Список на 300 најголеми компании во Јужна Кореја

Последно ажурирано на 7 септември 2022 година во 07:45 часот

Овде можете да го најдете списокот на Најголемите компании во Јужна Кореја кои се средени врз основа на вкупните продажби (приходи) во последната година.

SAMSUNG Electronics е најголемиот и најголемата компанија во Јужна Кореја со приход од 218 милијарди долари, а потоа следат Hyundai Motors, Sk group, LG Electronics и Kia Motors.

Список на најголеми компании во Јужна Кореја

Еве го списокот на најголеми компании во Јужна Кореја врз основа на вкупниот приход во минатата година.

С.НКорејска компанијаВкупниот приход СекторДолг кон капитал Враќање на капиталот
1SAMSUNG ELEC218 милијарди долариЕлектронска технологија0.0613%
2HYUNDAI MTR96 милијарди долариПотрошувачки трајни1.328%
3SK75 милијарди долариТехнолошки услуги1.022%
4LG ELECTRONICS INC.58 милијарди долариПотрошувачки трајни0.5614%
5KIA MTR54 милијарди долариПотрошувачки трајни0.2814%
6КЕПКО54 милијарди долариКомунални услуги1.17-2%
7POSCO53 милијарди долариНеенергетски минерали0.4512%
8ХАНВА47 милијарди долариПроцесни индустрии1.0312%
9HYUNDAI MOBIS34 милијарди долариПроизводител Производство0.107%
10KBFINANCIALGROUP33 милијарди долариФинансирање на2.7310%
11SK ИНОВАЦИЈА31 милијарди долариЕнергетски минерали0.93-1%
12CJ29 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.991%
13SK HYNIX29 милијарди долариЕлектронска технологија0.2715%
14SAMSUNG C&T28 милијарди долариИндустриски услуги0.106%
15LG CHEM28 милијарди долариПроцесни индустрии0.6213%
16SAMSUNG LIFE26 милијарди долариФинансирање на0.424%
17ШИНХАН ФИНАНСИАЛ ГР25 милијарди долариФинансирање на2.689%
18CJ CHEILJEDANG22 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.948%
19ЛГ ЕКРАН22 милијарди долариЕлектронска технологија0.9313%
20KT22 милијарди долариКомуникации0.597%
21ЕМАРТ20 милијарди долариТрговија на мало Трговија0.7515%
22POSCO INTERNATIONAL20 милијарди долариПроизводител Производство1.339%
23SAMSUNG F & M INS20 милијарди долариФинансирање на0.018%
24КОГАС19 милијарди долариКомунални услуги3.026%
25HANWHA ЖИВОТ19 милијарди долариФинансирање на0.836%
26HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES HOLDINGS18 милијарди долариПроизводител Производство1.28-5%
27SK ТЕЛЕКОМ17 милијарди долариКомуникации0.5010%
28HYUNDAI STEEL17 милијарди долариНеенергетски минерали0.755%
29HYUNDAI ENG & CONST16 милијарди долариИндустриски услуги0.252%
30ДООСАН16 милијарди долариЕлектронска технологија1.30-11%
31S-OIL15 милијарди долариЕнергетски минерали0.8820%
32HYUNDAI GLOVIS15 милијарди доларитранспорт0.6213%
33ДБ ОСИГУРУВАЊЕ15 милијарди долариФинансирање на0.2212%
34ЛОТЕ ШОПИНГ15 милијарди долариТрговија на мало1.34-3%
35GS HOLDINGS14 милијарди долариПроизводител Производство0.8212%
36ХАНА ФИНАНСИАЛ ГР14 милијарди долариФинансирање на2.6111%
37DHICO14 милијарди долариПроизводител Производство1.041%
38КСОЕ14 милијарди долариПроизводител Производство0.46-12%
39HYUNDAI M&F INS13 милијарди долариФинансирање на0.418%
40LG UPLUS12 милијарди долариКомуникации0.875%
41LOTTE CHEMICAL CORP11 милијарди долариПроцесни индустрии0.2310%
42ВООРИФИНАНСИСКА ГРУПА11 милијарди долариФинансирање на2.8610%
43МЕРИЦ ФИНАНСИСКИ11 милијарди долариФинансирање на4.5022%
44SAMSUNG SDI CO.,LTD.10 милијарди долариЕлектронска технологија0.288%
45LG INT10 милијарди долариУслуги за дистрибуција0.8017%
46САМСУНГ СДС10 милијарди долариТехнолошки услуги0.0610%
47CJ LOGISTICS10 милијарди доларитранспорт1.031%
48SKNETWORKS10 милијарди долариУслуги за дистрибуција2.193%
49ИБК10 милијарди долариФинансирање на7.8110%
50LS10 милијарди долариПроизводител Производство1.088%
51GS E&C9 милијарди долариИндустриски услуги0.808%
52МЕРИЦ ОСИГУРУВАЊЕ9 милијарди долариФинансирање на0.4723%
53LG ИННОТЕК9 милијарди долариЕлектронска технологија0.6231%
54HANWHA РЕШЕНИЈА8 милијарди долариПроцесни индустрии0.7110%
55ЛОТЕ8 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.633%
56ГС МАЛО8 милијарди долариТрговија на мало0.6926%
57HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES8 милијарди долариПроизводител Производство0.67 
58SAMSUNG ELEC MECH8 милијарди долариЕлектронска технологија0.2117%
59DWEC7 милијарди долариИндустриски услуги0.6317%
60ХДСИНФРА7 милијарди долариПроизводител Производство2.2813%
61LG H&H7 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.1017%
62HARIM HOLDINGS7 милијарди долариУслуги за дистрибуција1.4113%
63КАЛ7 милијарди доларитранспорт2.220%
64КОР ЦИНК7 милијарди долариНеенергетски минерали0.0411%
65БРОДОГРАДБА ДАЕВУ6 милијарди долариПроизводител Производство20.68-155%
66ХАНОН СИСТЕМИ6 милијарди долариПроизводител Производство1.5513%
67SAMSUNG HVY IND6 милијарди долариПроизводител Производство1.38-44%
68SAMSUNG ENG6 милијарди долариИндустриски услуги0.0220%
69ХИУНДАИ ВИА6 милијарди долариПроизводител Производство0.741%
70ХАНКОК ГОРИ & ТЕХНОЛОГИЈА6 милијарди долариПотрошувачки трајни0.239%
71HYUNDAI MERC MAR6 милијарди доларитранспорт2.12189%
72БГФ МАЛО6 милијарди долариТрговија на мало0.0319%
73Кореан RE6 милијарди долариФинансирање на0.107%
74ЖИВОТ НА ТОНГЈАНГ5 милијарди долариФинансирање на0.259%
75ИСПРАТИМ5 милијарди долариПроизводител Производство1.3814%
76HANWHA GENERAL INS5 милијарди долариФинансирање на0.558%
77LX HOLDINGS5 милијарди долариФинансирање на0.007%
78LG CORP.5 милијарди долариПотрошувачки трајни0.0510%
79ХАНВА АЕРОСПАСА5 милијарди долариЕлектронска технологија0.7410%
80НАВЕР5 милијарди долариТехнолошки услуги0.1510%
81KT&G5 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.0213%
82МЕЛНИЦА СТЛ ДОНГКУК5 милијарди долариНеенергетски минерали0.8720%
83HYOSUNG TNC5 милијарди долариПроцесни индустрии0.8479%
84ПОДАТОЦИ ДАУ5 милијарди долариУслуги за дистрибуција2.8618%
85ККЦ5 милијарди долариПроцесни индустрии0.9415%
86ГРУПА АМОРЕ5 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.085%
87KUMHO PETRO CHEM4 милијарди долариПроцесни индустрии0.2249%
88КОЛОН КОРП4 милијарди долариПроцесни индустрии1.4520%
89ШИНСЕГАЕ4 милијарди долариТрговија на мало0.837%
90ДАУ ТЕХ4 милијарди долариТехнолошки услуги3.0020%
91SK DISCOVERY4 милијарди долариЗдравствена технологија0.929%
92БНК ФИНАНСИСКА ГРУПА4 милијарди долариФинансирање на2.3810%
93AMOREPACIFIC4 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.084%
94СК ГАС4 милијарди долариКомунални услуги1.1112%
95ДООСАН БОБКАТ4 милијарди долариПроизводител Производство0.479%
96SEAH HOLDINGS4 милијарди долариНеенергетски минерали0.46-7%
97КАКАО4 милијарди долариТехнолошки услуги0.2215%
98ЛОТЕ ХИМАРТ4 милијарди долариТрговија на мало0.380%
99КОЛОН ИНД4 милијарди долариПроцесни индустрии0.768%
100HDC HOLDINGS4 милијарди долариФинансирање на0.728%
101КОЛОНГЛОБАЛЕН4 милијарди долариИндустриски услуги1.3225%
102E14 милијарди долариКомунални услуги1.3312%
103ASIANA AIRLINES4 милијарди доларитранспорт-11.47 
104DAESANG HOLDINGS3 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.878%
105КГЦ3 милијарди долариПроцесни индустрии1.0522%
106HDC-OP3 милијарди долариИндустриски услуги0.6411%
107ДГБ ФИНАНСИСКА ГРУПА3 милијарди долариФинансирање на2.6810%
108СП ЕНМ3 милијарди долариУслуги на потрошувачи0.304%
109КАРТИЧКА САМСУНГ3 милијарди долариФинансирање на2.167%
110HYUNDAI GREEN FOOD3 милијарди долариТрговија на мало0.074%
111КАВАЈ3 милијарди долариПотрошувачки трајни0.4728%
112САМЧУЛИ3 милијарди долариКомунални услуги0.896%
113HTL SHILLA3 милијарди долариУслуги на потрошувачи2.74-16%
114ЈАНГПУНГ3 милијарди долариЕлектронска технологија0.083%
115DONGWON F&B3 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.8410%
116ИНТЕРПАРК3 милијарди долариТрговија на мало0.19-9%
117FILA HOLDINGS3 милијарди долариТрговија на мало0.3616%
118ДАЕСАНГ3 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.838%
119MIRAE АСЕТ SEC3 милијарди долариФинансирање на4.5312%
120LX HAUSYS3 милијарди долариПроизводител Производство1.16-13%
121ХИОСУНГ ТЕШКИ3 милијарди долариПроизводител Производство1.263%
122SW HITECH3 милијарди долариПроизводител Производство1.064%
123HYUNDAI CORP3 милијарди долариУслуги за дистрибуција2.5114%
124DONGWON ИНД3 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.8416%
125МЛАДИ ХОЛДИНГ3 милијарди долариУслуги за дистрибуција0.1011%
126ИМАРКЕТКОРЕЈА3 милијарди долариТехнолошки услуги0.148%
127КОРЕЈСКА АВРОСЛЕМНА3 милијарди долариЕлектронска технологија0.921%
128GS GLOBAL3 милијарди долариУслуги за дистрибуција2.07-20%
129HEUNGKUK F&M INS3 милијарди долариФинансирање на0.8010%
130HANSAE YES24 HOLDINGS3 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.8318%
131HYUNDAI ROTEM3 милијарди долариПроизводител Производство1.112%
132HYUNDAI MIPO DOCK3 милијарди долариПроизводител Производство0.09-7%
133CHEIL ВО СВЕТОТ3 милијарди долариКомерцијални услуги0.1519%
134ХИОСУНГ3 милијарди долариПроцесни индустрии0.4016%
135MIRAE АСЕТ ЖИВОТ3 милијарди долариФинансирање на0.281%
136КИХ3 милијарди долариФинансирање на5.6729%
137SKC2 милијарди долариПроцесни индустрии1.238%
138НОГШИМ2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.065%
139AK HOLDINGS2 милијарди долариПроцесни индустрии2.03-16%
140HYUNDAI CE2 милијарди долариПроизводител Производство0.679%
141ОТОГИ2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.448%
142ПОНГСАН2 милијарди долариНеенергетски минерали0.5815%
143SPC SAMLIP2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.698%
144СЕА БЕСТИЛ2 милијарди долариНеенергетски минерали0.39-4%
145SL CORP.2 милијарди долариПроизводител Производство0.2510%
146ПАНОКЕЈН2 милијарди доларитранспорт0.6310%
147МРЕЖЕН МЕРМАРЕН2 милијарди долариТехнолошки услуги0.134%
148CJ FW2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи2.005%
149СлободNG HOLDINGS2 милијарди долариПроцесни индустрии0.5016%
150YOUNGONE CORP2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.1411%
151NCSOFT2 милијарди долариПотрошувачки трајни0.2511%
152LS ELECTRIC2 милијарди долариПроизводител Производство0.506%
153ХИОСУНГ НАПРЕДЕН2 милијарди долариПроцесни индустрии2.4150%
154NHIS2 милијарди долариФинансирање на3.5413%
155KG DONGBU STL2 милијарди долариНеенергетски минерали0.9217%
156PMO2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.514%
157SEAH STL2 милијарди долариНеенергетски минерали0.5813%
158TAEYOUNG E&C2 милијарди долариИндустриски услуги2.6414%
159ORION HOLDINGS2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.094%
160ИТЦЕН2 милијарди долариЕлектронска технологија0.566%
161ОДДЕЛЕНИЕ НА ХЈУНДАИ2 милијарди долариТрговија на мало0.434%
162ЈБ ФИНАНСИСКА ГРУПА2 милијарди долариФинансирање на2.7813%
163ЛОТЕ ЧИЛСУНГ2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.337%
164HITE JINRO2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.095%
165ЛОТА ИЗНАЈМУВАЊЕ2 милијарди долариФинансирање на3.349%
166HITEJINRO HOLDINGS2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.014%
167СЕОЈОН2 милијарди долариКомерцијални услуги0.719%
168ОРИОН2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.1212%
169S-12 милијарди долариКомерцијални услуги0.0411%
170ХАНЈИН ТРНСПТ2 милијарди доларитранспорт1.3019%
171КЈЕ-РЈОНГ КОНСТ2 милијарди долариИндустриски услуги1.0320%
172ЛОТЕ ОСИГУРУВАЊЕ2 милијарди долариФинансирање на0.501%
173ГУМА KUMHO2 милијарди долариПотрошувачки трајни1.62-6%
174МЕРИЦ СЕКУ2 милијарди долариФинансирање на5.9917%
175HYUNDAIHOMESHOP2 милијарди долариТрговија на мало0.108%
176КДХЦ2 милијарди долариКомунални услуги1.972%
177ЛОТЕ КОНФ2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.635%
178ХАНСЕМ2 милијарди долариПотрошувачки трајни0.3413%
179NICE2 милијарди долариФинансирање на0.597%
180SYC2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.664%
181ОИК2 милијарди долариПроцесни индустрии0.598%
182NEXEN2 милијарди долариПотрошувачки трајни0.673%
183SEOYONEHWA2 милијарди долариПроизводител Производство0.818%
184KPIC2 милијарди долариПроцесни индустрии0.0311%
185CELLTRION2 милијарди долариЗдравствена технологија0.1916%
186КУМХО ИНД2 милијарди долариПотрошувачки трајни0.2419%
187HYUNDAI ELEV2 милијарди долариПроизводител Производство0.546%
188ХИОСУНГ ХЕМИСКИ2 милијарди долариПроцесни индустрии3.6320%
189HYUNDAI ELECTRIC2 милијарди долариПроизводител Производство0.831%
190ТАЕКВАНГ ИНД2 милијарди долариЕнергетски минерали0.037%
191КИВУМ2 милијарди долариФинансирање на3.1428%
192САМХО ИНТ2 милијарди долариИндустриски услуги0.1717%
193GCH CORP2 милијарди долариЗдравствена технологија0.615%
194ЛОТЕ ХРАНА2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.324%
195СЈДР2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.7115%
196ХАНСАЕ2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.3522%
197ГУМА NEXEN2 милијарди долариПотрошувачки трајни0.842%
198HANJIN HVY IND2 милијарди долариИндустриски услуги3.43-17%
199SD БИОСЕНЗОР2 милијарди долариЕлектронска технологија0.01 
200МАЛИ2 милијарди долариТехнолошки услуги0.052%
201КРАФТОН2 милијарди долариТехнолошки услуги0.04 
202MAEIL HOLDINGS2 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.5215%
203ВОРЕЕ ОСВЕТЛУВАЊЕ2 милијарди долариПроизводител Производство0.5310%
204SAMSUNG SECU2 милијарди долариФинансирање на4.4117%
205ХАНВХА СИСТЕМИ2 милијарди долариЕлектронска технологија0.077%
206CELLTRION ЗДРАВСТВО1 милијарди долариЗдравствена технологија0.159%
207WOOREE BIO1 милијарди долариЕлектронска технологија0.6218%
208ЈУХАН1 милијарди долариЗдравствена технологија0.075%
209LF1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.447%
210ЛЕСНИ ПОСТАВКИ1 милијарди долариПроцесни индустрии1.1211%
211LIG NEX11 милијарди долариЕлектронска технологија1.1614%
212TAIHAN ELEC жица1 милијарди долариПроизводител Производство1.709%
213САМЈИ ИЗБОР1 милијарди долариУслуги за дистрибуција0.6710%
214ПОСКО ХЕМИСКИ1 милијарди долариНеенергетски минерали0.448%
215ДАЕЛИМ ИНД1 милијарди долариИндустриски услуги0.66 
216ЗДРАВО1 милијарди долариИндустриски услуги1.3528%
217HYUNDAIAUTOEVER1 милијарди долариТехнолошки услуги0.147%
218ХАНШИН КОНСТ1 милијарди долариИндустриски услуги1.2114%
219SFA1 милијарди долариЕлектронска технологија0.1210%
220ХАНИЛ ХОЛДИНС1 милијарди долариНеенергетски минерали0.375%
221ASIA HOLDINGS1 милијарди долариНеенергетски минерали0.5110%
222HANSOLPAPER1 милијарди долариПроцесни индустрии1.302%
223SAC1 милијарди долариРазно2.09-6%
224GC CORP1 милијарди долариЗдравствена технологија0.468%
225ЦЕМЕНТ SSANGYONG1 милијарди долариНеенергетски минерали0.7512%
226DAYOU A-TECH1 милијарди долариПроизводител Производство2.21-5%
227МЛЕКАРНИЦИ МАЕИЛ1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.5815%
228DEUTSCH MOTORS INC.1 милијарди долариПроизводител Производство1.8511%
229ЕУГЕНЕ1 милијарди долариНеенергетски минерали0.877%
230SNT HOLDINGS1 милијарди долариПроизводител Производство0.008%
231KIS ЖИЦА1 милијарди долариПроизводител Производство0.228%
232HYUNDAI LIVART1 милијарди долариПотрошувачки трајни0.163%
233КОСМАКС1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.2911%
234ДЕВУОНГ1 милијарди долариЗдравствена технологија0.4016%
235СУНЏИН1 милијарди долариПроцесни индустрии1.4717%
236ФАРМСКО1 милијарди долариПроцесни индустрии1.6811%
237SHINSEGAE INTERNATIONAL1 милијарди долариТрговија на мало0.4923%
238К АВТОМОБИЛИ1 милијарди долариТрговија на мало0.8815%
239КОЛМАР КОРЕЈА1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.6926%
240ISU CHEM1 милијарди долариПроцесни индустрии1.34-15%
241HS CORP1 милијарди долариПроизводител Производство3.40-18%
242MCNEX1 милијарди долариЕлектронска технологија0.347%
243КЕПЦО КПС1 милијарди долариКомерцијални услуги0.0111%
244ЧОНГКУНДАНГ1 милијарди долариЗдравствена технологија0.429%
245HS IND1 милијарди долариПроцесни индустрии1.036%
246ДАКЈАНГ ИНД1 милијарди долариПроизводител Производство1.492%
247ЕКОПЛАСТИЧНИ1 милијарди долариПроизводител Производство2.331%
248СЕУЛ CTY ГАС1 милијарди долариКомунални услуги0.060%
249SEOHEE CONSTRUCTION1 милијарди долариИндустриски услуги0.3430%
250ДАИШИН СЕКУ1 милијарди долариФинансирање на6.5528%
251LOTTE FINE CHEM1 милијарди долариПроцесни индустрии0.0124%
252SGBC1 милијарди долариПроизводител Производство0.227%
253KWANGDONG PHARM1 милијарди долариЗдравствена технологија0.252%
254SAMT1 милијарди долариЕлектронска технологија0.6820%
255SF1 милијарди долариУслуги за дистрибуција1.48-2%
256НЕВИНА1 милијарди долариКомерцијални услуги0.149%
257MS AUTOTECH CO., LTD1 милијарди долариПроизводител Производство1.88-52%
258СКХЕМ1 милијарди долариПроцесни индустрии0.203%
259КОРПОРАЦИЈА ДОНГБУ1 милијарди долариИндустриски услуги0.6014%
260TS1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.876%
261SIMMTECH HOLDINGS1 милијарди долариЕлектронска технологија0.2914%
262SIMMTECH1 милијарди долариЕлектронска технологија0.3624%
263Е DONGSEO1 милијарди долариНеенергетски минерали0.975%
264ЗГОДЕН1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.079%
265HANSOL TECHNICS1 милијарди долариЕлектронска технологија0.791%
266ТОП ИНЖ1 милијарди долариЕлектронска технологија0.300%
267СЕЈОНГ1 милијарди долариПроизводител Производство0.794%
268ПАРТРОН1 милијарди долариЕлектронска технологија0.2316%
269SAMSUNG BIOLOGICS1 милијарди долариЗдравствена технологија0.249%
270LX SEMICON1 милијарди долариЕлектронска технологија0.0139%
271ШИНСУНГ ТОНГСАНГ1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.6615%
272SSC1 милијарди долариЕлектронска технологија0.337%
273SSC1 милијарди долариНеенергетски минерали0.5210%
274МОБАЗ1 милијарди долариЕлектронска технологија0.78-2%
275SGC ETEC E&C1 милијарди долариИндустриски услуги0.30-23%
276КУКДО ХЕМ1 милијарди долариПроцесни индустрии0.5620%
277СЕЕГЕН1 милијарди долариЗдравствена технологија0.1281%
278YESCO HOLDINGS1 милијарди долариКомунални услуги0.75-1%
279HSENTERPRISE1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи1.536%
280ККЦ1 милијарди долариИндустриски услуги0.5411%
281ДАЕХАН ЧЕЛИК1 милијарди долариНеенергетски минерали0.0716%
282WONIK IPS1 милијарди долариЕлектронска технологија0.0016%
283КЈУНГДОНГ ГАС1 милијарди долариКомунални услуги0.067%
284ХВАШИН1 милијарди долариПроизводител Производство1.4313%
285DWS1 милијарди долариЕлектронска технологија0.7811%
286СОЛУМ1 милијарди долариУслуги за дистрибуција0.9613%
287ХАНМИФАРМ1 милијарди долариЗдравствена технологија0.8210%
288KISCO HOLDINGS1 милијарди долариПроизводител Производство0.018%
289LG HELLOVISION1 милијарди долариУслуги на потрошувачи0.92-38%
290DAEWOONG PHARMA1 милијарди долариЗдравствена технологија0.662%
291DREAMTECH1 милијарди долариЕлектронска технологија0.4023%
292AJ NETWORKS1 милијарди долариУслуги за дистрибуција2.384%
293NAMHAE CHEM1 милијарди долариПроцесни индустрии0.321%
294ЗИНУС1 милијарди долариУслуги за дистрибуција0.648%
295STX1 милијарди долариПроизводител Производство3.60-72%
296HANILCMT1 милијарди долариНеенергетски минерали0.368%
297DAEHAN FLR MILL1 милијарди долариПотрошувачите кои не се одржливи0.2610%
298CSWIND1 милијарди долариПроизводител Производство0.386%
299ФАРМСТОРИЈА1 милијарди долариПроцесни индустрии1.9715%
300POSCO ICT1 милијарди долариКомерцијални услуги0.01-14%
Список на најголеми компании во Јужна Кореја

Така, конечно, ова е списокот на најголеми компании во Јужна Кореја.

За авторот

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Дојдете до врв