Daftar Perusahaan Penyulingan/Pemasaran Minyak Terbesar 2022

Kaca kiyé nembé diowahi jam 6, tanggal 2022 Oktober 11

Ing kene sampeyan bisa nemokake Dhaptar Perusahaan Penyulingan / Pemasaran Minyak Paling gedhe sing diurutake adhedhasar Total Revenue (Penjualan).

ENEOS HOLDINGS INC lan Marathon Petroleum Corporation minangka Perusahaan Pemasaran / Pemasaran Minyak paling gedhe kanthi Pendapatan $ 69 Milyar. Perusahaan Marathon Petroleum Corporation wis liwat 130 taun sajarah ing bisnis energi, lan anjog, terpadu, perusahaan energi hilir.

Perusahaan iki ngoperasikake sistem panyulingan paling gedhe ing negara kanthi kapasitas panyulingan minyak mentah udakara 2.9 yuta barel saben dina lan salah sawijining panyedhiya bensin lan distilasi grosir paling gedhe kanggo pengecer ing Amerika Serikat.

Dhaptar perusahaan penyulingan lan pemasaran minyak lan gas ing saindenging jagad

Dhaptar Perusahaan Penyulingan / Pemasaran Minyak Paling gedhe

Mangkene dhaptar perusahaan panyulingan lan pemasaran minyak lan gas paling dhuwur ing saindenging jagad

Perusahaan Marathon Petroleum Corporation

Marathon Petroleum Corporation saiki duwe lan ngoperasikake kilang ing wilayah Gulf Coast, Mid-Continent lan West Coast ing Amerika Serikat kanthi kapasitas panyulingan minyak mentah agregat 2,887 mbpcd. Ing taun 2021, kilang ngolah 2,621 mbpd minyak mentah lan 178 mbpd pangisi daya lan bahan campuran liyane.

Salah sawijining perusahaan penyulingan minyak paling gedhe ing AS. Kilang perusahaan kalebu distilasi atmosfer lan vakum minyak mentah, cracking katalitik cairan, hydrocracking, reformasi katalitik, coking, desulfurisasi lan unit pemulihan belerang. Kilang-kilang ngolah macem-macem kondensat lan lenga mentah sing entheng lan abot sing dituku saka macem-macem pemasok domestik lan manca.

Perusahaan iki ngasilake pirang-pirang produk olahan, wiwit saka bahan bakar transportasi, kayata bensin sing diformulasikan maneh, bensin kelas campuran sing dimaksudake kanggo campuran karo etanol lan bahan bakar ULSD, nganti lenga bahan bakar abot lan aspal. Kajaba iku, nggawe aromatik, propana, propylene lan belerang. Kilang-kilang perusahaan digabungake karo saben liyane liwat pipa, terminal lan tongkang kanggo ngoptimalake efisiensi operasi.

Perusahaan Energi Valero

Diadegake ing 1980 lan dijenengi kanggo misi San Antonio de Valero - jeneng asli Alamo - Valero Energy Corporation terus berkembang lan berkembang dadi panyuling petroleum independen global paling gedhe lan produser bahan bakar sing bisa dianyari ing Amerika Utara. 

Saiki, Valero duwe 15 kilang ing AS, Canada lan Inggris, lan total kapasitas throughput kira-kira 3.2 yuta barel saben dina. Valero minangka produser bahan bakar sing bisa dianyari. Diamond Green Diesel saben taun ngasilake 700 yuta galon solar sing bisa dianyari, lan Valero saiki duwe 12 pabrik etanol kanthi kapasitas taunan 1.6 milyar galon.

Valero nyuplai kira-kira 7,000 toko bahan bakar sing diduweni sacara mandiri sing nggawa kulawarga merek ing AS, Canada, Inggris, Irlandia lan Meksiko, uga pasar rak lan akeh ing negara kasebut lan Peru. Perusahaan kasebut minangka salah sawijining dhaptar perusahaan penyulingan minyak 5 paling ndhuwur ing saindenging jagad.

Dadi ing ngisor iki Daftar Perusahaan Penyulingan / Pemasaran Minyak Terbesar adhedhasar Total Pendapatan (Penjualan) ing taun kepungkur.

S.NOJeneng perusahaanTotal Revenue NegarakaryawanUtang kanggo Equity Bali ing EkuitasMargin Operasi EBITDA incomeTotal Utang
1ENEOS HOLDINGS INC $ 69 MilyarJapan407530.912.0%5%$ 7,330 Yuta$ 24,791 Yuta
2Perusahaan Marathon Petroleum Corporation $ 69 MilyarAmerika Serikat579000.81.5%2%$ 5,143 Yuta$ 28,762 Yuta
3Perusahaan Energi Valero $ 65 MilyarAmerika Serikat99640.8-2.4%0%$ 2,522 Yuta$ 14,233 Yuta
4RELIANCE INDS $ 64 MilyarIndia2363340.37.7%12%$ 12,697 Yuta$ 35,534 Yuta
5Phillips 66 $ 64 MilyarAmerika Serikat143000.7-2.7%0%$ 1,415 Yuta$ 14,910 Yuta
6Pangowahan rega saham saka INDIAN OIL CORP $ 50 MilyarIndia316480.822.1%8%$ 6,350 Yuta$ 14,627 Yuta
7BENSIN HINDUSTAN $ 32 MilyarIndia541911.125.6%4%$ 1,929 Yuta$ 5,664 Yuta
8BHARAT PETROL CORP $ 31 MilyarIndia327011.240.5%5%$ 2,625 Yuta$ 7,847 Yuta
9SK INOVASI $ 31 MilyarKorea Kidul24240.9-0.9%3%$ 2,344 Yuta$ 15,135 Yuta
10KOC HOLDING $ 25 MilyarTurkey1006412.224.2%9%$ 3,538 Yuta$ 25,307 Yuta
11PKNORLEN $ 23 MilyarPoland333770.417.2%7%$ 3,353 Yuta$ 4,972 Yuta
12COSMO ENERGY HLDGS CO LTD $ 20 MilyarJapan70861.346.2%8%$ 2,157 Yuta$ 5,621 Yuta
13EMPRESAS COPEC SA $ 20 MilyarChile 0.812.6%9%$ 2,696 Yuta$ 9,332 Yuta
14ULTRAPAR ING NM $ 16 MilyarBrazil159461.89.3%1%$ 502 Yuta$ 3,341 Yuta
15S-LEnga $ 15 MilyarKorea Kidul32220.919.8%8%$ 2,089 Yuta$ 4,903 Yuta
16Pangowahan rega saham saka PBF Energy Inc. $ 15 MilyarAmerika Serikat37292.2-12.7%0%$ 628 Yuta$ 5,129 Yuta
17TOP FRONTIER INVESTASI HLDGS. $ 15 MilyarPhilippines 1.61.6%14%$ 3,630 Yuta$ 21,410 Yuta
18FORMOSA PETROCHEMICAL CORPORATION $ 15 MilyarTaiwan 0.116.6%11%$ 2,542 Yuta$ 1,261 Yuta
19Perusahaan NESTE CORPORATION $ 14 MilyarFinland48250.320.6%10%$ 2,373 Yuta$ 2,199 Yuta
20ESSO- perusahaan kilang lenga
 $ 13 MilyarFrance22130.432.6%3%$ 458 Yuta$ 225 Yuta
21AMPOL LIMITED $ 12 MilyarAustralia82000.617.1%3%$ 709 Yuta$ 1,337 Yuta
22Perusahaan HollyFrontier $ 11 MilyarAmerika Serikat38910.68.5%5%$ 1,313 Yuta$ 3,494 Yuta
23PENERBANGAN CHINA $ 11 MilyarSingapore 0.06.6%0%$ 35 Yuta$ 18 Yuta
24TUPRAS $ 9 MilyarTurkey 2.119.9%5%$ 772 Yuta$ 3,321 Yuta
25THAI OIL PUBLIC COMPANY LIMITED $ 8 MilyarThailand 1.613.6%7%$ 773 Yuta$ 5,669 Yuta
26Targa Resources, Inc. $ 8 MilyarAmerika Serikat23721.113.8%13%$ 2,820 Yuta$ 6,787 Yuta
27Oli MOTOR HELLAS SA (CR) $ 7 MilyarYunani29721.818.6%3%$ 530 Yuta$ 2,459 Yuta
28Delek US Holdings, Inc. $ 7 MilyarAmerika Serikat35322.4-42.1%-4%- $ 45 yuta$ 2,391 Yuta
29HELLENIC PETROLEUM SA (CR) $ 7 MilyarYunani35441.49.3%4%$ 615 Yuta$ 3,451 Yuta
30SARAS $ 6 MilyarItalia16871.6-16.6%-1%$ 172 Yuta$ 1,358 Yuta
31PETRON CORPORATION $ 6 MilyarPhilippines27095.38.1%5%$ 507 Yuta$ 5,384 Yuta
32RABIGH REFINING AND PETROCHEMICAL CO. $ 6 MilyarSaudi Arabia 6.623.5%7%$ 1,582 Yuta$ 13,811 Yuta
33IRPC PUBLIC COMPANY LIMITED $ 6 MilyarThailand 0.717.5%8%$ 778 Yuta$ 1,889 Yuta
34LOTUS $ 6 MilyarPoland54730.217.5%12%$ 1,084 Yuta$ 825 Yuta
35BANGCHAK CORPORATION PERUSAHAAN PUBLIK $ 5 MilyarThailand 1.714.2%6%$ 522 Yuta$ 2,871 Yuta
36MANGALORE REF & PET $ 4 MilyarIndia50896.8-11.8%0%$ 165 Yuta$ 3,316 Yuta
37BAZAN $ 4 MilyarIsrael13411.37.7%5%$ 482 Yuta$ 1,564 Yuta
38STAR PETROLEUM REFINING PUBLIC COMPANY $ 4 MilyarThailand 0.312.5%3%$ 220 Yuta$ 309 Yuta
39ESSO (THAILAND) PUBLIC COMPANY LIMITED $ 4 MilyarThailand 1.726.1%3%$ 236 Yuta$ 931 Yuta
40CVR Energy Inc. Sajarah rega saham $ 4 MilyarAmerika Serikat14232.2-3.4%0%$ 265 Yuta$ 1,714 Yuta
41QPSC BAHAN BAKAR QATAR $ 4 MilyarQatar 0.011.5%4%$ 219 Yuta$ 38 Yuta
42YANCHANG PETROLEUM INTL LTD $ 4 MilyarHong Kong2181.2-72.5%0%$ 16 Yuta$ 125 Yuta
43PTG ENERGY PUBLIC COMPANY LIMITED $ 3 MilyarThailand 3.722.4%2%$ 166 Yuta$ 909 Yuta
44Par Pacific Holdings, Inc. Sajarah rega saham $ 3 MilyarAmerika Serikat14036.5-69.9%-2%$ 22 Yuta$ 1,656 Yuta
45CHENNAI PETRO CP $ 3 MilyarIndia15886.1-10.2%3%$ 177 Yuta$ 1,410 Yuta
46Western Midstream Partners, LP $ 3 MilyarAmerika Serikat10452.332.5%40%$ 1,574 Yuta$ 7,126 Yuta
47BINH SON REFINING&PETROCHEM CO LTD $ 3 MilyarVietnam19900.3   $ 528 Yuta
48lenga PAZ $ 2 MilyarIsrael21621.7-1.1%2%$ 246 Yuta$ 1,625 Yuta
49Z ENERGY LIMITED NPV $ 2 MilyarNew Zealand21211.120.5%8%$ 333 Yuta$ 915 Yuta
50SINANEN HOLDINGS CO LTD $ 2 MilyarJapan15880.14.8%1%$ 47 Yuta$ 51 Yuta
51ELINOIL SA (CR) $ 2 MilyarYunani2612.64.9%1%$ 23 Yuta$ 170 Yuta
52HENGYUAN REFINING COMPANY BERHAD $ 2 MilyarMalaysia4810.63.7%7%$ 190 Yuta$ 267 Yuta
53PETRON MALAYSIA REFINING & MARKETING BERHAD $ 2 MilyarMalaysia3410.412.2%7%$ 139 Yuta$ 168 Yuta
54TAEKWANG IND $ 2 MilyarKorea Kidul13520.07.1%14%$ 301 Yuta$ 97 Yuta
Dhaptar Perusahaan Penyulingan / Pemasaran Minyak Paling gedhe

Dadi, iki minangka Daftar Perusahaan Penyulingan / Pemasaran Minyak Paling gedhe ing donya

TOP FRONTIER INVESTASI HLDGS. minangka perusahaan panyulingan lan pemasaran minyak paling gedhe ing Filipina.

About Author The

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top