Приватност

Нашата страница за приватност ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и откривањето на личните податоци кога ја користите нашата Услуга и изборите што сте ги поврзале со тие податоци.

Firmsworld („ние“, „ние“ или „наше“) управува со firmsworld.com веб-страница („Услуга“). Оваа страница ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и откривањето на личните податоци кога ја користите нашата Услуга и изборите што сте ги поврзале со тие податоци.

Ние ги користиме вашите податоци за да ја обезбедиме и подобриме услугата. Со користење на Услугата, вие се согласувате со собирање и употреба на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку определено во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика на приватност ги имаат истите значења како и во нашите Услови и услови, достапни од www.firmsworld.com.

Информации собирање и употреба

Ние собираме неколку различни видови на информации за различни цели за да ви обезбедиме и подобриме нашата Услуга.

Може да собираме информации за тоа како се пристапува и користи Услугата („Податоци за користење“). Овие податоци за користење може да вклучуваат информации како што се адресата на Интернет протоколот на вашиот компјутер (на пр. IP адреса), типот на прелистувач, верзијата на прелистувачот, страниците на нашата услуга што ги посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници, единствени идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

Следење и податоци за колачиња

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на нашата служба и да задржиме одредени информации.

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци кои може да вклучуваат анонимен единствен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот прелистувач од веб-локација и се складираат на вашиот уред. Технологиите за следење што се користат, исто така, се светилници, ознаки и скрипти за собирање и следење информации и за подобрување и анализа на нашата услуга.

Можете да го нарачате вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да индицира кога се испраќа колачиња. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга.

Постојат различни видови колачиња:

 • Постојаните колачиња остануваат на уредот на корисникот одреден временски период наведен во колачето. Тие се активираат секој пат кога корисникот ја посетува веб-локацијата што го создала тоа конкретно колаче.
 • Колачињата за сесии се привремени. Тие им овозможуваат на операторите на веб-локациите да ги поврзат дејствата на корисникот за време на сесијата на прелистувачот. Сесијата на прелистувачот започнува кога корисникот ќе го отвори прозорецот на прелистувачот и завршува кога ќе го затвори прозорецот на прелистувачот. Откако ќе го затворите прелистувачот, сите колачиња од сесијата се бришат.
 • Колачињата за изведба собираат податоци за статистички цели за тоа како посетителите користат веб-локација; тие не содржат лични информации како што се имиња и адреси на е-пошта и се користат за подобрување на вашето корисничко искуство на веб-локација.
 • Колачиња за рекламирање – Трети продавачи, вклучително и Google, користат колачиња за да прикажуваат реклами врз основа на претходни посети на корисникот на вашата веб-локација или други веб-локации. Употребата на рекламни колачиња од страна на Google им овозможува на него и на неговите партнери да им сервираат реклами на вашите корисници врз основа на нивната посета на вашите страници и/или други страници на Интернет. Корисниците може да се откажат од персонализирано рекламирање со посета Подесувања на реклами.

Како да ги контролирам моите колачиња?

Треба да знаете дека сите параметри ќе бидат изгубени ако ги избришете сите колачиња и многу веб-локации нема да работат правилно или ќе изгубите одредена функционалност. Не препорачуваме да ги исклучите колачињата кога ја користите нашата веб-страница поради овие причини.

Повеќето прелистувачи прифаќаат колачиња автоматски, но можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги избришете колачињата или да спречите автоматско прифаќање ако сакате. Општо земено, имате опција да видите какви колачиња имате и да ги избришете поединечно, да блокирате колачиња или колачиња од трети страни од одредени локации, да ги прифатите сите колачиња, да бидете известени кога ќе се издаде колаче или да ги одбиете сите колачиња. Посетете го менито „опции“ или „преференци“ на вашиот прелистувач за да ги промените поставките и проверете ги следните врски за повеќе информации специфични за прелистувачот.

Можно е да се откажете од вашата анонимна активност на прелистување во веб-локациите снимени со колачиња за изведба.

Google Analytics - https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Подолу поставивме и линкови до Google AdSense кој поставува колачиња на нашите веб-локации, а со тоа и на вашиот компјутер, со упатства како да се откажете од нивните колачиња.

Google AdSense - https://adssettings.google.com/authenticated

Употреба на податоци

Digital Inspiration ги користи собраните податоци за различни цели:

 • Да се ​​обезбеди и одржува Услугата
 • Да обезбедиме анализа или вредни информации за да можеме да ја подобриме Услугата
 • Да го следи користењето на Услугата
 • За откривање, спречување и решавање на технички проблеми

Пренос на податоци

Вашите податоци, вклучувајќи ги и личните податоци, може да се пренесат на компјутери лоцирани надвор од вашата држава, провинција, земја или друга владина јурисдикција, каде што законите за заштита на податоците може да се разликуваат од оние од вашата јурисдикција.

Ако се наоѓате надвор од САД и изберете да ни дадете информации, имајте предвид дека ги пренесуваме податоците, вклучувајќи ги и личните податоци, во САД и ги обработуваме таму.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност, по што следи Вашето доставување на вакви информации, претставува ваш договор за тој трансфер.

Digital Inspiration ќе ги преземе сите чекори кои се разумно неопходни за да се осигура дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност и нема да се изврши пренос на вашите лични податоци на организација или земја, освен ако не постојат соодветни контроли, вклучително и безбедноста на вашите податоци и други лични информации.

Обелоденување на податоци

Digital Inspiration може да ги открие вашите лични податоци со добра волја дека таквото дејство е неопходно за:

 • Да се ​​усогласат со законска обврска
 • За заштита и одбрана на правата или сопственоста на Digital Inspiration
 • За да спречите или да ги истражите можните прекршоци во врска со Услугата
 • Да се ​​заштити личната безбедност на корисниците на Услугата или јавноста
 • Заштита од правна одговорност

Безбедност на податоците

Безбедноста на вашите податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос преку Интернет, ниту методот за електронско складирање не е 100% безбеден. Додека ние се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Даватели на услуги

Ние можеме да вработуваме трети лица и поединци за да го олесниме нашиот Сервис ("Даватели на услуги"), да ја обезбедиме Услугата во наше име, да ги извршуваме услугите поврзани со услугите или да ни помогне во анализирањето на начинот на кој се користи нашата услуга.

Овие трети лица имаат пристап до вашите лични податоци само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат или да ги користат за која било друга цел.

анализатор

Ние можеме да ги користиме трети лица Даватели на услуги за следење и анализирање на употребата на нашата Услуга.

Google Analytics е услуга за веб-аналитика понудена од Google која го следи и известува сообраќајот на веб-страницата. Google ги користи собраните податоци за следење и следење на употребата на нашата услуга. Овие податоци се споделуваат со други услуги на Google. Google може да ги користи собраните податоци за контекстуализирање и персонализирање на рекламите на сопствената рекламна мрежа. Може да се откажете од ставање на вашата активност на Услугата достапна за Google Analytics со инсталирање на додатокот за прелистувач за откажување од Google Analytics. Додатокот го спречува JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js и dc.js) да споделува информации со Google Analytics за активноста на посетите.

За повеќе информации за практиките за приватност на Google, посетете ја веб-страницата за приватност и услови на Google овде.

Нашата услуга може да содржи линкови до други сајтови кои не се управувани од нас. Ако кликнете на врската со трета страна, ќе бидете упатени на страницата на трета страна. Ви препорачуваме да ја прегледате Полиса за приватност на секоја страница што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било трети страни или услуги.

Приватноста на децата

Нашата служба не обраќа лица на возраст под 18 ("Деца").

Ние не свесно собираме лични податоци за идентификација од никого на возраст под 18. Ако сте родител или старател и сте свесни дека Вашите деца ни дале лични податоци, ве молиме контактирајте не. Доколку дознаеме дека собравме лични податоци од деца без проверка на родителска согласност, преземаме чекори за отстранување на тие информации од нашите сервери.

Промени во оваа Политика на приватност

Ние можеме да ја ажурираме нашата политика за приватност од време на време. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ние ќе ве известиме преку електронска пошта и / или истакнато известување на нашата служба, пред промената да стапи на сила и да го ажурира "ефективниот датум" на врвот на оваа Политика за приватност.

Ве советуваме периодично да ја разгледате оваа Политика за приватност за сите промени. Промените во оваа Политика за приватност се ефективни кога се објавуваат на оваа страница.

Контактирајте нѐ

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика на приватност, контактирајте со нас:

 • По е-пошта: Contact@firmsworld.com