda kanthi basis grup didol ing Asia. Kira-kira 42% unit mobil Honda (kalebu dodolan ing merek Acura) kanthi basis grup didol ing Asia, banjur 37% ing Amerika Utara lan 14% ing Jepang. Kira-kira 48% unit produk tenaga Honda kanthi basis grup didol ing Amerika Utara, banjur 25% ing Asia lan 16% ing Eropa.

Read More  Top 4 Perusahaan Mobil Cina Paling gedhe

Honda ngasilake komponen lan komponen utama sing digunakake ing produke, kalebu mesin, pigura lan transmisi. Komponen lan bagean liyane, kayata penyerap kejut, peralatan listrik lan ban, dituku saka akeh supplier. Mobil Honda minangka salah sawijining perusahaan mobil paling apik ing donya.


6. Motors Umum

General Motors wis nyurung watesan transportasi lan teknologi luwih saka 100 taun. GM kalebu merek mobil paling dhuwur ing donya. Perusahaan iki kantor pusat ing Detroit, Michigan, GM yaiku:

  • Swara 180,000 wong
  • Nglayani 6 bawana
  • Ing 23 zona wektu
  • cumawis ing 70 basa

Minangka perusahaan otomotif pisanan sing ngasilake mobil listrik sing terjangkau, lan sing pertama ngembangake starter listrik lan kantong udara, GM tansah nyurung watesan teknik. GM minangka 6th ing Dhaptar 10 Perusahaan Otomotif Paling Top ing Donya.

  • Revenue: $ 137 Milyar
  • Kendaraan Diprodhuksi: 6,856,880 Unit
  • Negara: Amerika Serikat

GM minangka siji-sijine perusahaan kanthi solusi terpadu kanggo ngasilake kendaraan nyopir kanthi skala. Company wis setya mangsa kabeh-listrik. 2.6 milyar EV mil wis mimpin dening pembalap saka limang model GM electrified, kalebu Chevrolet Bolt EV. Salah sawijining perusahaan mobil paling apik ing donya.

Ing 14 peluncuran kendaraan anyar, Perusahaan nyuda rata-rata 357 kilogram saben kendaraan, ngirit 35 yuta galon bensin lan ngindhari 312,000 metrik ton emisi CO2 saben taun.


7. SAIKI

SAIC Motor minangka perusahaan mobil paling gedhe sing kadhaptar ing pasar saham A China (Kode Saham: 600104). Dheweke ngupayakake ndhisiki tren pangembangan industri, nyepetake inovasi lan transformasi, lan tuwuh saka perusahaan manufaktur tradisional dadi panyedhiya produk mobil lan layanan mobilitas lengkap.

Bisnis SAIC Motor nyakup riset, produksi lan dodolan kendaraan penumpang lan komersial. Perusahaan bawahan SAIC Motor kalebu SAIC Passenger Vehicle Branch, SAIC Maxus, SAIC Volkswagen, SAIC General Motors, SAIC-GM-Wuling, NAVECO, SAIC-IVECO Hongyan lan Sunwin.

  • Revenue: $ 121 Milyar

SAIC Motor uga melu R&D, produksi lan dodolan auto parts (kalebu sistem penggerak daya, sasis, trim interior lan njaba, lan komponen inti lan sistem produk cerdas saka kendaraan energi anyar kayata baterei, drive listrik lan elektronik daya), layanan sing gegandhengan karo otomatis kayata logistik, e-commerce, energi- teknologi nyimpen lan ngisi daya, lan layanan mobilitas, auto-related finance, insurance lan investasi, bisnis jaban rangkah lan perdagangan internasional, data amba lan intelijen buatan.

Ing 2019, SAIC Motor entuk dodolan 6.238 yuta kendaraan, accounting kanggo 22.7 persen pasar Cina, tetep dadi pimpinan ing pasar mobil Cina. Iku adol 185,000 kendaraan energi anyar, nambah taun-on-taun 30.4 persen, lan terus kanggo njaga wutah relatif cepet. 7 paling gedhe ing dhaptar Top 10 Perusahaan Otomotif.

Iku adol 350,000 kendaraan ing ekspor lan dodolan jaban rangkah, mundhak taun-taun 26.5 persen, peringkat pisanan ing antarane grup mobil domestik. Kanthi revenue dodolan gabungan $ 122.0714 milyar, SAIC Motor njupuk papan kaping 52 ing dhaptar Fortune Global 2020 500, peringkat 7 ing antarane kabeh produsen mobil ing dhaptar. Wis kalebu ing dhaptar 100 paling dhuwur sajrone pitung taun berturut-turut.

Read More  Dhaptar Perusahaan Mobil Jerman Top 2023

Maca liyane babagan Perusahaan mobil paling dhuwur ing china.


8. Fiat Chrysler Automobiles

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ngrancang, insinyur, pabrik lan adol kendaraan lan bagean, layanan lan sistem produksi sing gegandhengan ing saindenging jagad. Antarane dhaptar merek mobil paling dhuwur ing donya.

Group makaryakke liwat 100 fasilitas Manufaktur lan liwat 40 pusat R & D; lan adol liwat dealer lan distributor ing luwih saka 130 negara. Perusahaan kasebut kalebu dhaptar 10 Perusahaan Otomotif Paling Top.

  • Revenue: $ 121 Milyar

Merek otomotif FCA kalebu Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Lancia, Ram, Maserati. Bisnis Grup uga kalebu Mopar (partikel lan layanan otomotif), Comau (sistem produksi) lan Teksid (wesi lan coran).

Kajaba iku, Toko lan pembiayaan dealer, leasing lan layanan rental kanggo ndhukung bisnis mobil Group diwenehake liwat anak perusahaan, joint ventures lan aransemen komersial karo institusi financial pihak katelu. FCA kadhaptar ing New York Stock Exchange ing lambang "FCAU" lan ing Mercato Telematico Azionario ing lambang "FCA".


9. BMW [Bayerische Motoren Werke AG]

Saiki, BMW Group, kanthi fasilitas produksi lan perakitan 31 ing 15 negara uga jaringan dodolan global, dadi pabrikan mobil lan motor premium ing donya, lan panyedhiya layanan finansial lan mobilitas premium. Perusahaan kasebut minangka salah sawijining dhaptar merek mobil paling apik ing donya.

  • Revenue: $ 117 Milyar

Kanthi merek BMW, MINI lan Rolls-Royce, BMW Group minangka produsen mobil lan motor premium terkemuka ing donya, uga panyedhiya layanan finansial premium lan layanan mobilitas inovatif. BMW minangka nomer 9 ing Dhaptar 10 Perusahaan Otomotif Paling Top ing Donya.

Grup iki ngoperasikake 31 situs produksi lan perakitan ing 14 negara uga jaringan dodolan global kanthi perwakilan ing luwih saka 140 negara. Ing Desember 2016, total 124,729 karyawan padha makarya ing perusahaan.


10 Nissan

Nissan Motor Company, Ltd. dagang minangka Nissan Motor Corporation Japanese minangka pabrikan mobil multinasional Jepang sing kantor pusat ing Nishi-ku, Yokohama. Nissan nomer 10 ing dhaptar merek mobil paling dhuwur ing donya.

Wiwit 1999, Nissan wis dadi bagéan saka Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance (Mitsubishi gabung ing 2016), kemitraan antara Nissan lan Mitsubishi Motors saka Jepang, karo Renault saka France. Ing 2013, Renault nyekel 43.4% saham voting ing Nissan, nalika Nissan nyekel 15% saham non-voting ing Renault. Wiwit Oktober 2016, Nissan nyekel 34% saham kontrol ing Mitsubishi Motors.

  • Revenue: $ 96 Milyar

Perusahaan iki adol mobil ing sangisore merek Nissan, Infiniti, lan Datsun kanthi produk tuning kinerja ing omah kanthi label Nismo. Perusahaan nglacak jeneng kanggo Nissan zaibatsu, saiki diarani Nissan Group. Perusahaan kasebut minangka salah sawijining dhaptar merek mobil paling apik ing donya.

Nissan minangka pabrikan kendaraan listrik (EV) paling gedhe ing donya, kanthi dodolan global luwih saka 320,000 kendaraan listrik nganti April 2018. Kendaraan paling laris ing jajaran mobil listrik lengkap yaiku Nissan LEAF, mobil listrik kabeh. mobil lan mobil listrik plug-in paling laris ing donya ing sajarah.


Dadi, iki minangka dhaptar 10 Perusahaan Otomotif Paling Apik ing Donya.

Waca Luwih lengkap babagan Top 10 Perusahaan Otomotif ing India.

About Author The

2 pikirane babagan "10 Perusahaan Otomotif Paling Top ing Donya 2022"

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top