Топ 10 најголеми компании во Франција

Последно ажурирано на 10 септември 2022 година во 02:49 часот

Овде можете да ја најдете листата на топ 10 Најголемите компании во Франција.

Список на Топ 10 најголеми компании во Франција

Еве ја листата на Топ 10 најголеми компании во Франција врз основа на приходите.

1. Групацијата АХА

AXA Група е Најголемата компанија во Франција врз основа на прометот Приходи. AXA SA е холдинг компанија на AXA Group, светски лидер во осигурувањето, со вкупно средства од 805 милијарди евра за годината што заврши на 31 декември 2020 година.

AXA работи првенствено во пет центри: Франција, Европа, Азија, AXA XL и International (вклучувајќи го Блискиот Исток, Латинска Америка и Африка).

  • Промет: 130 милијарди долари
  • Индустрија: Осигурување

AXA има пет оперативни активности: Живот и штедење, имот и жртви, здравје, управување со средства и банкарство. Дополнително, различни холдинг-компании во рамките на Групацијата спроведуваат одредени неоперативни активности.

AXA работи во пет центри (Франција, Европа, Азија, AXA XL и International) и нуди широк спектар на производи и експертиза за живот и штедење, имот и жртви, здравје, управување со средства и банкарство.

2. Вкупниот

TotalEnergies е широка енергетска компанија која произведува и продава горива, природен гас и електрична енергија.

Компанијата има 100,000 вработени се посветени на подобра енергија која е подостапна, посигурна, почиста и достапна за што повеќе луѓе. Активни во повеќе од 130 земји, нашата амбиција е да станеме одговорни енергетски големи.

  • Промет: 120 милијарди долари
  • Индустрија: Енергија

Создаден во 1924 година за да и овозможи на Франција да игра клучна улога во големата авантура за нафта и гас, TotalEnergies отсекогаш била водена од автентичен пионерски дух.

3. BNP Paribas Group

Групацијата БНП Парибас беше формирана од банки кои се длабоко вградени во европската и глобалната економија во последните 200 години. BNP Paribas во една од водечките компании во Франција.

Мисијата на BNP Paribas е да придонесе за одговорна и одржлива економија преку финансирање и советување на клиентите според највисоките етички стандарди.

  • Промет: 103 милијарди долари
  • Индустрија: Финансии

Компанијата нуди сигурни, здрави и иновативни финансиски решенија за поединци, професионални клиенти, корпорации и институционални инвеститори додека се стреми да одговори на основните предизвици на денешницата во однос на животната средина, локалниот развој и социјалната вклученост.

4. Карфур

Carrefour беше лансиран во регионот во 1995 година од страна на Majid Al Futtaim со седиште во ОАЕ, кој е ексклузивен примател на франшизата што управува со Carrefour во преку 30 земји низ Блискиот Исток, Африка и Азија, и целосно ги поседува операциите во регионот.

Денес, Majid Al Futtaim работи преку 320 продавници на Carrefour во 16 земји, опслужувајќи повеќе од 750,000 клиенти дневно и вработувајќи над 37,000 колеги.

  • Промет: 103 милијарди долари
  • Индустрија: Транспорт

Carrefour работи со различни формати на продавници, како и повеќе онлајн понуди за да ги задоволи растечките потреби на својата разновидна база на клиенти. Во согласност со посветеноста на брендот да обезбеди најширок асортиман на квалитетни производи и вредност за парите, Carrefour нуди незаменлив избор од повеќе од 500,000 прехранбени и непрехранбени производи и локално инспирирано примерно искуство на клиентите за создавање одлични моменти за секого секој ден. .

Низ продавниците на Carrefour, Majid Al Futtaim добива преку 80% од понудените производи од регионот, што го прави клучен поттикнувач за поддршка на локалните производители, добавувачи, семејства и економии.

5. ЕДФ

ЕДФ е петта по големина компанија во Франција врз основа на продажбата, приходите и прометот. Компанијата има приход од 79 милијарди долари.

С.Н.компанијата Држава Приходи во милиони
1Групацијата АХАФранција$1,29,500
2ВкупноФранција$1,19,700
3БНП ПарибасФранција$1,02,700
4пресекотФранција$82,200
5ЕДФФранција$78,700
6EngieФранција$63,600
7ЛВМХ Моет Хенеси Луј ВитонФранција$50,900
8ВИНЦИФранција$50,100
9РеноФранција$49,600
10портокалФранција$48,200
Список на Топ 10 најголеми компании во Франција по продажба.

За авторот

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв