Elastisitas Pasokan | Jinis Rega | Formula

Kaca kiyé nembé diowahi jam 10, tanggal 2022 September 02

Elastisitas pasokan yaiku gedhene owah-owahan ing jumlah diwenehake kanggo nanggepi owah-owahan ing Price. Hukum penawaran nuduhake arah owah-owahan ing jumlah sing diwenehake kanggo nanggepi owah-owahan rega.

apa elastisitas pasokan?

Elastisitas pasokan minangka ukuran relatif saka tingkat respon saka jumlah sing diwenehake saka komoditas kanggo owah-owahan ing rega. Iku gedhene owah-owahan ing jumlah diwenehake kanggo nanggepi owah-owahan ing Price.

Elastisitas pasokan

Hukum pasokan ora nyatakake gedhene owah-owahan ing jumlah sing diwenehake kanggo nanggepi owah-owahan rega. Informasi iki diwenehake dening alat elastisitas pasokan. Elastisitas pasokan minangka ukuran relatif saka tingkat respon saka jumlah sing diwenehake saka komoditas kanggo owah-owahan ing rega.

Sing luwih gedhe respon saka jumlah sing disedhiyakake saka komoditas kanggo owah-owahan regane, luwih gedhe elastisitas pasokan.

Formula kanggo Elastisitas Pasokan

Kanggo luwih tepat, ditetepake minangka a owah-owahan persentase ing jumlah sing diwenehake produk dibagi karo persentase owah-owahan ing rega. Perlu dicathet menawa elastisitas pasokan nduweni tandha positif amarga hubungan positif antarane rega lan pasokan.

Rumus kanggo ngitung elastisitas rega pasokan yaiku:

ES = Persentase Owah-owahan ing Jumlah Diwenehi / Persentase Owah-owahan ing Price

Waca Luwih lengkap babagan Elastisitas Panjaluk

Jinis Elastisitas Pasokan

Ana limang jinis elastisitas rega pasokan gumantung saka gedhene respon pasokan kanggo owah-owahan rega. Ing ngisor iki minangka jinis

  • Pasokan Elastis Sampurna
  • Pasokan Inelastis Sampurna
  • Suplai Relatif Elastis
  • Pasokan sing Relatif Inelastis
  • Pasokan Elastis Unitary
Read More  Elastisitas Panjaluk | Price Cross Income

Pasokan Elastis Sampurna: Pasokan kasebut diarani elastis sampurna nalika owah-owahan rega sing ora pati penting nyebabake owah-owahan tanpa wates ing jumlah sing diwenehake. Munggah rega sing sithik banget nyebabake pasokan mundhak tanpa wates.

  • Es = Tanpa wates [ Pasokan Elastis Sampurna ]

Kajaba iku, rega sing ora pati penting nyuda pasokan dadi nol. Kurva pasokan ing kahanan kasebut minangka garis horisontal sing sejajar karo sumbu x. Sacara numerik, elastisitas pasokan diarani padha karo tanpa wates.

Pasokan Inelastis Sampurna: Pasokan jarene inelastis sampurna nalika owah-owahan ing rega ora ngasilake owah-owahan ing jumlah sing diwenehake saka sawijining komoditas.

  • Es = 0 [ Pasokan Inelastis Sampurna ]

Ing kasus kaya mengkono, jumlah sing disedhiyakake tetep tetep tanpa preduli saka owah-owahan rega. Jumlah sing diwenehake babar blas ora responsif kanggo owah-owahan ing rega. Kurva pasokan ing kahanan kasebut minangka garis vertikal, sejajar karo sumbu y. Sacara numerik, elastisitas pasokan diarani padha karo nol.

Elastisitas jinis pasokan
Elastisitas jinis pasokan

Pasokan sing Relatif Elastis: Pasokan relatif elastis nalika owah-owahan cilik ing rega nyebabake owah-owahan sing luwih gedhe ing jumlah sing diwenehake.

  • Es> 1 [ Pasokan sing Relatif Elastis ]

Ing kasus kaya mengkono owah-owahan proporsional ing rega komoditas nyebabake luwih saka owah-owahan proporsional ing jumlah sing diwenehake. Contone, yen rega ganti 40%, jumlah sing diwenehake saka komoditas diganti luwih saka 40%. Kurva pasokan ing kahanan kaya mengkono relatif luwih rata. Sacara numerik, elastisitas pasokan diarani luwih saka 1.

Pasokan sing Relatif Inelastis: Iki minangka kahanan sing owah-owahan rega sing luwih gedhe nyebabake owah-owahan sing luwih cilik ing jumlah sing diwenehake. Panjaluk kasebut diarani relatif inelastis nalika owah-owahan proporsional ing rega luwih gedhe tinimbang owah-owahan proporsional ing jumlah sing diwenehake.

  • Es< 1 [ Pasokan sing Relatif Inelastis ]
Read More  Hukum penawaran lan panjaluk Definisi | Lengkung

Contone, yen rega mundhak 30%, jumlah sing diwenehake mundhak kurang saka 30%. Kurva pasokan ing kasus kaya mengkono iku relatif steeper. Secara numerik, elastisitas diarani kurang saka 1.

Pasokan elastis kesatuan: Pasokan kasebut diarani elastis kesatuan nalika owah-owahan rega nyebabake owah-owahan persentase sing padha ing jumlah sing diwenehake saka komoditas.

  • Es = 1 [ Pasokan Elastis Unitary ]

Ing kahanan kaya mengkono, owah-owahan persentase ing rega lan jumlah sing diwenehake padha. Contone, yen rega mudhun 45%, jumlah sing diwenehake uga mudhun 45%. Iku garis lurus liwat asal. Sacara numerik, elastisitas diarani padha karo 1.

Penentu elastisitas rega pasokan

Wektu Wektu: Wektu minangka faktor sing paling penting sing mengaruhi elastisitas. Yen rega komoditas mundhak lan prodhusèn duwe wektu cukup kanggo nggawe penyesuaian ing tingkat output, elastisitas Pasokan bakal luwih elastis. Yen periode wektu cendhak lan pasokan ora bisa ditambah sawise kenaikan rega, pasokan kasebut relatif ora elastis.

Kemampuan kanggo nyimpen Output: Barang sing bisa disimpen kanthi aman duwe pasokan sing relatif elastis tinimbang barang sing gampang rusak lan ora bisa disimpen.

Faktor mobilitas: Yen faktor produksi bisa gampang dipindhah saka siji nggunakake liyane, iku bakal mengaruhi elastisitas. Sing luwih dhuwur mobilitas faktor, luwih akeh elastisitas pasokan sing apik lan kosok balene.

Hubungane biaya: Yen biaya mundhak kanthi cepet nalika output tambah, banjur kenaikan bathi sing disebabake dening kenaikan rega barang kasebut diimbangi karo tambah biaya nalika pasokan mundhak. Yen mangkono, pasokan bakal relatif ora elastis. Ing sisih liya, yen biaya mundhak alon-alon amarga output mundhak, pasokan bisa uga elastis.

Read More  Elastisitas Panjaluk | Price Cross Income

About Author The

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top